Glad Påsk

Vill bara önska alla som läser här inne en riktigt Glad Påsk.

Kramar till alla.

image41

Åldern

Hej alla som läser.

Jag funderar mycket på åldern. Har just kommit på att jag har bara 5,5 år kvar att bestämma mig för om jag ska ha barn eller inte. Jag är 34 år och blir 35år i november. i år. Efter 40 år är det försent att skaffa barn.

Men jag vill inte ha några barn för jag skulle inte klara av att ta ansvar för ett barn eftersom jag har nog med mig själv och mina egna svårigheter i mitt liv. Jag skulle nog inte bli en bra mamma och dessutom är jag rädd för att jag skulle tröttna och tappa tålamodet. Är också rädd för att jag skulle bli för lik min pappa. Vill inte vara som han och uppfostra mitt barn på samma sätt som han uppfostrade mig. Det där med att bli mamma är inget jag gått och tänkt på tidigare så mycket för det har liksom inte existerat för mig, men nu när man börjar närma sig medelåldern sakta men säkert så flyger tankarna genom huvudet.

Sedan är det en sådan klassisk grej att man ska skaffa barn för att så ska det se ut i livet. Varför det tycker jag? Det är ju fel anledning till att skaffa barn bara för att så ska det vara. Jag menar om man bara gör det av den anleningen så kan man lika gärna låta bli. Varför måsta man följa trenden för?

Likadant det här med att gifta sig. Jag och min tjej har varit ihop nu i 6 år och det är många som frågar om vi inte ska gifta oss och vi har aldrig haft några större tankar på att göra det. Klart man har skojat om det och sagt. Ska vi inte ta och gifta oss, men det är inget vi pratat allvarligt om.

Det där med att gifta sig är ju också en trend och något man ska göra bara för att det ska vara så. Jag fattar inte riktigt poängen egentligen med att gifta sig mer än det handlar om juridiska rättigheter och att det står på papper.
Men ut över det så blir det ju ingen skillnad. man har en fest, träffar folk, får presenter, äter gott, reser bort på smekmånad som egentligen blir som vilken semester som helst och sedan kommer man hem och allting åter går till det vanliga igen och det blir ingen skillnad alls. Kostar bara en massa pengar.

Jag undrar ofta varför man måste genomgå vissa saker i livet bara för att det är trendigt och det ska vara så? Om man inte vill vara trendig då? Om man inte vill ha barn eller gifta sig? Om jag och min tjej skulle gifta oss och skaffa barn så gör vi det för att följa trenden och för att man ska vara normal och riktig och då blir det av fel anledning och inte ett dugg värdefullt. eller betydelsefull. Därför avstår vi från det.

Fast det är klart att man ibland känner att det skulle vara ganska gosigt med en liten bäbis, men det som hindrar i alla fall mig till att skaffa en är mer nackdelar än fördelar. Sedan visst skulle det vara häftigt att få uppleva allt det där som giftemål innebär, men som sagt det kostar både pengar, tålamod, kraft och energi att genomföra.

Nej det där med barn och giftemål är inget för mig. Jag hoppas verkligen att jag inte missar något viktigt genom att avstå. I alla fall är det inget jag kommer lida av för jag kan ju inte sakna något jag aldrig gjort.


image39

image40

Kärleksdagen

Idag 2/3 är det precis 6 år sedan jag och min tjej blev tillsammans och flyttade ihop. Känns jätte häftigt att det gått så långt tid. Mitt första riktiga förhållande kommer hålla i evighet hoppas jag. Älskar min tjej så mycket. Hon är det finaste som finns och har hänt mig i mitt liv. Men man är ju inte nykär precis längre, men det gör inget. Är lycklig ändå. Tror inte jag skulle klara mig utan min tjej. Behöver henne så mycket och hon har sagt förut att hon alltid kommer finnas hos mig och det tror jag på också. Men man ska inte lova något för det är inte säkert vi kommer vara tillsammans för all framtid, men hoppas kan man ju alltid.

image38

RSS 2.0