Mycket tid vid datorn

De närmaste 1,5 dagrna har det blivit mycket sittande vid datorn. Har lärt mig att göra jättefina bildspel via ett program som heter One true media. Bildspelen kan man sedan lägga upp på Youtube, Facebook och My Space. Det är sitkul att sitta och greja med. Kommer göra många bildspel med detta program. Blev riktigt nöjd faktiskt och låten är våran låt, den blev det en gång för länge sedan då vi hörde den i bakgrunden då vi pratade i telefonen innan vi hade träffats. Kolla här: 



Jag och Jennie har ju snart varit tillsammans i 8 år. Den 2 mars är det årsdagen och vi satt och gjorde detta bildspel som en liten hyllning till oss själva. Hoppas ni gillar det? 

Igår glömde jag att göra mina ryggövningar efter min dusch och inte blev det att sitta och titta i broschyrer heller eftersom jag fick reda på av en kompis till Jennie vad programmet hette som man gör bildspelen i. Så jag satt med det hela kvällen fram till ca 01.00. Gjorde ett bildspel till en artist som bett mig om att göra det för hon ville hylla sin nyfunna kärlek. Hon är så jättekär just nu. Här kan ni se det bildspelet. Detta bildspel är det första jag gjorde så det är inte perfekt och jag kan inte programmet helt och hållet ännu heller. Vi hade tvättid i morse men skippade det då vi inte orkade gå upp i tid eftersom det blev så sent i natt. Gjorde detta även fast vi var vakna och senare bokade vi om tiden till i morgon eftermiddag i stället.



I kväll är det blåsningen igen på tv. Det måste jag se på. Det ska bli kul. Visst det är inte alltid så kul att bli blåst och ibland är det inte roligt att se när andra blir det heller men i vissa fall kan det vara kul om det är en bra blåsning som är genomtänkt och som funkar som den ska. Jag menar så att personen som blir blåst tar det på rätt sätt och inte blir vettskrämd, sårad, ledsen eller blir obehagligt illa till mods, utan faktiskt tycker det är kul och inte tar det för persoligt. Sedan beror det på vad och hur man luras också förstås.



Anna Skipper blåst under restaurangbesök

Blåsningen,

Anna Skipper blir utsatt för en ovanligt busig flicka under ett restaurangbesök, Agneta Sjödin blir inlåst och utbytt och Ara Abrahamian tror han är magnetisk. Välkommen till veckans Blåsningen i TV3- idag söndag kl 20.00.

I morgon hoppas jag att min dktbok äntligen kommer. Har väntat så länge på den nu. Har ju nämligen inte fått den själv i min hand så känslan av att den finns i bokform har inte uppdagat sig ännu för mig. Ska bli en härlig känsla när jag får hålla den i min hand och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, brukar det ju heta.

Nu måste jag skärpa mig och göra mina ryggövningar i kväll i stället. Egentligen borde jag göra dem på morgonen i stället direkt jag stiger upp ur sängen. Så har jag det gjort.

Ska göra mina ryggövningar nu.

Hörs i morgon.

Kram Marie



Bröllopsmässan i Nacka Strand

Idag har jag och Jennie varit på bröllopsmässa i nacka Strand och inte nog med det vi har åkt limosin fram och tillbaka mellan Slussen och Nacka. Snacka om lyxigt. Bilen vi åkte var 8,6 m lång. Nu vet jag hur en kändis känner sig som åker limosin.




Välkommen till Allt om Bröllop – Stockholm på Factory Nacka Strand 2010

SUCCÉN ÄR TILLBAKA!

Bröllopsmässan som håller en hög internationell standard, späckad med nyheter, trender och det allra senaste från bröllopsbranschen!

I inbjudande lokaler kommer du att få en oförglömlig upplevelse, präglad av romantik, skönhet och inspiration. Under trevliga former och i en fantastisk miljö kommer du få ta del av det bästa och mest inspirerande branschen kan erbjuda inom bröllops- och festarrangemang. 

Allt om Bröllop – Stockholm på Factory Nacka Strand 2010 erbjuder dig möjlighet till att träffa ett brett utbud av branschkunniga utställare och beskåda de senaste trenderna inom bröllopsmode. Missa inte modevisningarna med underbara kreationer, fantastiska frisyrer och undersköna blombinderier. Fler evenemang kommer att presenteras under mässan med bl a massor av tävlingar där du kan vinna allt från ett helt bröllop till resor och produkter. Make-up och frisyrshow, musikunderhållning, fotoutställningar, inspirerande föredrag, workshop, experttips och mycket, mycket mer!  

Välkommen till Allt om Bröllop – Stockholm på Factory Nacka Strand 2010 – en upplevelsemässa som den fest- och bröllopssugna varken vill eller får missa! 

Datum            30 januari – 31 januari 2010

Plats              Stockholm, Factory Nacka Strand på Augustendalstorget 6   

Öppettider      Lördag 30 januari, kl 11.00 – 17.00

                     Söndag 31 januari, kl 11.00 – 17.00




Här är en bild på bilen vi åkte.


Så här såg den ut på insidan.


Här är jag då på väg till mässan i limosin


Här är Jennie i limosinen.

Bilderna är tagna med min mobilkamera, därför bilderna inte är så bra.

Tro nu inte att jag och Jennie plannerar bröllop inom kort för så är det verkligen inte. För det första så har vi inte råd att gifta oss. För det andra så har vi bara funderingar på det, vilket vi haft i ett par år nu. Vi har ju varit förlovade i 7,5 år snart så det börjar vara på tiden att vi gifter oss. Men det känns ändå otroligt konstigt att vi hamnade på en bröllopsmässa med tanke på att vi alltid haft inställningen. Varför ska man gifta sig för? Det är så klassiskt och en tradition som tillhör livet och då tyckte jag, varför ska man gifta sig bara för att det ska vara så, eller gifta sig bara för att liksom om ni förstår vad jag menar? Detta har gjort att jag inte velat gifta mig tidigare. Men jag har ändrat den inställningen lite. Men det är för att jag tycker det skulle vara kul med en stor fest, kul att få vara fin i en bröllopsklänning och så lockar förstås alla presenter och bröllopsresan också. Men sedan när allt är över så kommer allt bli som vanligt igen och då kommer man inte känna någon större skillnad. 

Nu känns det ju roligt att gifta sig också just med tanke på att vi homosexuella får gifta oss nu mera och inte bara ingå partnerskap. Sedan så får vi ju även gifta oss i kyrkan också vilket också är jättebra för de som vill göra det, men jag och Jennie kommer ha ett borgligt bröllop om eller när vi gifter oss. Vi är ju inte religiösa och dessutom så har vi gått ur Svenska kyrkan. Sedan har vi inte tänkt se ut som två prinsessor när vi gifter oss heller utan jag ska ha någon sorts klänning och Jennie kostym eller frack. Har dock knappt planerat någonting utan vi funderar och drömmer lite bara.

Vi gjorde en tävling på bröllopsmässan eller vi gjorde iofs många tävlingar där man kunde vinna olika saker som har med bröllop att göra. En tävling som fanns där kunde man vinna hela brölloppet och det är nog enda möjligheten för att vi ska ha råd att gifta oss överhuvudtaget att vi vinner detta. Men det är nog ingen risk att vi gör det skulle jag tro.

Mässan pågår även i morgon också om man har lust att gå och om det finns några biljetter kvar. De kostar 150 kr. På hemsidan http://www.alltombrollop.com kan man få 50 kr rabatt om man köper dem där.

Ja, ja det var kul att gå på mässan i alla fall och efter att vi kom hem så har vi bara suttit vid datorerna och ätit middag. Idag blev det vegetarisk pyttepanna med ägg och rödbetor. Var gott.

Nu tänker jag ta en dusch, sedan måste jag göra mina ryggövningar. Ska också sätta mig och kolla igenom alla broschyrer jag tog på mässan idag.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie 


Äntligen fredag

Idag har det varit en solig men kall dag. Jag har varit en sväng bort till Högdalen ett par ärenden, vilket gick ganska fort. Sedan efter att jag kom hem har jag typ bara suttit vid datorn och grejat, förutom när jag tog paus för att laga middag. Idag åt vi Makaroner och vegoköttbuller. Har ju fått kontakt med ett personligt ombud så den 8 februari ska jag på ett möte med henne. Hoppas på att kunna få lite hjälp med att få lite fart på AF och sedan även få lite fart på min läkare så att han skriver ett läkarutlåtande till mig så att jag kan söka sjukersättning. Tänkte jag kunde få det till hösten då jag tänkt söka in till en Floristutbildning. Väntar på att jag ska kunna söka utbildningen bara, för man kan inte göra det ännu. När jag sökt utbildningen ska jag också söka CSN. 

Nu vill jag åter igen tipsa dig om min diktbok som jag har släppt. Här nedan beskriver jag boken lite mer och berättar vad den betyder för mig.

Känslor i natten!
 
Jag har släppt en diktbok som heter "Känslor i natten"
 
Den här boken innehåller mina egna skrivna dikter mellan åren 1991-2009. Dikterna kommer direkt inne från mig och mitt hjärta. Det är mina tankar, känslor och upplevelser från tonårstiden upp till vuxen ålder. Jag har i många år haft en stor dröm att få släppa mina dikter i bokform. Det var min mormor som en gång upptäckte min talang för att skriva och tyckte att jag skulle testa att skicka in dikterna till ett bokförlag för att få den publicerade. Jag testade flera gånger och göra det men ingen nappade. Nu finns mina dikter i bokform och det betyder så himla mycket för mig.

Min uppväxt har varit väldigt tuff, jag har inte haft det så lätt och jag har gått igenom väldigt mycket i mitt liv och då har mitt skrivande varit till stor hjälp under åren. Har haft en del svårigheter mycket på grund av mina funktionshinder och alltid känt mig annorlunda, då har det underlättat mycket att skriva. Jag skriver idag dikter, blogg, dagbok och så skriver jag på en självbiografi som kommer att bli min andra bok. Den kommer handla om hela mitt liv, allt jag gått igenom från det att jag föddes till nutid. Men ”Känslor i natten” är min första alldeles egna diktbok.

Köp den här: https://www.vulkan.se/Presentation.aspx?itemid=43081

OBS: Man kan bara beställa den via hemsidan och bara använda betalkort. Tar mellan 2 - 3 veckor innan man får boken eftersom den måste tryckas först. Boken trycks allt eftersom man beställer den. Finns inga färdiga böcker.
 


Här nedan kan du se innehållsförteckningen i min diktbok "Känslor i natten"  

Innehåll

Alkohol…5
Att få vara ditt fan på jorden…6
Att skriva…7-9
Blicken…10
Det gör så ont…11
Det tog ett halvår…12
Det är så tungt…13
Eld…14
En kvinnas förebild i samhället…15
En liten dikt om vad jag känner…16
En liten förälskelse…17
En liten tanke om livet…18
En man är inte som en kvinna…19
Ett liv utan sex…20
Frihet…21-23
Fröet…24
Förlåt mig…25-26
Havet…27
Hemresan…28
Hjärtat…29
Kramkompis…30
Kärlekens onda sida…31-32
Kärlek…33-34
Känslor i natten…35
Livet…36
Längtan…37
Mamma…38-39
Mina Drömmar…40-41
Min förebild…42
Min vilja…43
Min vän…44
Misstaget…45
Mitt minne…46
Mötet…47-48
När man är känd räknas man inte som människa…49-50
Olyckligt kär…51
Saknad…52
Skola…53
Släpp in mig…54-55
Slutet…56
Slut…57
Sommar 2003…58
Starka känslor…59
Tack…60
Tankar…61
Tankar om meningen med livet…62
Tre ord…63
Tänker på dig…64
Trösten…65
Varför…66
Varför får jag inte plats…67
Vi möts och vi skiljs åt…68-69
Virrig dikt…70
Vägen upp till dem vi älskar…71
Ängel…72
Önskan…73
Önsketänkandet…74
Om författaren…75-76
Tillägnad…77



Sedan måste jag tipsa om en grej till som jag skrev häromdagen. Jag tycker ju det är skandal att det inte finns någon lag som förbjuder sex med djur här i Sverige så jag kom på ett förslag på en lag som jag tycker att regeringen borde stifta. Läs mer i min text nedan.

Tidelag
Jag tycker att Djurens Rätt borde göra en rapport som handlar om Zoofili och sprida ut överallt, så att vi äntligen kan få en lag som förbjuder sex med djur här i Sverige eller snarare få tillbaka lagen som fanns en gång i tiden. Det är viktigt tycker jag att man tar upp överallt att detta förekommer även idag i Sverige och framför allt att man bevisas att folk har sex med djur i dagens samhälle. Ännu viktigare att vi gör vad vi kan för att övertyga regeringen om att djuren far fruktansvärt illa av det just eftersom de inte kan säga ifrån själva. Vet att det är jättesvårt att bevisa men på något sätt måste det gå tycker jag och de på Djurens Rätt kan väl göra det ni kan genom att sprida ut detta på ett bra sätt genom nya trycksaker och rapporter.

Att lagen inte finns längre beror ju mycket på att man inte tror att det förekommer överhuvudtaget eller att det inte är plågsamt för djuren. Om det är perverst eller inte verkar inte ens existera överhuvudtaget.

Det finns ett hemskt sätt att bevisa för regeringen att djuren far illa av att människor har sex med dem. Men det är inget jag egentligen rekommenderar.

Någon borde egentligen ställer sig och har sex med regeringens egna husdjur framför ögonen på dem. Då har de fått sina bevis, då kan de tro på att det är plågsamt för djuren, då kan det se att det är perverst och då kan de stifta en lag som förbjuder sex med djur i Sverige. Politikerna kan inte tro på saker innan de fått det ordentligt bevisat för sig tyvärr. Nu tycker inte jag att det ska behöva gå så långt utan att lagen ska kunna skapas ändå och att det kan räcka med människors ord och berättelser och bilder som bevis.

 Man skulle kunna stifta en lag som förbjuder att man har sex med något/någon som inte är av rasen/arten människa. Sedan har vi ju redan en lag som förbjuder incest och som förbjuder att ha sex med någon under 16 år. Då borde inte lagen kunna misstolkas eller att man hittar några kryphål någonstans. Vad tror ni om detta?

Lagen

I Sverige kvarstod dödsstraffet till 1864. I andra länders lagstiftning, särskilt i romanska länder, blev gärningen tidigt avkriminaliserad. I Germanska länder har synen på tidelag som brottsligt beteende i allmänhet behållits. Från 1864 fram till 1944 reglerades tidelag i strafflagen, och bestraffades vanligtvis med straffarbete i högst två år. Under den del av modern tid som tidelag var kriminaliserat dömdes cirka 20 personer per år. Samtliga var män, de flesta var mellan 15-21 år gamla och kom från landsbygden. Ofta utfördes den sexuella handlingen i grupp.

Fram till 1944 räknades tidelag som ett brott och reglerades då i samma lag som förbudet mot homosexualitet. I samband med att denna sexuella böjelse avkriminaliserades försvann också den paragraf i strafflagen som förbjöd tidelag. Rättshistorien berättar att mellan åren 1880 till 1944 dömdes 751 personer (övervägande del unga män på landsbygden), för att ha begått sexuella brott mot djur. Då fanns det dock inte några bakomliggande djurskyddsaspekter till förbudet mot tidelag. Dom föll uteslutande för att handlingen bedömdes som en pervers form av sexualitet. De lagtexter som diskuteras i dag berör i stället effekten av handlingen; det vill säga djurplågeriet och lidandet hos djuret.

Sverige har i dag, till skillnad mot flertalet andra länder, inte någon bestämmelse som ovillkorligt förbjuder och straffbelägger könsumgänge mellan människor och djur. Varken brottsbalken eller djurskyddslagen innehåller uttryckliga förbud mot sexuella övergrepp på djur. Ej heller pornografi som avbildar tidelag är kriminaliserat. Men handlingar av människor då djur utsätts för smärta eller tvång och sexuellt utnyttjande, faller in under bestämmelserna mot djurplågeri och är brottslig på denna grund i Sverige.

Totalt förbud mot djurpornografi står i kontrast mot det grundläggande yttrande- och tryckfrihetsintresset. I klartext är sex med djur olagligt endast om det kan bevisas att det varit frågan om djurplågeri och därmed att det sexuella övergreppet verkligen givit upphov till fysiskt eller psykiskt lidande för djuret. Att leda detta till bevis är svårt eftersom djuret inte kan tala det språk vi förstår.

Det är lätt att avfärda något så obehagligt och för allmänheten tabubelagt som sexuellt utnyttjande av djur. Man förknippar det gärna med gamla tider.

Vetenskapliga rapporter ger dock alarmerande besked om att företeelsen i allra högsta grad är aktuell även i vårt moderna samhälle. I Sverige finns ingen lag som klart förbjuder tidelag och djurpornografi.



På tal om djurrät så glöm inte att gå och se filmen "The Cove" Inte klokt vad de utsätter delfinerna för i Japan. Detta måste bli ett stopp på och det är nu. Se trailer här: http://www.thecovemovie.com/ Finns också en svensk sida om filmen. Kolla här: http://www.thecovesverige.se/

I morgon ska jag och Jennie på en speciell mässa, men jag kan tyvärr inte tala om vilken för då kommer jag avslöja vad jag går i för tankar just nu. Berättar mer om mässan i morgon i stället.

Nu ska jag gå och ta en huvudvärkstablett och sedan läsa lite tidningar fram tills jag ska se på Let´s dance.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie


Nu är det vintervitt igen.

Nu har det äntligen slutat snöa. Kom säkert två dm snö igår och i natt. Det är fint men det känns som det räcker nu. Länge sedan det var en sådan vinter som det är i år. Detta påminner mig om mina barndoms vintrar när jag bodde upp i Västerbotten i Umeå. Då var det alltid ycket snö om vintrarna och väldigt kallt. Man kunde åka skidor, pulka, skridskor, bygga snögrottor och göra snögubbar hela vintrarna. Nu förtidenbrukar det ju kanppt bli någon vinter. En vinter såg vi bara snö i två veckor här i Stockholm.

Sedan minns jag att det var så mysigt när det blevvår uppe i Umeå då snön började smälta och asfalten titta fram. Då hade man ju inte sett asfalten på flera månader. Så när man såg asfalten då var det verkligen vår. Det var en häftig känsla tycker jag.

Idag har jag och Jennie varit på bio och sett filmen Hachiko - en vän för livet. Jag rekomenderar verkligen den filmen. Mycket gripande så ta med dig en nässduk.


En hunds berättelse

Lasse Hallströms film HACHIKO: A DOGS STORY är en känslostark film som är baserad på en sann japansk historia.

När Hachiko kommer till sitt nya hem, dröjer det inte länge förrän han och hans husse är oskiljaktiga. Varje dag vid samma tid möter Hachiko sin husse vid tågstationen, och hunden blir en älskad medlem i familjen. Men så en dag återvänder inte husse. Trots det väntar Hachiko troget - men förgäves - på sin husse varje dag under de kommande tio åren. Hans öde berör många av de människor som passerar stationen, och de hjälper hunden med mat och varma ord.

Idag finns en bronsstaty rest av Hachiko, som var av den japanska rasen akita, på den plats vid Shibuya Station, där han troget väntade varje dag.







Bronsstatyn.


Här är riktiga Hachiko.

När vi kom hem så kollade vi mail och sedan lagade vi middag. Idag blev det sojafiléer inbäddat i lök, tomat och paprika och riktigt potatismos gjort på mandelpotatis. Jättegott blev det.

Sedan har jag suttit vid datorn och nu måste jag göra mina ryggövningar. Sedan skajag läsa tidningarna.

Hörs i morgon.

Kram Marie

Snöstorm och utan vatten!

Igår så var jag och Jennie till en affär i stan som heter Goodstore och handlade lite mat. Det är en affär som bara säljer vegetarisk mat. Jennie hade presentkort där som hon fick från sitt jobb då hon slutade + att hon hade fått ett presentkort tidigare i julklapp också av sitt jobb. Så vi handlade lite mat och sedan gick vi även till en vanlig affär och handlade lite. Blev Willys på Götgatan på Söder. När vi kom hem och packat upp alla varor så tog vi det lugnt. Kollade mail., läste och såg på tv.

Idag är det snöstorm och vi har varit utan vatten halva dagen. Jag har varit hos sjukgymnasten och jag höll inte på att ta mig hem efteråt då det snöade och blåste så mycket och det blir så jobbigt att gå i snön. Säkert kommit drygt 15 cm snö i dag. Var alldeles genomsvettig och helt slut när jag klev innanför dörren, men jag kunde ju inte duscha för vi hade bara varmvatten och det blir för hett att bara duscha i varmt vatten. Nu finns det kallvatten igen men det är inget tryck i vattnet. De står här utanför och blinkar med sina bilar och jobbar med problemet för det är tydligen något som sprungit läck. Jag kom hem vid 16.30 och då stod de redan där och jobbade. Nu är klockan snart 23.00 och de står där och jobbar fortfarande på problemet. Min dusch får jag ta i morgon i stället för då borde de vara klara.

Föresten jag drömde om min mamma häromnatten. Drömde att hon hade fått en andra chans och kommit tillbaka från det döda, men att hon fortfarande var sjuk och att hon skulle dö en gång till. Jag minns att jag ställde en massa frågor till mamma om andra sidan. Minns inte nu vad jag frågade men det var en massa frågor. Himla skum dröm. Önskar så att jag kunde få kontakt med mamma, att hon kunde komma till mig, visa att hon är här genom att ge mig tecken, eller skicka ett meddelande via någon medium till mig. Jag vill inte tro att mamma verkligen är helt borta. jag vill tro att hon finns någonstans på andra sidan och att jag kommer att få träffa henne igen en dag. Saknar mamma så mycket. För er som inte vet så dog min älskade mamma bara 53 år gammal i lungsjukdomen KOL den 20 maj 2009. Då dog en bit av mig också. jag fick ett stort hål i mitt hjärta. Jag har en hemsida till minne av min mamma som jag gjorde en kort tid efter mammas borgång. Har inte varit inne på den sidan på ett bra tag nu men om ni vill så får ni gärna besöka den. http://marithamunther.webs.com/ 

Min mamma var mitt allt, min största trygghet i livet. Nu är hon borta, men hon är alltis saknad och älskad förevigt. Besöker hennes grav ibland. Hon ligger på Skogskyrkogården. Känns fortfarande konstigt att åka dit. Så här års blir det inte lika ofta som på sommaren då jag kan cykla. I början var jag där en gång i veckan. Nu blir det inte så ofta. Mycket mer besvärligt att ta sig dit liksom. På minneshemsidan finns det bilder på graven om ni vill se den.

I morgon ska vi på bio och se en film som både jag och Jennie vunnit biljetter till. Två kompisar ska med också.
Berättar mer om filmen i morgon.

Hörs då.

Kram Marie

Helsningfors resan

I lördags åkte jag och Jennie på en kryssning till Helsingfors. Vi kom i god tid till båten och när vi kom in i terminalen så hade de redan börjat släppa ombord folk på båten så det var bara att gå rakt ombord och börja leta efter hytten. På vägen ombord stod en fotograf och tog bilder på resenärerna som man senare på kvällen fick köpa för 50 kr. Vi köpte bilden. Kolla här:



När vi kom ombord på båten så tog det en bra stund innan vi hittade våran hytt och både jag och Jennie höll på att svettas ihjäl och det kan man ju förstå när man ser bilden och hur mycket kläder vi hade på oss.

Vi hittade hytten tillslut och när vi fått av oss lite kläder och hade packat upp så gick vi och kollade in båten. Först så kollade vi in vart en restaurang fanns som vi bestämt oss för att äta på och längre bort hörde vi sedan Nanne Grönvall som soundcheckade inför ett gig lite senare på kvällen. Satt där en stund och lyssnade och visade henne att vi var där. Nanne vet vem jag är då jag bland annat hjälpt henne med hennes hemsida tidigare.  När vi sedan rörde på oss så hamnade inne på taxfree där vi handlade lite läsk och lite gott att tugga på att ha i hytten. Sedan kom jag på att jag skulle fråga min bror om han ville ha något från taxfree han också så jag ringde honom och kollade. Han skulle kolla på hemsidan och skicka ett sms. Vi gick sedan och käkade vegetarisk hamburgetallrik och den var helt okej faktiskt. Mätta och belåtna gick vi tillbaka till hytten för att byta om och göra oss i orning för kvällen.


Här är våran hytt. Ganska mysig. Men det visade sig att vi hamnade precis under Fun Club vilket gjorde att vi fick stå ut med dunrande musik fram till ca 02.00 på natten. Tur nog så hade vi ett par öronproppar med oss och jag hade min MP3 spelare att stoppa i öronen. 

När vi sedan var på väg till Fun Club där Nanne skulle uppträda för att ta plats vid något bord så stötte vi ihop med Nanne och vi fick varsin kram och så pratade vi en kort stund. Vi kom lagomt förbi taxfree då det kom ett sms från min bror att han ville ha ett par saker därifrån så vi vek in där igen och köpte det han ville ha. Så var det bara att gå tillbaka till hytte en vända till och lämna sakerna. När vi kommer till hytten så märker Jennie att en av flaskorna läcker som vi hade köpt så det var bara att gå tillbaka till taxfree och få den utbytt vilket gick jättebra och så sedan tillbaka igen till hytten för att lämna den.

Nu kunde vi äntligen gå till Fun Club och ta plats. Satt där ett tag och väntade och så blev det en härlig svängig spelning med Nanne Grönvall. Tog lite bilder.


Här sitter jag och väntar på att Nanne ska börja.


Här sitter Jennie och väntar.


Bild på Nanne som jag tog. Hon är världens svåraste människa att ta bilder på för hon rör sig som otroligt mycket på scenen när hon sjunger. Hon är ett stort energi knippe och jag förstår inte hur hon orkar. Hon är ju ändå 45 år.




Här stod hon still då hon sjöng en lugn låt.


Ingen show utan minst ett klädbyte, det är Nanne det.




Så jag som diggar Nannes musik på dansgolvet.

Nä showen var slut så gick vi tillbaka till hytten och tog det lugnt. Låg och läste högt för varandra. Blev inte jättemycket sömn då det alltid är svårt att sova på ett nytt ställe och sedan som sagt var det dunka dunk musik i taket då vi hamnade under Fun Club som körde disco till kl 02.00.

Vaknade i alla fall i tid nästa morgon till frukostbuffén. Var mycket gott och vi åt regält för att vi skulle klara oss ett tag. Men tyvärr blev det ingen morgonstund har guld i mun, för helt plötsligt hörde vi världens barnskrik över hela matsalen men vi såg ingenting. Först trodde vi det var en lite unge som protesterade och var arg för att han/hon inte fick som den ville, men det visade sig snart att en rasande vuxen man kommer släpandes jätte våldsamt på en flicka i 10 - 11 års ålder som ser skräckslagen ut. Hon gråter och skriker upprepande ord på finska hela tiden och kämpar emot allt vad hon orkar och efter dem kommer en frukostpersonal rusande och försöker stoppa mannen. Han var på väg ut med flickan ur matsalen.

Såg ganska otäckt ut och nära där vi satt så fick frukostpersonalen mannen att släppa flickan och hon reste sig upp och sprang i väg, mannen rusar snabbt efter henne och personalen efter honom. Denna händelse hade jag sedan väldigt svårt att släppa sedan under dagen för jag gick och grubblade på vad det var som egentligen hände. Såg ju inte händelsen från början och fick heller inte se slutet av det hela. Frågor gick runt i mitt huvud. Varför var mannen så arg på flickan och vad ropade flickan upprepande gånger på finska? Så gick jag också och undrade hur hur en vuxen människa inte kan behärska sig mer än så? Undrade också hur det gick och vad som hände när de kom ut ur matsalen för det fick jag ju aldrig veta.

Min teori är att flickan gjorde något som fick mannen att explodera och han skulle i väg med henne till hytten för att slå henne. Hon skrek kanske hjälp, eller slå mig inte på finska hela tiden. Man får inte behandla barn på detta viset och det som upprörde mig var att flickan ändå var så pass gammal som 10 - 11 år och hon var inte arg och det var ingen protest utan hon var skräckslagen och grät.

Jag har släppt det där nu för jag kommer aldrig få veta någotning mer om detta ändå. Men jag tycker att sådär får man inte behandla ett barn och det tyckte inte frukostpersonalen heller så det var väl därför kvinnan ingrep.

Skakad och skärrad så åt vi klart och sedan gick vi till hytten för att klä på oss och gå i land. När vi kom i land fick vi nästan en sköldchock. det visade sig att det var -18 grader kallt i Helsingfors. Tur vi hade ordentligt med kläder på oss och långkalsonger. Vi började med att köpa en dygns biljett för lokaltrafiken så vi skulle kunna röra på oss i stan. Tog sedan spårvagnen till något som heter Sia Life. Tog en stund att åka och vi fick byta en gång.


Här sitter Jennie på spårvagnen till Sia Life

Sia Life är alltså ett vattezoo liknade akvaria här i Stockholm. Där fick vi se hur mycket olika fiska som helst. Det var Nemo fiskar, och Doris fiskar, blåsfiskar, hajar, pirayor, rockor, maneter sillar, bläckfiskar, sjöhästar och en massa andra sjödjur och fiskar. Var faktiskt kul att se men det tog inte så lång stund. Här kommer lite bilder, men det är inte lätt må ni tro att ta bilder på fiskar i vatten.

 

Nemo


Flera Nemo


En Doris.


En konstig fisk


Maneter


Sjöhästar


Tvår rockor som ligger och slöar på akvariebotten.

När vi var klara åkte vi tillbaka till centrum där vi besökte Nordens största varuhus som heter Stockmann som är hela 10.000 kvm stort. 8 våningar ovanför markytan, två vångar ner och längst ner ett pakeringsgarage. Just nu håller de på att utvidgar varhuhuset så att det blir upp till 50.000 kvd stort. Det kommer finnas 40 rulltrappor och hissar och varuhuset kommer bli världens största varhuhus. Det var häftigt att gå där. Vi åkte bara upp till en våning där de hade husdjurstillbehör och köpte med oss lite kattgodis till min katt. Man har så mycket kläder på sig när det är så kallt så man orkar inte gå någon längre tid och kika med alla kläder för man svettas ihjäl efter ett tag. Men man skulle kunna gå där en hel dag och titta om det ens räcker för att gå igenom allting. Vi fikade i alla fall på varuhuset innan vi gick vidare för att få sitta en stund.



Bild tagen en annan årstid utanför varuhuset.

 
Denna bild tog jag några våningar upp i nne i varhuhuset.


Här sitter jag och fikar. Fanns caféer och restauranger på varje våning.


Här sitter Jennie och fikar.

Det var skönt att sitta en stund. Eftersom vi hade lite tid kvar innan vi var tvungen att åka tillbaka till båten så bestämde vi oss för att besöka helsingfors Stadsmuseeum, vilket också var gratis inträde. Var bra för vi hade redan gjort av med en del pengar. Dock handlade vi ingenting förutom mer öronproppar och kattgodiset dårå för det var så snuskigt dyrt i Finland allting.

 
På vägen till museet gick vi dels förbi Helsingfors turistbyrå och dels så passerade vi en jätte häftig byggnad som såg ut som ett tempel. Det är Helsingfors domkyrka. Mycket vackert. Museet var kul men inte så värst stort och det stod ju mest texter på Finska så vi tittade mest på alla föremål. Var lagomt stort för vad vi orkade med. Hade nämligen börjat bli väldigt trött i fötterna, så när vi var klara så åkte vi tillbaka till båten. Där tog vi oss ett varmt bubbelbad och en het bastu för att tina upp lite. var jätte härligt. Sedan var det dags för mat igen och vi gick till samma restaurang på båten som vi tidigare ätit på. Nu åt vi en vegetarisk pizza som var sådär tycker jag. Godare pizza har jag ätit.


Jennie i väntans tider på maten.


Här är jag hungrig men glad och nybastad och varm.

Mätta och belåtna gick vi sedan till taxfree för att handla med oss lite snask hem och för att göra slut på de sista euron vi hade kvar. Fick dock ett par mynt över som jag spelade upp + att jag växlade en 20 lapp och spelade för också. Blidde ingen storvint här inte men det är kul att spela fast farligt för plåmboken må jag säga.


Här är jag i fullfart med att spela.

Resten av kvällen tillbringade vi faktiskt i hytten för det hände inget kul på båten och vi är ju inte några fest människor heller. Vi fick dock gå en sväng till informationen och säga till om värmen i hytten som slutade fungera som den skulle och det blev ganska kallt där. En vaktmästare fixade snabbt felet. Sedan packade vi allt vi kunde packa och låg sedan och läste högt för varandra och somnade ganska tidigt. Vi var så dåsiga av åksjuketabletterna vi tagit tidgare på eftermiddagen i förebyggande sysfte mot sjösjuka, sedan hade jag också tagit migrän medicin eftersom jag fick migrän på vägen tillbaka till båten så jag var väldigt dåsig. Trots att jag var så trött så vaknade jag ändå flera gånger under natten.

Vi vaknade 7.30 och gick då upp för att äta frukost i cafét som låg intill taxfree. 9.40 var vi sedan hemma igen i Sverige. 

När vi kom hem så blev katten jätteglad. Var så trött så jag blev tvungen att lägga mig och blunda en stund efter att vi packat upp, kollat mail och betalat räkningar. Nu ska jag snart gå och lägga mig. Det var våran resa till Helsingfors.

Vi hörs i morgon

Kram Marie



Onsdag till fredag

Förlåt att jag inte bloggat på några dagar. Har inte haft lust och ork till det. Men nu ska jag skriva. I onsdags så var jag uppe redan kl 7.00 för att jag skulle i väg till sjukgymnasten kl 8.30. Det blev sedan en väldigt seg dag när jag kom hem. Tog det lugnt och hyrde en film på SF-Anytime på min laptop och låg i sängen och kollade på den. Vi såg filmen Deadline.




Handling:
Efter ett nervöst sammanbrott hyr manusförfattaren Alice ett isolerat sekelskifteshus för att återhämta sig och skriva klart sitt nya projekt. Men märkliga ljud ekar i natten, fotavtryck leder mot vinden och Alice får snabbt en känsla av att hon inte är där ensam. När hon hittar en samling videoband som innehåller obehagliga privata inspelningar av husets tidigare ägare, sätter en kedja av till synes övernaturliga händelser igång. Är det bara hallucinationer, eller befinner sig Alice i verklig fara?

Filmen var rätt okej faktiskt. Sedan satt vi mest vi datorerna och kollade på tv.

I går torsdag så var jag uppe 8.30 för jag skulle på min samtalsterapi kl. 10.00. Efter det så gick jag upp till min brorsas  jobb och så blev det sedan en mysig lunch med lillebror när jag ändå var i stan. Alltid mysigt att träffa honom. När vi ätit så gick vi en sväng innan brorsan var tvungen att gå tillbaka till jobbet. Då åkte jag iväg till Dramaten för att hämta utt biljetter som vi bokat till föreställningen Pygmalion. Det är alltså teater versionen av "My fair lady" med Alexandra Rappaport i huvudrollen, inte musikal. Läs mer här och kolla på bilder: http://www.dramaten.se/Dramaten/Forestallningar/Pygmalion/ 

Vi ska inte se föreställningen förrän 6 maj.



När jag hämtat biljetterna så gick jag bort till centralen och på vägen så tittade jag in på turistbyrån. På centralen så gick jag bort till Viking Line hörnan för att se om de hade några kul brorschyrer. Men det fanns inget kul. Innan jag sedan skulle åka hem så var jag tvungen att gå och handla lite så det blev en promenad tillbaka till Åhléns city och gå in på hemköp. Handlade det jag skulle och sedan åkte jag hem. När jag kom hem var jag helt slut. hade gått jättemycket. hela dagen. Jennie lagade mat och sedan blev det lugnt resten av kvällen. Fick migrän så jag tog ett min medicin och la mig i ett varmt bad

Idag fredag så sov jag länge och det var skönt, tror jag sov lite på min migränmedicin. Var så trött. Jag och Jennie har faktiskt packat idag för vi ska åka på 48 timmars kryssning till Helsingfors med Viking Line i morgon och kommer hem på måndags förmiddag. Kommer ha två kvällar ombord på båten och en hel dag i Helsingfors. Ska bli väldigt kul. Detta innebär att jag inte kommer blogga förrän på måndag. Då kommer jag skriva och berätta hur det var, vad vi gjorde i Helsingfors och lägga in bilder från Resan. Tar nämligen med mig kameran tänkte jag.  

Jag och Jennie varit på en barnuppsättning på Vår teater i farsta av Oliver Twist på eftermiddagen. Tycker att barnen var väldigt duktiga. Var från årskurs 6-7. Nu är vi hemma och har precis ätit middag. Pasta med vegetarisk biffstråganoff blev det. Mycket gott.

Nu måste jag göra mina rygg övningar och sedan ska jag se en film på tv.

Vi hörs på måndag då blir det ett långt inlägg.

Kram Marie

Tisdag

Idag har vi haft en lugn hemma dag. Har läst, sett på tv och suttit vid tatorerna. Har gjort mina övningar och lagat mat. Blev Qournfärssås och spagetti. Var gott. Ska nog ta ett varmt bad om en stund tror jag. I morgon ska jag upp tidigt. Ska till sjukgynasten ganska tidigt. Redan klockan 8.30 ska jag vara där så jag måste gå upp kl. 7.00. Får lov att lägga mig i tid i kväll men om jag kan somna är en annan sak.

Nu vill jag rekomendera världens bästa tidning/magasin. Det är tidningen Nära. Jag fick en prenumeration av Jennie i födelsedagspresent förra året och har nu fått första numret som är nummer två. Första numret kom i oktober eller november förra året. Tidningen handlar om allt som har med andlighet, änglar, new age, yoga, meditation, och allt som ha med andra sidan att göra. Jag läser den från pärm till pärm.


Tidningen Nära ger välbefinnande
till både kropp och själ.

Yoga och meditation. Livscoachning av duktiga medier. Tips på hur du lär dig telepati och hur du kontaktar ett seriöst medium. Reportage om skyddsänglar, guider, spökerier och Andra sidan. Tidningens två profiler Benny Rosenqvist och Erika Andersson är två av Sveriges mest spännande medier! http://www.tidningennara.se/ 



Tidningen finns utei butikerna och den kostar 59 kr. Den är värd varenda öre det lovar jag. Köp den.

Sedan vill jag ju förstås att ni ska köpa min diktbok som jag har släppt. INTE för att du tror att jag tigger pengar utan för att stötta mig för att jag släppt en bok. Även om man inte är överförtjust i diktböcker, kan man köpa en bok ändå bara för att man känner människan som skrivit och släppt boken och för att man bryr sig och tycker väldigt mycket om personen.

Jag kommer köpa en bok på engelska fast jag inte förstår språket. Men jag känner personen som skrivit boken och jag bryr mig om och jag tycker så mycket om henne och därför köper jag boken ändå. Jag vill stötta henne för att hon släppt en bok.

Köp min bok här: https://www.vulkan.se/Presentation.aspx?itemid=43081



Nu ska jag ta mitt bad.

Hörs i morgon.

Kram Marie


Söndag & Måndag

Under söndagen på dagen så gick jag och Jennie till Högdalen. Jennie skulle hämta en bok på biblioteket och så skule vi handla lite. Var meningen att vi skulle gå hem sedan igen men vi fick med oss lite mer än vi hade tänkt från bibliotkeket. Jennie lånade några Nemi tidningar och jag lånade två ljudböcker. Sedan såg Jennie att de sålde ut språkkurser för 10 kr och jag hittade en som jag köpte. När vi sedan hande handlat blev det lite för tungt för att kånka på hem eftersom det tar ca 20 min att gå. Så vi åkte tunnelbana.

Blev en lugn kväll, vi åt tomatsoppa med paprika och basilika. Det var jättegott. Upptäckte att jag sammanlagt sålt 5 böcker av min diktbok hittills, vara en är jag själv. Hoppas jag säljer fler. Jag vill sälja fler. Snälla köp min bok.

Idag åkte jag och Jennie till Globen så fort vi gått upp, klätt på oss och ätit frukost. Jennie var tvungen att skriva in sig på AF. Tog ganska lång tid. Över en timme fick hon sitta och vänta. innan vi åkte hem så gick vi och köpte ost och te. När vi kom hem var vi duktiga båda två och sökte lite jobb vi hittade på AF. Efter det har vi bara suttit vid varsin dator, ätit middag Vegopyttipanna och suttit lite till vi datorerna.

Nu ska jag se spårlöst på tv.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie

Nu har det hänt grejer här minsann.

I torsdags så var fotografen från Allers veckotidning här och tog en massa bilder på mig. Hon tog dels bilder i köket då jag sitter vid datorn och bloggar, hon tog bild i vardagsrummet på mig och min katt i soffan och hon tog kort på mig i dörröppningen mellan hallen och vardagsrummet eftersom jag har ett fint draperi hängande där. Bilderna ska ju vara till reportaget i Allers veckotidning. Har fått vetaatt jag kommer vaa med i nummer 15 som kommer ut i april om allt blir som det är tänkt. Pterkommer om det när jag vet mer exakt.

När vivar klara så skullejag åka till sjukgymnasten och då fick jag åka med fotografen in till stan. Trodde hon skulle släppa mig i Hornstull och så fick jag ta busen över till Fridhmsplan men jag fick åka hela vägen. Kom lite tidigt till sjukgymnasten men allt gick brasom vanligt. Börjar sakta men säkert bli bättre i ryggen känner jag. Har inte så väldigt ont på morgonen längre när jag vaknar och det är jätteskönt.

Sedan på kvällen efter när Jennie kommit hem från jobbet och vi ätit middag så satt jag hela kvällen till jättesent och la upp min diktbok på Vulkan.se. Tog jättelångt tid för det var jätte bökigt. Men den kom upp tillslut och nu kan man köpa boken där om man vill. Släppte den igår.

Då satt jag mest hela dagen vi datorn och tipsade om min diktbok överallt på alla stället jag kom på uppe på Internet. Så här ser boken ut och kan beställas här: https://www.vulkan.se/Presentation.aspx?itemid=43081



Hej alla!
 
Nu har jag glada nyheter. Jag har nu blivit författarpoet. Har lagt upp min diktbok "Känslor i natten" på www.vulkan.se Äntligen finns den i bokform att beställa och jag är så glad för det. Detta känns så roligt och jag behöver verkligen det här upplyftet just nu.
  
"Detta är författarens diktsamling på dikter som är skrivna mellan året 1991-2009. Eftersom dikterna betyder väldigt mycket för henne, så hoppas hon att de kan ge något till just dig att ta med dig på din livsväg. Känslor i natten är hennes första utgivna bok. Marie Munther är en 36 årig kvinna som bor i Stockholm. Hennes största intresse är att skriva. Efter att du läst denna bok så besök gärna hennes blogg på Internet. marisans.blogg.se"
 
Detta var enda möjligheten för mig att överhuvudtaget ha råd att släppa boken. Boken finns inte tryckt i papper ännu men om ni beställer den från hemsidan så trycker de boken och skickar den till er. Finns även som e-bok ganska billigt också om man orkar läsa den på skärmen. Ingen kommer tyvärr kunna få den gratis som jag hade hoppats på. Förlägger man böcker på en bokförlag så får man ju ett antal ex gratis att ge bort. Men inte i detta fallet då jag fått allt gratis förutom att jag måste köpa ett ex själv av boken. Har till och med redigerat den själv utan hjälp för det hade jag inte råd att betala för. Nästa bok som jag släpper som blir min självbiografi ska jag försöka förlägga på ett bokförlag, så det blir mer på riktigt. Då blir det kanske både signering och bokreleaseparty.
 
Så jag ber er nu med tanke på hur jag har det ekonomiskt att köpa min bok. Nu tjänar inte jag några jättesummor per såld bok precis. Bara 20 kr. Vulkan.se tar ju 100 kr per bok och jag kunde inte lägga till mer för då hade det blivit en alldeles för dyr pocket. och då köper ingen den. Jag vill att den ska nå ut till så många som möjligt så sprid den gärna vidare till alla ni känner. https://www.vulkan.se/Presentation.aspx?itemid=43081
 
Vill man ha den signerad så träffas jag gärna över en fika om det är möjligt så signerar jag den åt er. Annars kan vi bara ta det vid nästa gång vi ses.

I fredags var sista dagen Jennie jobbade kvar på sitt jobb. Hon hade fått gott fika och hennes vänner där tyckte det var mycket trist att hon måste sluta. Många som gillar henne. Nu är både jag och Jennie arbetslösa. Jennie måste åka till AF på måndag och skriva in sig.  Hon har fått in alla papper till A-kassa så nu hoppas vi att det inte tar allt för långt tid innan utbetalningarna kommer igång. Kommer bli lite mindre pengar men inte jättemycket har vi räknat ut. Skulle kunna klara oss utan att gå till soc och desstom tror jag fortfarande vi överstiger normen för vad vi kan få. Men om inte Jennie får pengar i tid så måste vi gå till soc i alla fall en gång.

På fredagskvällen så var jag och Jennie på en skoluppsättning av musikalen Dracula. Det var rätt duktiga förutom att de varken hade någon power sång eller prat. Pratade lågt och försiktigt så man hörde knappt vad de sa. Men de har ju gjort allt själv och är sista års elever så vad kan man begära. Vi kom hem ganska sent på kvällen och därför orkade jag inte blogga igår.

Idag lördag har jag och Jennie varit på mammas grav och tänt ljus. Har inte varit där sedan i julas. Den här gången gick det bra att åka dit med buss och tunnelbana. Tog fina vinterbilder denna gång.


Stenen är inte repig utan det är frost.


Här är jag och mammas grav.


En vacker vinterbild. Träden såg nästan sagolika ut. Så vackert.

På vägen hem från graven så åkte jag och Jennie till BEA (Ica Kvantum) och handlade lite. Nu är vi hemma och sitter vi varsin dator. Måste göra mina ryggövningar nu.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie

Torsdag-fredag

Jag skriver ett långt inlägg i morgon. Varit på teater i kväll och klockan är mycket. Har en del att berätta.

Hörs i morgon

Kram Marie

Tisdag -Onsdag

I går tisdag blev en väldigt slapp dag. Satt nästan hela dagen inne på Youtube och kollade på alla möjliga olika klipp. Tiden springer i väg när man sitter där och plötsligt var det dags att börja med middag. Skulle ha den klar för jag och Jennie skulle på bio. Det var en specialförhandsvisning av filmen "The Cove" som Jennies jobb anordnade. Se denna film och rekomendera den vidare. Det är inte klokt vad de utsätter delfiner för i Japan. Detta måste stoppas. Ingen trevlig film men nyttig att se. Blir bara obehaglig på slutet.



THE COVE - OM DOKUMENTÄREN

Delfinslakt är ett begrepp som är främmande för de flesta svenskar. Men, vad många inte vet är att, till följd av vår fascination för djuret slaktas årligen tusentals delfiner. Under den så kallade delfinfångstsäsongen, som pågår i den japanska kuststaden Taiji mellan september och mars varje år, för att hitta perfekta exemplar av delfiner till världens djurparker, slaktas de tusentals delfiner som inte håller måttet.

I den modiga dokumentären The Cove har filmaren Louie Psihoyos tillsammans med eldsjälen och före detta Flipper-tränaren Ric O’Barry, lyckats ta sig in i den tungt bevakade viken där slakten av delfiner sker. Genom filmen kan äntligen Taijis mörka hemlighet som Japanska myndigheter arbetat hårt för att dölja exponeras i hopp om att slakten ska upphöra.

The Cove har uppmärksammats enormt världen över sedan den visades för första gången på Sundance Filmfestival i år. Filmen har vunnit en mängd priser, tillägnats ett avsnitt i South Park, gjort aktivister av Hollywoodstjärnor som Ben Stiller, Hayden Panettiere (Heroes) och Zooey Deschanel, och den stöttas officiellt av bandet Coldplay och Paris Hilton. Inte minst har uppmärksamheten kring filmen påverkat Japanska myndigheter så pass att årets delfinslakt tillfälligt skjutits upp.

Världens blickar är riktade mot Taiji och i och med det är hoppet nu stort för världens delfiner

The Cove har svensk biopremiär den 15 januari 2010 och du kan köpa biljetter på www.sf.se.

Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=pnuYcJfIgDw&feature=player_embedded


Amerikanska officiella hemsidan: http://thecovemovie.com/

Svenska hemsidan: http://www.thecovesverige.se/




Idag onsdag har jag iofs också suttit en del vid datorn men jag har gjort lite nytta. Bland annat har jag kollat upp en floristutbildning på S:T Eriks vuxengymnasium (Komvux) http://www.stk.edu.stockholm.se/program.php?sida=yrkesinriktadvuxenutbildning&flik=komvuxflorist som jag tänker söka till hösten. Tyvärr kan man inte söka höstens utbildningar ännu, men så fort man kan det så gör jag det.

När jag surfade runt som mest så hittade jag ett stället som heter Vuxenteamet http://www.stockholm.se/ForskolaSkola/Vuxenutbildning/Vuxenteamet/ som hjälper vuxenstuderande som har funktionshinder att klara av studierna. Man kan få diverse hjälpmedel och anpassad studeinivåer. Låter jättebra så jag har faktiskt redan hört av mig till dem. Stod att man måste vara ute i god till med planeraing för hjälpmedel i studierna.

Jag behöver ju dessa hjälpmedel:

* Diktafon (Spela in lärarna på lektionerna bland annat, även så jag kan läsa in läxorna så jag lär mig dem lättare)
* En bra stol att sitta på
* Mjuk matta att stå på
* Höj och sänkbart bord
* Ståstol (Sadelstol med ryggstöd som man kan halvsitta i för att avbelasta fötter)
* Ergonomisk datamus (Om det är mycket studier vid datorn)
* Assistent (Alltid finnas tillgänglig om jag behöver fråga om hjälp, som kan anteckna åt mig)
* En kurs på Cogmed där jag får bygga upp mitt arbetsminne inför skolstarten)
http://www.stk.edu.stockholm.se/program.php?sida=yrkesinriktadvuxenutbildning&flik=komvuxflorist
* Inläst kurslitteratur (Om det finns)
* Lättläst kurslitteratur (Om det finns)

Jag tror att om jag får rätt sorts hjälpmedel så kommer jag att klara denna utbildning. Tror på mig själv. Vet redan vart jag skulle vilja göra min APU praktik om jag kommer in och det är på en jättetrevlig blomsteraffär i Högdalen.

Jag har också suttit och kollat upp lite på CSN:s hemsida. Man kan tydligen söka studielån elektroniskt och det är ju bra. Man kan också söka när som helst på året. men jag ska nog vänta till jag åtminstonde sökt Floristutbildningen tror jag. Just nu måste jag ansöka om avskrivning av mitt lånt eftersom jag inte har någon inkomst som jag kan betala av lånet med. Fast då kanske det är bättre iofs att redan nu söka studelån för hösten i stället. Måste prata med Jennie om det när hon kommer hem.

I morgon förmiddag kommer fotografen för Allers veckotidning hem till mig och vi ska ta bilerna till reportaget i tidningen. Så jag måste nu stryka en blus som jag tänker ha på mig i morgon och sedan är det dags att laga middag. När Jennie kommer hem ska vi äta middag och sedan ska hon ha datorn. Då ska jag börja titta på min DVD 40-års humor som jag fick i brevlådan idag. Köpte den på Tradera.

Hörs i morgon

Kram Marie






Måndag en fin och solig dag.

Det är så underbart när solen skiner tycker jag. Man behöver verkligen somen så här års. Minns förra vintern så var jag och Jennie på 24 timmars kryssning med Birka paradis och där har det ju sollampor i badavdelningen och man kände verkligen hur hela kroppen sög in både värmen och ljuset när man låg där på en solstol. Så soljus behövs. Synd bara att jag inte varit ute idag.

Har haft pappa på besök. Först fikade vi, sedan hade jag bokat tvätttid åt honom kl 13.00 så att han skulle få tvätta. Han bor ju i sommarstuga och då har han inget vatten. Bara sommarvatten där. Pappa passade på att duscha också. Det gick ganska fort med tvätten för pappa valde att ta med det mesta hem blött. Hjälpte honom att sy in en knapp i en skjorta också. Jag som är så bra på att sy. (INTE) Men sy en knapp är inte så svårt.

Idag såg jag för första gången reklam för tv programmet Blåsningen som börjar på söndag den 17 januari kl 20.00 på tv3. Såg bland annat att en artist som jag gillar kommer vara med och då blev jag glad. Skulle vilja veta vilka fler kändisar som kommer bli blåsta. Har gjort en tävling till tv3:s hemsida där man kan vinna biljetter till att sitta med som publik i programmet. Hoppas jag vinner och att det blir till de programmet de ska visa när artisten jag gillar kommer bli blåst. Det är kul att se när andra bli lurade, men det är inte lika kul att bli lurad själv tycker jag. Men det beror också lite på vad man luras för och hur man blir lurad iofs. Det finns ju gränser liksom. Ska bli spännande med premiären på söndag i alla fall.

Nypremiär för Blåsningen!

Blåsningen, 11 januari, 2010

1995 satt Lennart Swahn bakom blåsningsspakarna - 2010 har Renée Nyberg tagit över för att med hjälp av ett gäng mullvadar utsätta våra svenska kändisar för de mest osannolika practical jokes. Blåsningen har premiär söndag 17/1 kl 20.00. http://www.tv3.se/story/nypremiaer-foer-blasningen

Nu ska jag laga middag. Idag blir det vegetariskt dillkött. Mums!

Hörs i morgon

Kram Marie


Söndag

Idag började jag och Jennie dagen med att tvätta. Sedan är vi ätit frukost så har vi ägnat störsa delen av dagen åt att stöka undan julen och bytt gardiner. Har också dammsugat. När vi var klara så hoppade Jennie i duschen. Sedan satte sig Jennie vid datorn medan jag kollade på Day after tomorrow på DVD. Har ätit middag och tagit det lugnt resten av kvällen.

I morgon kommer pappa och ska få tvätta och duscha. Han har inget vatten efersom han bor i en sommarstuga.

Hörs i morgon.

Kram Marie

Fredag - Lördag

Igår var jag först en tur till sjukgymnasten för att träna min rygg. På vägen hem gick jag in på Prisxtra för att testa och handla där. Lönar sig verkligen  att handla där måste jag säga. Fick två fulla plastkassar för knappt 300 kr. Handlade på Ica idag oh fick knappt en matkasse för ca 100 kr. Synd bara att det inte finns någon Prisxtra i närheten av där jag bor. Den närmaste ligger på Södermalm i närheten av Hornsgatan och Mariatorget. Undrar om det kan vara värt att åka så långt för att handla billigt. Måse fundera på detta.

När jag kom hem hann jag baa vara hemma ca 1,5 timme innan jag skulle vidare. Hann äta lite, kolla mail och Facebook, sedan var det dags att bege sig till bussen för att åka till Jennies jobb. Vi skulle nämligen vidare till Berwalldhallen på genrepet av Trettondagskonserten som visas på tv i kväll. Var mycket trevligt och i pausen träffade vi en kompis som var där. Vi åt lite mat också för vi hade inte hunnit äta middag innan. Vi kom hem runt runt 22.15 ungfär. Då satte sig Jennie och kollade av sina mail och jag hoppade i min pjyamasen och la mig och läste. Blev en bra dag.

Idag tog vi det lugnt på morgonen. Jennie låg kvar länge i sängen och läste. Sedan åt vi frukost framför teven i vardagsrummet. När jag var klar gjorde jag mig i ordning för att åka en sväng till Högdalen. Var tvungen att hämta min medicin som jag köpt via Internet. Passade på att gå in på Lindex också för att kolla om de hade långkalsonger. De hade inga så jag gick ganska snabbt därifrån. Konstigt att man inte kan få tag på några hederliga långkalsonger längre. Finns bara tight/strumpbyxor och leggins. Gick till Ica i stället och köpte med lite gott till i kväll eftersom det är lördag. Det var de som blev en hundring och knappt en matkasse fullt. Snacka om skillnad jämfört med Prisxtra.

När jag kom hem satt Jennie och kollade på reprisen av Let´s dance, sedan har hon suttit och tittat på extramaterial på Twin Peaks boxen. Jag har suttit vid datorn och lagat middag. Efter maten så plaserade sig Jennie framför datorn. Nu sitter hon där och jag kollar på tv.

Detta var min fredag och lördag. Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa min tidning "Nära"som jag fick i brevlådan igår. Har fått en prenumeration på tidningen av Jennie i födelsedagspresent. Fick mitt första nummer igår. Det är en underbar tidning.

Vi hörs i morgon

Kram Marie


ondag - torsdag

Onsdag så var ju Jennie ledig. Vi satt nästan hela dagen och kollade klart på Twin Peaks + filmen som handlar om innan Loara Palmer blev mördad. Vi hade tänkt stöka undan julen men vi orkade inte och jag hade ingen lust. Så det blev tv hela dagen.

Idag har jag först varit på samtalsterapin på morgonen. Gick upp 8.30 idag. Var hemma rätt tidigt så jag har suttit mest vid datorn fram tills det blev dags för at laga mat. Idag lagae jag raggmunk. Jennie blev inte storm förtjust över det när hon kom hem men hon åt det i alla fall. Hon gillar inte raggmunk så mycket. Jag tycker det är ganska gott.

Nu har jag kollat på tv och suttit vid datorn. Det är typ det enda jag gör jämt. Kollar tv och sitta vid datorn är inget liv, men vad ska jag göra, när jag är låst hemma.

Idag hörde en fotograf av sig till mig angående bilder till reportaget i Allers veckotidning som jag snart ska medverka i. Kommer handla om minförlorade inkomst. Kommer ta bilderna någon gång näsa vecka, men har inte bestämt dag, tidoch plats ännu. Ska bli kul. Lovar att meddela vilket nummer av tidningen jag är med i om ni lovar att köpa och läsa den. Kostar bara 23 kr.

Nu måste jag göra mina ryggövningar.

Kram Marie

Tisdag en svinkall dag.

Idag har det varit en riktigt svinkall dag. Termometern står på 19 grader nu när jag skriver detta. Jag har varit rätt så hurtig idag. Först så har jag gått 20 min till Högdalen. Bestämde mig för att gå till badhuset. Hade tänkt det redan igår men jag vaknade igår och hade så ont i sidan. Legat konstigt tror jag så jag kom aldrig iväg igår. Men idag har jag varit på badhuset och jag kom in som arbetslös vilket blev 20 kr billigare än normalt pris. jag simmade faktiskt 200 m, inte så långt och resten av tiden låg jag och plaskade i lekdelen av basängen. Var ett trevligt litet badhus tycker jag. Snyggt och fräscht ochså. Har ju aldrig varit där förut. När jag tröttnade på att vara i vattnet vilket var jätteskönt. Känner mig så fri i vattnet. Så blev det en skön stund i bastun också. Älskar att basta faktiskt. Gick sedan 20 min tillbaka hem men tog en omväg förbi tunnelbanan i Stureby för att hämta Metro och City, men det fanns inga tidningar.

Nu är jag hemma och har börjar tina upp lite och har ätit lite mellanmål. Jag ska snart göra mina ryggövningar också. Jennie tyckte inte jag behöver det men jag tänker göra dem ändå. I morgon är det röd dag och då är Jennie ledig. Vi blir väl bara hemma antar jag. Kanske går en sväng till affären bara eller något. Vi borde passa på att stöka undan julen också. Börjar bli lite patetiskt att ha julgranen kvar tycker jag. Nu är ju julen liksom över för den här gången.

Häromdagen så bokade vi en 48 timmarskryssning med Viking Line till Helsingfors. Ska bli kul. Vi åker den 23 januari och kommer hem den 25 januari. Det blev inte speciellt dyrt heller. Det är ju mat som kommer kosta och det vi gör i Helsingfors under dagen.

Önskar man kunde resa utomlands till något varmare land nu när det är så kallt i Sverige. Vore så skönt. Behöver sol och värme.

Nä, nu måste jag ta mig i kragen och göra mina ryggövningar nu. I kväll blir det lugnt. Bara tv och dator och läsa.

Föresten vilka är ni som läser min blogg dagligen? Jag kan se i statistiken att det är ungefär 15 stycken besökare per dag i bloggen. Vilka är ni? Komentera gärna mina inlägg ibland och fråga gärna saker om ni undrar något. Jag svarar på det jag kan. Ge mig gärna önskemål på vad ni vill läsa och se i bloggen. 

Vi hörs i morgon.

Kram Marie


Måndag

Idag har jag mest suttit vid datorn. Blev glatt överraskad när posten kom idag för jag fick ett paket där tidningen Tillit låg i och Regina Lunds skiva "Dare" Det visade sig att jag vann tävlingen med mitt fina kollage för FRED som jag har gjort förra året. Se här:



Jag har också efter middagen filmat mig själv när jag läser min egen skrivna dikt till min döda mamma. Kolla får ni se. Det var jobbigt att läsa den.



Se även när jag läser dikten Ursäkta mig.



Jag kommer filma fler dikter jag läer och lägga upp på Youtube men det kommer en annan dag.

Kram Marie


Lördag & Söndag

Lördag blev åter en slapp idag. Vi gick en sväng till bandhagen för att panta burkar och flaskor + handla lite. Sedan har vi läst kvällstidningarna, suttit vid datorerna och kollat på DVD Twin Peaks och på en skräckfilm som heter "Black Sheep" Var en blodig sak och inget bra. Gillar inte blodiga skräckfilmer eller splatter filmer. Innan vi somnade så läste vi klart boken vi håller på att läsa högt. En kort deckare av Camilla Läckberg som heter Snöstorm och Mandeldoft. Den var spännande. Vi brukar ibland läsa högt. det är kul. Nästa bok blir Laura Palmers hemliga dagbok från Twin Peaks.

Idag söndag gick vi upp lite tidigare än vanligt för att bege oss till Husdjursmässan. Den var på Kista Expo. Vann faktiskt gratis entré från föreningen Forska utan djurförsök. Sparade faktiskt 260 kr. Entrén kostade 130 kr styck för vuxna annars. Mässan håller på även mån-ons denna vecka. Vi fick se och klappa många djur men ormarna var inte så mysiga tycker i alla fall inte jag. Inte de andra reptilerna heller men det fanns gulliga hundar, katter, kaniner, råttor, möss, illrar, fåglar, marsvin, fiskar, marsvin, hästar, kor, får, getter och hönor.

Tyvärr glömde jag min kameran och jag tror faktiskt inte att djurägarna gillar att man att man håller på att tar kort på deras djur. Tog en bild på en tupp med telefonen men den blev inget bra. Vi köppte oss varsin mugg med katter och illrar på och så köpte jag en DVD film om huskatten och en första hjälpen väska för katter eller hundar. Köpte lite godis till min katt också. Vi tog djurtidningar och en massa andra broschyrer och flygblad.

Djurmässan var rolig, Jennie vann ett medlemskap i en tävling på Svenska blå stjärnan och jag vann ett nyckelband i en mjölka ko tävling. Var ingen riktig ko och det kom vatten ur spenarna. Kan kanske ha vunnit mer men då hör de av sig eller skickar vinsten via post. Vi gjorde fler tävlingar också som antagligen inte är dragna ännu. Det var jobbigt att gå och jag har fått ont i ryggen, men det går väl över. Är ganska trött nu så det blir lugnt resten av kvällen.

Lägger in bilder på sakerna i stället. Fast just nu strular bilduppladdningen men det kommer bilder antingen lite senare i kväll eller i morgon.

Kolla in mässans hemsida om ni vill. http://www.kistamassan.com/events/husdjur2010

I morgon börjar Jennie jobba igen och jag blir ensam. fast det ska bli lite skönt också. Får passa på och njuta av ensamheten de få dagar hon har kvar på sitt jobb. I övrigt i veckan ska jag på samtalsterapi och sjukgymnasten och på genrep av årets trettondagskonsert på Berwalldshallen med bland annat Helen Sjöholm. På tal om sjukgymnasten så måste jag göra mina övningar som jag slarvat med nu i några dagar. Ska göra dem i kväll men först ska jag laga middag åt mig och Jennie. Blir snabbmackaroner och örtabiffar.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie


Mässbroschyren


Våre jättefina muggar. Illermuggen är Jennies och kattmuggen är min.


Första hjälpen väskan för hund och katt. Mycket bra att ha.


DVD filmen om Huskatten


Kattgodiset till min katt. Det är godispinnar med torsk och tonfisksmak. Hon har bara en kvar då hon fick två stycken igårkväll.


Alla broschyrer och tidningsmaterial. Det är lite att gå igenom och titta i.






Nyårsdagen

Nyårsafton blev ganska lugnt för oss och det blev faktiskt lugnare än normalt med smällandet ute också i natt. Det brukar alltid smälla så hysteriskt mycket. Men den här gången gjorde det inte det. Visst det smällde ganska mycket men inte som det gjort i flera år tidigare. Nu är det över i alla fall och det känns skönt.

Snart är det dags att stöka undan julen också. Brukar göra det till trettonhelgen faktiskt. Finns ingen mening med att ha kvar julpyntet längre tycker jag.

Vi sov till 10.30 i morse, vi låg och läste och så åt vi frukost i sängen. Sedan har jag typ suttit nästan hela dagen och kollat på resten av säsong 5 av Varuhuset. Nu har jag alltså sett allt och det var kul att se igen. Nu tycker Jennie att vi ska återgå till att se färdigt på Twin Peaks som vi inte är klara med. Jennie har också köpt filmen "Fire walk with me" på VHS och den utspelar sig innan Laura blir mördad. Ska bli intressant att se sedan. Vi kommer också att läsa Lauras hemliga dagbok högt sedan för jag måste få veta vad som stod i den egentligen. Jennie har den på inbunden bok.

I övrigt så beställde vi hämt pizza idag för jag orkade inte laga någon mat.

I morgon vill jag ut lite. Suttit inne nu i flera dagar. Måste hitta på något känner jag.

Nu ska jag i alla fall gå till Jennie i vardagsrummet som sitter och väntar på att vi ska fortsätta och kolla på Twin Peaks.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie

RSS 2.0