Tor-Lör

Hej

Förlåt att jag inte skrivit blogg. Har varit mycket de senaste dagarna. I torsdags så satt jag visserligen hemma hela dagen fram till eftermiddagen då jag åkte in till stan för att vara med på Världsmarschen. Gick med i tåget från Nybroplan till sergelstorg, sedan var jag kvar ett tag. Jennie hon var och träffade sina skräfilmskompisar. De hade en skräckpub som de kallar det. Då träffas de ute på en krog och äter lite gott tillsammans och snackar skräckfilm.

I fredags alltså igår så satt jag också hemma typ hela dagen. var meningen att jag skulle börjat på Katthemmet med det blev inte så.

Här är orsaken. Jag kanske är larvig och har för höga krav jag vet inte men jag gör det frivilligt och får ingenting för det.

"Jag kom aldrig iväg till Katthemmet idag på min första introduktion. Skulle ha varit där kl. 8.30 - 10.00. Jag upptäckte i onsdags när jag skulle kolla upp resevägen att det blir stora problem med kommunikationen. Hur jag än gör så kommer jag aldrig kunna vara där exakt på klockslaget och sedan tar det minst en timme med minst tre byten beroende på hur jag åker.
 
Så jag kontaktade en av tjejerna på Katthemmet för att fråga om det gick bra att jag kommer in senare typ vid 10.00 för att bland annat slippa gå upp överdrivet tidigt på morgonen. Jag är ju inte heller van att gå upp så tidigt på mornarna när jag varit arbetslös så länge, så det är inte så lätt att bara stiga upp då.
 
Då fick jag sms svar sent igår torsdags kväll vid 22.00 att nej det går ej för det finns inga på hemmet som jobbar efter kl. 10.00 på morgonen. Hon föreslog kvällstid efter kl 16.00 eller kl. 18.00 på kvällen och jag sa absolut nej till kvällstid. Jag tycker det är rätt poänglöst att sitta hemma hela dagarna för att vänta på att få jobba på kvällen. Då försvinner hela grejen med att jag ska ha något att göra på dagarna.
 
Det kan inte vara möjligt att katterna är ensamma mellan 10-16 på dagarna? Borde inte de som driver hemmet jobba där fast tider varje dag? Så är det i alla fall på många andra katthem.
 
Om ingen jobbar på dagarna så kommer jag att ständigt bli helt ensam där och så får det väl inte vara med en anordnarplats? Jag måste väl ha en handledare eller är det meningen att jag ska åka två timmar t/r för att jobba två timmar mellan 8-10? Speciellt när jag inte ens får något för det mer än busskort så jag kan ta mig dit? Tycker jag har lite att säga till om när jag gör detta helt gratis och egentligen inte helt frivilligt utan för katternas skull.
 
Jag vill ha med min sius de första gångerna. Började på en annan praktikplats för ett tag sedan där jag blev lämnad helt ensam en hel eftermiddag första dagen och var dessutan utan SIUS för att jag inte hunnit få någon. Dett blev inget bra. Slutade efter tre dagar.
 
Sedan var inte hela poängen att jag skulle komma ut och träffa folk? Det gör jag ju knappas om jag ska vara där helt ensam de tider jag kan vara där.
 
Jag kan jobba mellan 10.00 - 14.00 på dagarna dock inte varje dag utan tre fyra dagar i veckan. Kommer dessutom bli olika dagar olika veckor, för jag har lite saker inbokade som bland annat samtalsterapi och lite läkarbesök. Dessutom har jag sökt en del statistjobb som ger betalt, inga stora summor men lite extra slantar, så ringer de och vill ha med mig i något så kommer jag ta det före.
 
Men som sagt det måste finnas någon på arbetsplatsen samtidigt som jag om det ska funka, i alla fall den första tiden."

Sedan igår kväll så var jag och Jennie på en spelning med en artist som heter IVA. Till min förvining så sjöng hon för mig eftersom jag fyller år på måndag. Detta hade jennie fixat till mig. Fick komma upp på den lilla scenen och Iva sjöng Happy Birthday för mig. Togs bilder av speciellt dit kallade fotografer men jag vet inte vart de kommer hamna någonstans. Ska se om jag kan ta reda på det.

När vi kom hem så var det ett väldigt liv hos grannen i porten bredvid som har lägenheten vägg i vägg med mig. De hade någon slags Halloween fest men när klockan blev hal ett så ringde Jennie störningsjouren. Det blev försenade så de hann aldrig komma hit innan de slutade festen kvart över två på på morgonen.  Dessutom fick jag en av mina PMS besvär i natt också. Blev så illamånde och fick spy två gånger. Jag och Jennie somnade väl vid halv tre typ. Blev inte så mycket sömn i natt som vi har varit väldigt sega idag och inte orkat något mer än kollat på tv.

Var meningen att jag skulle åkt till graven underdagen men har inte orkat efter nattens händelser. Åker förbi i morgon i stället. Vet att man ska tända ljus idag, men min bror skulle dit i kväll och sätta en krans och tända ljus.

Snart ska jag iväg på en teater som ska spelas på Eriksdalsbadet. Den heter "Happy Sally" Läs mer här:
http://sharethecake.se/the-flow/ Ska bli kul att se för att föreställningen utspelar sig i basängen och på film. Men det är bara en person som är med live och resten av rollerna på filmduk tror jag. I morgon berättar jag mer om föreställningen.

Då ska jag och Jennie till min bror på middag eftersom jag fyller år på måndag. På måndag ska vi fira min födelsedag med att gå på Cirkus och se "Thriller" en turnérande brittisk hyllningsmusikal till Michael Jackson.
Ska bli jättekul.

Nu ska jag börja göra mig iorning för att åka till badhuset och se teater.

Vi hörs i morgon

Kram marie


Onsdag en lång dag

Idag har det varit en lång dag. Först åkte jag in till stan för att hämta ut min mobiltelefon som jag lämnat in. Det gick på 450 kr. På vägen hem gick jag av i Svedmyra dels för att gå förbi apoteket och dels för att hämta ett paket på posten. När jag äntligen kom hem genom svettig så går jag och letar efter in katt först i sängen men där var hon inte. När jag är på väg ut i vardagsrummet för att kolla om hon ligger i filtarna i soffan så hör jag ett högt klagade jamande ute på balkongen. Jag tänkte skit, är hon där ute och så springer dit och öppnar och då kommer hon instörtaden på en gång. Tydligen hade hon smitigt ut i morse när jag sprang ut och ropade på Jennie och jag hade inte sett det. Det var vid ca kvart över tio i morse och jag kom liksom hem ca 13.30 så min katt hade alltså varit utestängd i flera timmar på balkongen. Jag visste inte om när jag åkte hemifrån att hon var där och inte såg jag henne på balkongen heller när jag gick eller kom hem. Stackars Spookie men ändå helt otroligt att hon inte hade stuckigt utan bara suttit där i flera timmar och väntat på att jag skulle komma hem. Det är ju iofs bra att veta om det händer en annan gång att hon faktiskt inte sticker och ändå bor jag på bottenbången liksm. Behöver aldrig vara orolig för att min katt ska smita, för hon är så nöjd med att bara vara på balkongen.

När jag kollat posten och mailen så skulle jag sätta min telefon på laddning och det hände ingenting. Den laddade inte och den gick inte att slå igång. Kollade på batteriet och fick för mig att jag fått fel batteri med mig hem så jag ringde mobilservice stället och de tyckte jag skulle komma tillbaka. Så det var bara att slänga på sig kläderna och åka tillbaka. Tur man har busskort. När jag kom tillbaka till butiken så kollade killen som lagat telefonen på batteriet och sa att det var rätt batteri. Sedan testade han att sätta telefonen på laddning. Vad tror ni hände? Den började ladda och den gick att sätta igång också. SUCK! Tydligen hade jag suttit och åkt tillbaka helt i onödan.

Det blev ett väldigt rännande idag om man säger så. När jag kom hem igen så var det nästan tid för att sätta igång med middag. Efter ett tag kom Jennie hem och vi åt middag. Sedan har jag bara suttit vid datorn och grejat och sett på tv. Nu är det snart dags att krypa i säng. Har haft ont i halsen hela dagen så jag hoppas inte det är något på gång. Har fullt upp i helgen så jag har inte tid att bli sjuk. Jag har också känt mig ganska lätt retlig under dagen men det tror jag beror på att jag har PMS besvär just nu.

Fick en slant i in till mitt konto idag i förskott i födelsedagspresent av ett par jätte gulliga vänner. Jag fyller år på måndag och de ville ge mig en slant för att de tycker om mig och jag betyder mycket för dem. Tänk vilka fina människor det finns och att just de av alla människor ville hjälpa till. Tack snälla för pengarna om ni läser detta.

Vi hörs i morgon

Stor kram Marie


Mån - Tis

Igår så satt jag bara hemma hela dagen och på kvällen så kte jag i väg på ett besök på Institutionen för astronomi med mitt dansgäng. Det var jättekul och Jennie var med också.

Idag började jag morgonen med att ligga länge i sängen. Tog min laptop dit och låg och tittade på serierna "Livet i Fagervik" och "Andra Avenyn" Åt fruost i sängen också. Var så skönt. När jag äntligen om mig utt och fick på mig kläderna så satte jag igång och bakade en tigerkaka. Måste ju testa det där margarinet som jag berättade om i ett tidigae mail. Ska ju testa två sorters margarin och nu har jag testat det ena både i matlagning och bakning. Nästaveckaska jag testa det andra.

Sedan har jag och Jennie ätit middag och så skippade jag dansen idag igen för jag har bestämt mig för att sluta.

Varför berättar jag senare.

Vi hörs i morgon.

Kram marie

Fre-sön

I fredags var jag först i väg till stan för att hämta två pkt margarin. Jag är med i en testpanel där man ska testa och baka av två sorters margarin under två veckors tid och sedan ska man fylla i två enkäter. Jag kommer få 16 stycken trisslotter för att jag gör detta. Tycker det är ett väldigt roligt uppdrag då jag älskar att baka och sedan hoppas jag förstås att jag vinner någonting stort på så många trisslotter. Får ju liksom 16 chanser så något vinst borde det bli i alla fall. Berättar senare när jag fått lotterna om jag vinner något.

På eftermiddagen åkte jag ´jag över till Jennies jobb i Örby och var med på fredagsfiket. Var ju jag som hade bakat éftersom det var Jennies tur att bjuda på fika. Det blev mycket uppskattat mitt fikabröd ska jag säga.

När Jennie slutat jobbet så åkte vi över till Willys och storhandlade. Det gick på drygt 2000 kr. Så mycket har vi aldrig handlat mat för förut på en gång. Men vi hade verkligen tomt överrallt på allt. Vi hade med oss två shoppingvagnar + att det blev två fulla papperskassar också. För att få hem allting så blev vi tvugna att ta en taxi. Gick på en dryg hundring för vi bor ju så pass nära.

Det tog en bra stund att packa upp allting och nu är det full överrallt och det känns jätteskönt. När vi var klara så betalade vi räkningaroch upptäckte att vi har bara 2300 kr kvar att leva på denna månad och då har vi ännu inte köpt ett busskort. Fick lite lätt panik måste jag säga men då har vi ju ändå mat i alla fall. 700 kr ska gå till busskort, 400 kr till Goodstore varor, 450 kr till min mobil som jag lämnat in på lagning. Sedan är det inte mycket kvar.

Jennie sattw sig och kollade sina mail. Under tiden satte jag på en film och när hon var klar med mailen kom hon och såg klart filmen med mig. Sedan var klockan ganska mycket och vi gick och la oss.

Igår lördag började vi med att äta frukost framför en film . Sedan satt vi resten av dagen och la in nya auktioner på Tradera med förhoppning om att folk bjuder på vårasaker.

Vill du hjälpa till med lite extra pengar till mig som står helt utan inkomst på ett värdigt sätt så gå gärna in och bjud på våra saker är du snäll. Vi har lagt upp en massa spännande böcker bland annat. http://www.tradera.com/search/result.aspx?alias=Maureen

Idag söndag har vi lagt upp de auktioner vi inte hann med i går och nu sitter vi och datar bägge två för vi har inte hunnit med det i helgen. Kl. 16.00 har vi dessutom tvättstugan.

Har ni föresten kommit ihåg att ställa tillbaka klockan en timme? Vaknade vi 9.00 i morse för kroppen var fortfarande inställd på sommartid för egentligen var ju klockan 10.00 liksom.

Detta var min helg. Förlåt att jag inte skrivit i helgen.

Vi hörs i morgon

Kram Marie

Torsdag

Idag har jag varit igång hela dagen och det har faktiskt varit ganska skönt. Jag började morgonen med att åka till samtasterapin. Ungefär två timmar senare var jag hemme igen och då började jag med att äta lunch, sedan satte jag igång och bakade. Började med att sätta en vetedeg till bullar och medan den jäste så slängde jag ihop en smet till chokladrutor och gräddade dem. Dessa brukar kallas moccarutor, Kärleksmums eller Snoddas. Kändes lite underligt att göra en smet utan ägg men det gick bra faktiskt. Har även bakat av soja mjölk och mjölkfritt smör. Både chokladrutorna och bullarna blev jättelyckade. Jennie ska ha med sig fika till sitt jobb i morgon då det är hennes tur att fixa fredagsfika. Jag kommer åka över och vara med på fikat. 

När jag var klar och hade fått in all disk i diskmaskinen så hann jag sitta och koppla av en kort stund vid datorn då jag kollade av Facebook. Sedan var det dags för att laga middag. Plötsligt dök Jennie in genom dörren och vi lagade färdigt maten tillsammans. När vi ätit middag så gjorde jag mig iordning för att åka iväg på storseans.

Det var både mycket spännande och givande faktiskt. Medialet fick kontakt med min farfar för hon såg järnväg och en unifom. Hon såg en stins. Hon såg också andra världskriget. Farfar jobbade i nästan 40 år på Saltsjöbanan delvis som stins. Vad andra världskriget betyder vet jag inte. Farfar var ju bara en liten pojke då. Fick budskapet att jag har något ouppklarat som har med min mor att göra av honom. Min sorg förstås eller ett jag aldrig pratade om mamma om hennes död och fick eller hann avsluta saker och ting med henne innan hon dog som vi kanske borde ha pratat om.

Så trodde jag hon fick kontakt med mormor men det var för mycket inser jag nu efteråt som inte stämde för att det skulle ha varit hon. Hon såg sjukhus, en rullator och fick ont i höfterna och kände bensår. Hon såg två katter, en svart och vit katt och en rödgrå spräckig ganska stor katt. Fick veta att bägge är hos henne. Fick också veta att det finns någon i livet som är som en mor för mig och står mig nära och som ofta typ sätter mig på plats. Namnet börjar på bokstaven J fick jag veta. 

Den som kändes som min mormor gav mig budskapet att jag ska utveckla min kreativitet och uttnyttja den genom ett utbildning, kanske på någon sorts folkhögskola. Detta tolkar jag som om det kanske är meningen att jag ska bli florist. Det kan också betyda att jag ska utveckla mitt skrivande kanske jag vet inte.

Jag minns inte om mormor hade några bensår eller om hon hade ont i höfterna. Mormor hade ingen rullator utan bara en rullstol vad jag vet, men hon hade två katter en gråvit katt och en rödspräcklig. Den som står mig nära i livet, är lite som en mor för mig och sätter mig på plats är förstås min älskade Jennie måste det vara. Hennes namn börjar ju på J. 

Ja detta är intressant och jag måste fundera lite mer på det här och smälta allt hon sa. Ska snart gå och lägga mig.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie


Sådan här har jag bakat. Finns det fler namn?


Bullar

Onsdag

Idag har jag ingenting att skriva om. Har inte gjort någonting vettigt mer än lagat mat. Har suttit på Facebook och letat gamla klasskamrater. Hittade tvåstycken från högstadiet. Nu sitter jag och tittar på tv.

I morgon ska jag på samtalsterapin igen kl 10.00 och sedan ska jag skynda mig hem och baka för Jennie ska ha med sig fika till jobbet på fredag. Måste baka utan ägg och mjölkfritt. Får använda sojamjölk. Ska baka bullar och chokladrutor med kokos. Tror de brukar kallas för kärleksmums. Dessa chokladrutor har många namn tror jag.

Berätter mer om baket i morgon.

Vi hörs då.

Kram Marie

Tisdag

Just nu sitter jag här i soffan med min laptop och skriver blogg. Jag har en jättesöt spinnande kisse bedvid mig som sover på armstödet. Spookie är verkligen min ögonsten och jag älskar henne. Hon är mitt lilla barn. :)
Spookie är en stor tjock randig huskatt. Hon är drygt 9 år. Jag har haft Spookie sedan hon var 13-14 veckor.

Spookies bästa egenskap förutom att varasöt är at hon kan ta lyra. Hon spinnner också jättehögt också och sedan är hon otroligt mattesjuk hela tiden och ska alltid vara i samma rum nästan som sin matte. När hon var liten följde hon till och med in på toaletten. Spookie ligger alltid i sängen och sover varje natt. Hon har sin plats i fotändan. Spookie älskar att leka med blyertspennor och snören. Favoritgodis är Lickin´s Chickys (Kycklinggodis) Hon äter helst bara tonfisk och Royal Canin Hairball torrfoder. Men tackar inte nej till ost, mjukost och russin. Spookie är en sådan härlig katt och hon har sin speciella charm. Hon har aldrig varit en knäkatt utan kommer och lägger sig bredvid en när hon vill ha kel. Spookie är mest kelig på morgonen och då är det bara matte som får gosa med henne. Jennie brukar få gosa med henne på kvällarna. Jag hoppas att Spookie får leva till hon blir riktigt gammal och det verkar som hon kommer få göra det också för hon är en pigg och frisk välmående katt trots hennes övervikt, det syns på ögon och päls. Hon har heller inte varit sjuk speciellt ofta. Hon var magsjuk en gång när hon var liten, sedan har hon bara haft urinvägsinfektion ett par gånger. Det är allt.



Här är ett lite kollage på Spookie. Det är samma katt på alla bilder.
 
Jag har jobbat med min diktbok idag. Lagt till några fler dikter i den så nu är det bara finputsning på förorden i början och tack orden på slutet kvar sedan är boken färdig. Måste också bestämma om jag ska ha titeln "Känslor i natten" Det är en titel på en av mina dikter som finns i boken. Vet fortfarande inte vart jag ska trycka den. Det måste jag ta reda på.

Sedan skulle jag åkt till min dans i kväll men när jag kom ner till tunnelbanan så hade jag intefått med mig busskortet. Jennie hade lånat det idag och glömt lägga tillbaka det i min ficka. jag fick vända hem igen och lkabra var det för dels så hade det tagit emot väldigt att åka i väg idag, men fick ändan ur vagnen och kom iväg till slut och sedan så var jag jätte sen. Var ju typiskt! Jag har inte varit borta från dansen fem gånger nu. Måste nog börja fundera på hur jag ska göra med dansen till nästa termin. Grejen är att det är långt för mig att åka och sedan långt att gå och det gör att det tar emot väldigt. Speciellt nu när det är mörkt och kallt på kvällarna. Fast en av gångerna hade jag ont i foten och en annan av gångerna så var jag sjuk. Har också haft annat inbokat två av gångerna också och så var det då idag som jag inte kom iväg för att jag glömde busskortet. Får ta mig en funderar på detta.

Nu ska jag ta en dusch och sedan sätta mig och se en film.

Vi hörs i morgon

Kam Marie

PS: Glöm ej detta:


Måndag

Idag vaknade jag ganska utvilad. Var skönt att sova i sin egen säng, men som vanligt vaknar jag alltid varje morgon och har ont i nacken, axlarna och längst ryggraden mellan skuldrorna. Vore så underbart att slippa det en morgon. Jag hoppas de på sjukgymnastiken hör av sig snart. De har 3 veckors väntetid nämligen så de skulle ringa mig omde fick en återbudstid. Jag behöver verkligen hjälp med detta känner jag. Det tar så på energin och humöret att jämt ha ont.

Jag har idagvarit på ett café som heter Blå Lotus, där jag träffade en författare som håller påatt skriva en bok om fattigdom i Sverige. Hon ville intervjua mig angående min förlorade inkomst. Det var ett mycket trevligt möte och det kändes bra och tryggt att prata med henne tycker jag. Vi satt i nästan två timmar och pratade. Hon bjöd på lunch och sedan fick jag skjuts hem också. Boken hon skriver skulle inte släppas förrän någon ång i sommar vad jag förstod.

När jag kom hem så kom jag på att jag har ju cykeln nere vid tunnelbanan och så skulle ju jag hämta paket på posten på vägen hem, så jag kom bara hem och vände med ett snabbt toabesök. Gick ner till tunnelbanan och hämtade cykeln och cyklade till Myrans Livs i Svedmyra och hämtade mina paket. När jag kom hem så hann jag nästan bara kolla av mail som kommit och Facebook för sedan var det dags att börja med middag eftersom Jennie snart skulle vara hemma. Det blev spagetti och quornfärssås. Nu sitter jag vid min laptop och bloggar och Jennie vid min stationära dator och kollar av sina mail. Snart ska jag se på tv och sedan blir det nog sängen.


Jag fick föresten en idé idag. Tänk om man skulle börja åka ut och föreläsa om lungsjukdomen KOL och samtidigt berätta min historia om mormor och om mamma som fick KOL och inte slutade röka. Undrar om det skulle kunna påverka folk till att sluta röka? Skulle kännas bra om jag kunde hjälpa folk på det sättet och samtidigt kanske jag hjälper mig själv också genom att jag bearbetar min sorg efter mamma. Jag vill ju inte att andra ska behöva gå igenom samma sak som mamma om de är rökare och fått diagnosen KOL och inte kan sluta med giftpinnarna. Dessutom kanske det är bra att de får höra vad de utsätter både sig själv sina anhöriga för. Den här idén måste jag nog fundera vidare lite på tror jag, så får jag se vad jag gör med den.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie



Söndag och hemma från Hallsberg.

Hej

Nu är jag hemma från Hallsberg. Det har har varit en intensiv helg måste jag säga. Vi klev på tåget på centralstationen ca 18.00 och det var jätte fullt på tåget ända fram till Västerås. Vi fick sitta vid tågdörrarna för det fanns inga platser. Men efter Västerås kunde vi sätta oss på riktiga platser. Vi kom fram vid 20.30 ca och då kom Jennies farfar och hämtade oss på stationen. Det var ett väldigt griningt väder för det bara regnade. När vi kom hem till Jennies farmor och farfar så hade Jennies farmor mat klar. Hon hade stekt falafel och gjort potatisgratäng.

Efter maten satt vi bara och såg på tv och pratade lite tills det var dags att gå lägga sig. Jag och Jennie fick sova i en bäddsoffa. Vi sov ganska dåligt första natten för dels så är det alltid svårt att sova på ett nytt ställe där det är en massa ljud som man inte är van vid. Vi hörde både tåg och bilar utan för hela tiden. Sedan fanns det två väggklockor i rummet som tickade. Bäddsoffan var väldigt hård med en sådan tunn madrass. Jag och Jennie är inte vana vid att sova så trångt heller så det var lite jobbigt att ligga så nära varandra och sedan blev det så himla varmt. Vi sov ganska få timmar den natten och vaknade flera gånger. Vi fick hemskt ont i ryggen och i höfterna av att ligga på en sådan tunn madrass.

På lördagen så började vi med att äta frukost när vi vaknat till litegrann. Vi gick sedan över till Jennies föräldrar för att säga hej och hälsa på deras katter. Var bara den ena som var inne. Blev bara en snabbis för Jennies mamma höll på att städa och vi var egentligen på väg över till Jennies mormor, men vi gick förbi konsum ett ärende på vägen och där stötte vi ihop med Jennies mormor. Eftersom vi ändå var på väg till henne så följde vi med henne hem. Där blev fick vi gå husesyn först eftersom mormor nyligen flyttat till mindra lägenhet. Sedan blev vi bjudna på fika. Vi satt och pratade en lång stund och så ville mormor att vi skulle gå med henne ner till källarförådet och titta i en loppis kartong om det var något vi ville ha. Hittade några små grejer. Vi kom tillbaka upp till mormor och då satte vi oss i vardagsrummet och pratade en stund sedan var Jennis mormor tvungen att vila en stund för vi skulle senare tiill Jennies föräldrar för att fira mormor och lillebror som fyller jämt, så vi gick tillbaka till farmor & farfar för att lämna grejerna och byta om. Hann ta det lugnt en stund också innan det var dags att gå över till föräldrarna. Det blev en trevlig stund där med Jennies familj och släkt. Åt god mat och ca kl 21.00 var vi tillbaka hos farmor & farfar. Vi satt en stund och kollade på tv och sedan gick vi och la oss. Jennie och jag kollade på en film innan vi somnade. Jag orkade inte se klart utan somnade gott i bäddsoffan brevid Jennie.

Jag sov mycket bättre i natt fast jag hade fortfarande ont när jag vaknade och dessutom vaknade jag flera gånger även i natt.

På morgonen åt vi frukost tillsammans med farmor & farfar. Det var mysigt tycker jag. Sedan gick vi ner till tågstationen för att möta upp en kompis med sina barn som bor i Örebro som skulle ha några saker av oss som hon köpt på Tradera. Vi fikade på stationen och sedan gick vi en stund till en lekpark. Var en ganska tråkig lekpark om jag ska vara ärlig.

Vi gick tillbaka till stationen och satt där en stund medan vi väntade på att tåget till Örebro skulle komma. Det är en jättegullig tjej som vi inte träffat på flera år och sist vi träffade henne så väntade hon sitt första barn. Hon har jättefina barn tycker jag och den minsta är så lik henne och den äldra lik sin pappa. Efter ett tag kom deras tåg och vi följde dem fram till perrongen och vinkade av dem. Sedan gick vi först en kort sväng till Jennies mamma för hon ville vi skulle hämta några saker + prova några tröjor. När vi var klara så var det bara att snabbt rusa upp till farmor & farfar. Slänga i oss ett par våfflor som det hade gräddat och sedan åka i väg till tågstationen så vi inte skulle missa tåget. Resan hem gick bra och vi fick rktiga platser på en gång för det var nästan tomt i vagnen vi gick in i. Nu är vi hemma och vi har packat upp, kollat mail, duschat och ätit. Nu har jag skrivit blogg och detta var våran helg i Hallsberg.

Nu ska jag berätta vad jag önskar mig i födelsedagspresent för jag fyller år 2 nov. Bara 36 år så det är inget märkvärdigt.

1. En fiskartröja

2. Prenumeration på tidningen Nära

3. Tina Live DVD

4. Dagens ängel kort

5. Bok: I saknaden

6. Bok: En skugga av kärlek

7. Sorgen en ny början

Här kommer bilder på sakerna.


Tröjan XL


Det är en andlig tidning


CD +DVD Såg konserten i Globen


Dagens änla kort


Bok


Bok


Bok

Det var sakerna jag önskar mig. Nu ska jag snart gå lägga mig i min egen säng och det ska bli jätteskönt.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie



Fredag och jag åker till Hallsberg

Idag har jag som jag berättade igår varit på Dysleximässan. Bidde inte där så länge för det är mest för skolor och riktiat till elever med Dyslexi. Dessutom är det ganska långt att åka ända till Sollentuna. Men jag fick med mig lite material i alla fall.

Idag hörde en person av sig från tv-programmet Agenda och frågade om de får låta en av sina reportrar på redaktionen höra av sig till mig och så klart så svarade jag ja naturligtvis. Ju mer jag får komma ut med min historia ju bättre är det.

På måndag ska jag träffa en författare som håller på att skriva en bok om fattidom i Sverige och hon ville intervjua mig angående min situation.

Jag känner att få göra de här sakerna stärker mig mycket just nu, det hjälper mig att orka kämpa vidare och det behöver jag med tanke på min förlust av mamma och hur illa behandlad jag har blivit av samhället. Måste erkänna att det är lite kul också allatså allt som händer runt omkring som att bli intervjuad och så, men min situation är inte ett dugg kul så förstå mig rätt. Sedan är ju inte jag ute efter att få bli känd eller något sådant utan jag vill bara berätta om det här, visa vad som händer och i med det få med mig fler. För som jag sagt förut så ensam är jag inte stark men tillsammans kan vi göra något. För det får inte gå till så här. Jag tror inte att jag är helt ensam om det just det här. Måste finnas fler i min situation.

Ja, ja det var väl allt för idag. Nu kommer jag som sagt inte blogga förrän tidigast på söndag och då ska jag berätta om min helg i Hallsberg.

Ha det bäst till dess och tack för att ni följer min blogg. Det betyder mycket för mig.

Kram Marie


Torsdag

Idag har jag varit på samtalsterapi och när jag ändå åkte till stan så tog jag en sväng förbi brorsans jobb för att hämta mitt USB minne med min bok. När jag kom hem så satte jag igång och lägga över den på min laptop, så jag ska kunna fortsätta skriva på den. Har den även på min stationära dator.

Tiden rusade i väg oc helt plötsligt kom Jennie hem och det var dags att laga mat och samtidigt så har vi packat till i morgonkväll då vi åker till Hallsberg. Jennie ska ju jobba först i morgon och jag tänker åka till Dysleximässan i Sollentuna. Ska bli kul.

Jag vet inte om jag kommer hinna blogga i morgon men jag ska försöka hinna det innan jag åker. Det beror lite på när jag kommer hem från mässan. Om jag inte hinner blogga i morgon så kommer jag blogga nästa gång på söndag. 

Det är också bestämt nu att jag ska börja på katthemmet men inte när ännu.

Vi hörs i morgon och då ska jag berätta mer om Dysleximässan.

Kram Marie

Tis - ons

Igår tisdag var jag som sagt först på förmiddagen på "Starta eget" mässan. Fick möjlighet att komma in gratis. Men ärligt talat så var inte mässan så mycket att ha, för jag förstår inte så mycket av vad att starta eget innebär. Skulle nog behöva extra coaching för att klara av det. Tog lite material i alla fall. Jag var knappt där en timme innan jag åkte hem igen. Hann vara hemma ett tag sedan kom Jennie hem som hade gått tidigare från jobbet för att hon skulle åka till sjukgymnasten och sedan åkte hon direkt hem i stället för att åka tillbaka til jobbet.  Vi var hemma i några timmar, åt mat och sedan åkte vi på konsert på Cirkus. Vi var på Champions of Rock. Var en helt okej konsert.

I morse var jag väldigt trött när jag vaknade. Jennie ville jag skulle äta frukost med henne fast egentligen var jag inte hungrig så halva frukosten kom upp igen efter en stund. Sedan mådde jag bättre. Gjorde mig i ordning för att åka i väg på arbetsplatsbesök. Jag har varit på besök på ett katthem i Haninge som heter Kattvärnet. De på hemmet och hon från Djurskyddet var verkligen mån om att de ville hjälpa mig och gjorde vad de kunde för att försöka övertyga mig om att testa att vara hos dem. Hon från Djurskyddet sa till och med att hon kunde tänka sig att ge mig pengar till busskort, så jag kan ta mig till Katthemmet. Egentligen var jag tvungen att bestämma mig där hur jag ville göra men bad om att få sova på saken för jag behövde lite tid till att ta in allt och smälta det lite.

Jag kom ju dit med inställningen till vad ska detta leda till? Ska jag klappa katter hela dagarna så kan jag lika gärna sitta hemma och klappa min egen katt liksom. Sedan har jag så svårt att förstå hur jag ska komma vidare, då detta aldrig kan leda till en fast anställning och då jag inte får söka praktikplats samtidigt som jag är ute på en samhällstjänst. Jag få bara söka fasta anställningar och jag får inga sådana. Jag måste slussas in på en arbetsplats för att få chans till att bli fast anställd.

Nu har jag hunnit tänka lite, jag har pratat med Jennie och jag har nog bestämt mig för att ge det en chans i alla fall. För jag får något att göra några dagar i veckan, jag får träffa folk, jag hjälper söta fina underbara katter till ett socialt liv och dessutom går pengarna de får per dag till välgörenhet. Men jag kan fortfarande inte förstå hur jag ska gå vidare.

Fick också veta i dag att jag måste byta SIUS. Jag som gilar min SIUS och tycker att han är väldigt bra. Han ser mig, han känner med mig, han förstår mig, han är duktig, han är rolig och framför allt har han barnasinnet kvar. Jag trivs väldigt bra med min SIUS och tycker inte det här känns kul. Jag har varit arbetslös i 8 år redan haft 5 stycken SIUSar. Den nya SIUSen blir den sjätte. Börjar tvivla lite på att någon någonsin kommer hitta ett jobb till mig. Sedan är jag rädd att min handläggare ska tycka att nu är Marie ute på en anordnarplats och då konstatera att jag inte behöver mer hjälp. Är rädd att bli lämnad av AF i sticket nu. För just nu behöver jag all hjälp jag kan få för att hitta en anpassad arbetplats.

Men jag får väl se vad som händer med tiden. Ska meddela i morgon hur jag vill göra med Katthemmet och jag kommer tacka ja, med vilkoret att jag faktiskt får busskort en gång i månaden, så jag kan ta mig dit. Dessutom vill jag bara vara där halvdagar och tre dagar i veckan till att börja med.

Kolla in Kattvärnet om ni vill för det är ett jättefint katthem: http://www.kattvarnet.nu

Fick höra av lillebror idag att min självbiografi är räddad. Han har lagt över filerna nu på mitt USB minne. Tydligen var hårddisken delad i två sektioner och brorsan såg bara den ena när han kollade på den som var helt tom. Men allt fanns där som tur var och jag tyckte det var väldigt konstigt att allt plötsligt skulle vara borta. Skönt att allt finns kvar för det hade blivit väldigt jobbigt och tungt attbehöva skriva om så mycket.

Nu har jag migrän huvudvärk så jag ska sluta nu och krypa i säng. I morgon ska jag på samtalsterapin igen.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie

Måndag och en ny vecka.

Idag är det måndag och det betyder en ny vecka har börjat. Jag har inte gjort så himla mycket idag. Bland annat så har jag suttit och skickat in min text jag la in i förra inlägget till en massa debatt program på tv. Har skickat in det till Uppdrag Granskning på SVT, Debatt tv på SVT, Plus på SVT, Agenda på SVT och Kalla Fakta på TV4. Har också skickat in det till Adaktusson + Aschberg på tv8. Får se om något program hör av sig. Om min histria kommer med någonstans så berättar jag så klart det och när man kan se det och i vilket program. Ska ju skicka in min text till debattsidorna i tidningar också.

Jag har också suttit och gått igenom all informationsmaterial jag plockade för mig på Kropp & Själmässan och som inte blev av att jag gjorde igår.  Dagarna går så fort trots att jag inte gör något.

I morgon ska jag först på "Starta Eget" mässa på Älvsjömässan. Sedan på kvällen ska jag och Jennie på konsert på Cirkus. Den heter Champions of Rock. Läs mer här: http://www.championsofrock.se/ Ska bli kul. Jag berättar mer om detta i morgon.

Måste också berätta att jag och Jennie kommer åka till Hallsberg till helgen vilket innebär att jag ine kommer ha tillgång till någon dator. Jag kommer blogga på fredags förmiddag och sedan bloggar jag nästa gång på söndagskväll. Så vet ni varför jag inte bloggar i helgen.

Men innan dess ska jag hinna med bloggar för tis-tors först.

Vi hörs i morgon

Kram Marie

Lördag & Söndag

Förlåt för att jag inte bloggade igår. Vi var på Kropp & Själmässan hela dagen nästan och det var så kul. Vi gick bland annat på en stor seans. Det är då många människor får komma och möta ett medium samtidigt och hon öppnar sig för ande världen och tar emot andar vars anhöriga dött och förmedlar deras hälsningar. Det brukar vara några stycken som får hälsningar från sina anhöriga. Mediumet hinner ju inte med alla liksom.
Tyvärr var det inte min mammas ande som dök upp och det kändes lite trist. Antagligen är det väl för nytt mammas bortgång skulle jag tro. jag vet inte.

Det var i alla fall två mässhallar full med New Age grejer som stenar och kristaller, drömfångare, rökelser, böcker, tarokort, spikmattor, prova på grejer som olika sorters massage, spådommar i olika former, healing, aura tolkningar och mycket mycket mer. Det var kul och jag tog mycket informationsmaterial som jag senare ska sätta mig och titta igenom.

Jag köpte två saker. Dels en hjärta som pinglar väldigt fint. Jag tror man kallar på änglarna när man pinglar med den men man måste nog göra det på ett speciellt sätt. Sedan köpte jag en massagekudde. Den går på batteri och så fort man lägger tyngd på den så vibrerar den.


Här har vi änglapinglan. Den kommer få ligga på minnespodiet så kan jag pingla när jag vill att mamma ska komma.


Här är massagekudden. Den är skön att vila svanken på eller fötterna faktiskt men man får inte stå på den.


Här är allt meterial jag plockade för mig som jag ska gå igenom senare. :)

Idag söndag så har jag och Jennie varit på en barn musikal. Vi såg Pelle Svanslös. När vi kom hem så fikade vi lite och satte oss och kollade på en film. Skönt att bara ta det lugnt och mysa lite med min Jennie tycker jag.

Det blir ganska lungt resten av kvällen också. Vi ska äta lite kvällsmat senare och kanske blir det en film till.

Måste berätta att det tillkommit några saker till mitt minnespodie av mamma. Bland annat en Willow Tree figur som föreställer en mor och en dotter. Den fick jag av Jennie i förlovningspresent. jag ville så gärna ha den för den påminner mig så mycket on mig och mamma. Sedan har jag ställt dit en vattekula som föreställer en skyddsängel som jag köpte på Tradera.com. Tyckte den passade där. Lägger in en bild så ni får se.

Ni får föresten ursäkta min kamera, men den tar inga bra bilder när det inte är tillräckligt ljust. Mycket irretarande ibland.


Här är mitt minnespodie. Här ser ni Mor och Dotter figuren. Skyddsängeln står till vänster.



Så här ser ängeln ut och det står: Worry Angel: Give her your worries and your angel will watch over you. Fin va?

Dagens bästa:

"Hjälp mig att förstå det jag inte förstår, lär mig att älska dem jag inte kan älska, få mig att inse saker jag borde ha insett för länge sen, men försök aldrig att ändra på mig"

Vi hörs i morgon.

Kram Marie

Fredag och äntligen helg

Nu får jag äntligen vara med min Jennie i två dagar eftersom det äntligen är helg. Känns så skönt. Blir så ensam när hon jobbar. Det går oftast bra men ibland är det jobbigt. I helgen är det tre roliga mässor. Typiskt att allt ska vara samtidigt. Dels så är det Kropp och Själ mässan i Solna hallen, sedan är det Chokladfestivalen på Nordiska museet och så Antik & Kuriosa mässan på Kista mässan. Jag och Jennie ska gå på Kropp & Själ mässan har vi bestämt. Men jag skule vilja gå på de andra också men man kan inte gå på allt. Det kostar liksom pengar om man säger så.

Idag har jag mest suttit vid datorn faktiskt. Jobbat på en text som jag tänker skicka ut i media om min förlorade inkomst. Nu undrar jag: 

Vågar jag skicka in detta till debattprogram som Uppdrag Granskning, Debatt tv, Plus, Agenda och Kalla fakta tro? Ska även försöka få ut det på debattsidorna i kvällstidningarna hade jag tänkt. Vad tycker ni?

"Ungefär en månad efter att min älskade mamma gått bort i lungsjukdomen KOL så fick jag besked från Försäkringskassan att jag inte kommer få något mer aktivitetsstöd. Det kom som ett stenhårt slag rakt i ansiktet. Jag var blev plötsligt ställd helt utan inkomst.

Jag är en kvinna på 36 år som är långtidsarbetslös. Jag har vissa funktionshinder som bland annat AD(H)D och en viss rörelse nedsättning. Har varit arbetslös mer eller mindre i 8 år, med undantag av några perioder av studier. Har ingen givande utbildning mer än att jag har en möbelsnickarutbildning i bakgrunden, ett yrke som jag inte kan jobba med. Klarar inte av att bygga möbler efter en ritning då jag varken kan matematisk huvudräkning eller kan läsa mått.

Har inte gått gymnasiet, äger inget körkort och kan inte göra mig förstådd på engelska. Jag har haft några kortare praktikplatser i mina dagar på olika ställen men det är inget som gett mig någon större arbetslivserfarenhet. Jag får inga jobb om jag söker själv, kan inte heller jobba med vad som helst just på grund av svårigheterna som mina funktionshinder tillför mig.

Jag är med i Jobb & Utvecklingsgarantin på arbetsförmedlingen och har hela tiden haft aktivitetsstöd. Nu har jag förbrukat mina 450 dagar som man är berättigad till aktivitetsstöd. Därför har Försäkringskassan tagit i från mig mina ynka 3600 kr i som jag fick i månaden.
Jag står helt utan inkomst och tvingas leva på min sambo.

Nu har jag trätt in i något som heter tredje fasen i Jobb och utvecklingsgarantin och det innebär att man måste vara ute hos en arbetsgivare och göra en sorts samhällstjänst. Jag ska alltså göra sådana arbetsuppgifter som ingen annan tar sig för eller som vanligtvis aldrig utförs. Man får absolut inte kosta något eller konturera med dem som får lön. Arbetsgivaren får 225 kr per dag för att ha mig på arbetsplatsen.

Nu har jag en SIUS = (Särskild introduktion och uppföljningsstöd till funktionshindrade i arbetslivet) på Arbetsförmedlingen som söker en anordnarplats till mig. Det på Arbetsförmedlingen tycker att jag ska vara ute på en arbetsplats på dagarna och jobba utan ekonomisk ersättning för de tror att jag lättare kan komma vidare om jag redan är ute någonstans och för att det ska ge mig arbetslivserfarenhet..

Jag har nu fått erbjudande om att få vara på ett Katthem i Haninge där jag ska tillbringa dagarna med att sitta och klappa skygga och rädda katter. Jag älskar katter och sällskapar dem gärna för att de ska må mycket bättre och jag är så tacksam över de katthem som finns som hjälper övergivna katter. Men vad har de tänkt att detta ska leda till egentligen? Kan ju inte sitta och klappa katter resten av livet. Dessutom hur tror de att man ska kunna utföra ett bra jobb när man hela tiden går med känslan: Varför ska jag anstränga mig i det här, varför ska jag gå dit idag igen, eller varför ska jag göra detta för när jag ändå inte får någonting för det?

Detta projekt med Fas 3 kommer dessutom leda till att arbetsgivarna slutar att anställa folk då de kan få gratis arbetskraft och dessutom få betalt för det.

Som det är nu så känner jag mig totalt handfallen, jag känner mig så förnedrad och underskattad av samhället. Jag måste be min sambo om pengar när jag behöver. Känner mig rent ut sagt omyndighetsförklarad.

Jag kan heller inte gå till Socialen och söka ekonomiskt bistånd som är sista utvägen för att få ekonomiskt hjälp. Jag och min sambo räknas som sammanboende och där med överstiger vi normen för de försörjningsstöd vi är berättigad till. Det enda sättet för mig att få ekonomiskt hjälp av socialen är att jag och min sambo flyttar isär. Så långt tänker jag inte gå.

Man kan inte hålla på och behandla folk hur som helst bara för att man är funktionshindrad. Jag tycker detta är skamligt av samhället och jag förstår inte varför det inte finns mer människovärde än så här. Regeringen ska inte få komma undan med detta. Jag ska kämpa, jag ska komma ut överallt med min historia. Jag vill berätta vad som händer. Jag vet att jag är långt ifrån helt ensam om det här och jag vill få med mig fler. Ensam är inte stark. Men tillsammans kan vi göra något.

Jag känner mig som ingenting. Vart har de mänskliga rättigheterna tagit vägen egentligen?"

”Marie Munther”

Vad gäller min självbiografi som kanske gått fölorad så vet jag ingenting om det ännu, för brorsan har varit krasslig och hemma från jobbet i två dagar, så jag får inget veta förrän tidigast på måndag då han kan fråga data killarna på jobbet om det hittat något och lyckats klura ut vad som har hänt. Nu vet ni det och jag lovar att meddea när jag vet hur det gått.

Nu ska jag Cykla till Jennies jobb och vi ska gå ut på en vegetarisk restaurang i närheten och äta middag.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie


Torsdag

 

Just nu är jag riktigt utsatt och förnedrad av samhället. De har ställ mig som är funktionshindrad helt utan inkomst. Är en av de som hamnat i Fas 3 i Jobb & Utvecklingsgarantin på AF och som har förbrukat mina 450 dagar av aktivitetsstöd. Ni kanske har hört och läst om detta i tidningarna och på nyheterna?

Tvingas leva helt och hållet på Jennie och be henne om pengar när jag behöver. Känner mig rent ut sagt omyndighetsförklarad. Jag håller på att kämpa för min rättighet. Inom kort kommer ni kunna läsa ett reportag i Allers veckotidning om min förlorade inkomst och utsatthet. Jag skäms för Sverige och den Svenska regeringen. Måtte inte Moderaterna vinna nästa val det säger jag bara. Regeringen ska faan inte få komma undan med det här. Jag ska kämpa, jag ska komma ut överrallt med min historia. Jag vill berätta vad som händer. Jag vill få med mig fler i det här för ensam är inte stark. Men tillsammans kan vi göra något. Det finns verkligen inget människovärde längre och inga mänsklighet heller. Känner mig just nu som ingenting och allt detta hände en månad efter att jag förlorat min älskade mamma. Jag mår skit av det här och har precis börjat i samtalsterapi för jag behöver få prata om mamma och min sorg.

Jag kommer självklart att skriva här och meddela vilket nummer reportaget kommer med i. Tidningen kostar bara 23 kr och jag hoppas ni kommer köpa och läsa den.

Idag var jag uppe väldigt tidigt. Skulle iväg på mitt första samtal på Psykhälsan. Kvart över åtta skulle jag vara där. Hur kan man få en sådan tidigt tid undrar jag. Var väldigt trött och nyvaken när jag kom dit, hade inte ätit något heller, bara en banan. Samtalterapi gick väldigt fort och jag berättade typ min lifestory på 45 min så det blev väldigt kortfattat. Tiden rusade iväg. Hon saom jag träffade verkar bra, men det var ju första gången och då hinner man inte få så mycket intryck. Vi ska först träffas några gånger så psykologen hinner få en bild av vem jag är. Sedan ska vi bestämma vad vi ska prata om och hur många gånger jag ska komma dit. Ska tillbaka igen på torsdag nästa vecka.

När jag kom hem så hann jag precis äta frukost med Jennie innan hon skulle till jobbet. När hon gått så la jag mig och vilade. Somnade inte med nickade till ett par gånger. Det hjälpte lite. Sedan tog jag mig en dusch och käkade lunch. Efter det har jag bara stått i vardagsrummet och tagit kort på alla grejer som vi ska lägga upp på Tradera så småning om. Det blir hela tiden en massa nya saker. Måste bara komma på hur jag ska lösa emballage problemmet. Börjar ta slut på emballage och vi kommer sälja en hel del böcker. Kan ju slå in den i tidningspapper iofs kanske. Det löser sig alltid på något sätt.

Nu måste jag fundera ut middag och laga det till Jennie kommer hem. Sedan ska jag läsa tidningar och se på tv.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie

 


Onsdag

Jag har inte fått veta ännu hur det går med min bok. Killarna behöver någon sorts adapter för att kunna komma åt innehållet på hårddisken och den har de hemma. Så jag får vänta tills i morgon i stället. Jag beättar när jag vet mer.

Idag har jag skrivit ett mail till min handläggare och min SIUS på AF om hur det känns att behöva vara på en arbetplats helt gratis, det verkar som om jag kommer få vara på ett katthem och sitta och klappa katter hela dagarna. Har skrivit om hur det känns att inte få någon inkomst. Så här blev det.

Alltså jag har tänkt lite på det här med annordnar plats. Det kommer inte bli så bra. Visst jag älskar katter och sitter gärna och sällskapar dem på dagarna men vad sjutton har ni tänkt att detta ska leda till? Dessutom så kommer jag varje dag att känna. varför ska jag gå dit? Varför ska jag göra det här när jag ändå inte får någonting för det? Då menar jag att det inte kommer spela någon roll vad jag än gör eller var jag än är så kommer det inte kännas meningsfullt. Dessutom att just sitta och klappa katter kommer ju inte ge speciellt mycket arbetslivserfarenhet heller liksom. Jag vill inte jag jobba gratis.
 
Det jag behöver är en provanställning med högt lönebidrag någonstans på halvtid. Det kan få mig att känna att jag är något och bli betydelsefullt för mig. Då får jag lön och jag får känna att jag gör mig förtjänt av pengarna, jag kommer att få bli delaktig i våran ekonomi igen och får då även pressen på mig att göra så bra som möjligt ifrån mig. Dessutom kommer det ge mig hoppet och tron tillbaka att det trots allt kan ordna sig för mig.
 
Som det är nu så känner jag mig så handfallen, jag känner mig förnedrad och underskattad. Jag måste be min sambo om pengar när jag behöver. Känner mig rent av omyndighetsförklarad. Jag tycker detta är skamligt av samhället att det inte finns mer människovärde än så här. Vart har de mänskliga rättigheterna tagit vägen egentligen om det nu finns några längre? Jag känner mig verkligen som ingenting.
 
Ta ur mig ur Jobb & Utvecklingsgarantin och försök hitta en provanställning till mig med 90% lönebidrag i stället. Ingenting kan ju bli värre än det redan är liksom. Som det är nu så händer det ju ingenting och även om ni hittar en anordnarplats så leder det ju ingenstans i alla fall. Jag förstår inte riktigt eran tanke med detta om jag ska vara ärlig. Jag tror det är så att egentligen har ni inte en aning om vad ni ska göra med mig eller alla andra som hamnat i samma sits.
 
Visst jag följer med och besöker katthemmet nästa vecka när det nu blir och tittar på det. Men om jag ska vara där är en senare fråga tycker jag. Dessutom känner inte jag någon större förhoppning om någonting längre. Det är inte ens kul att gå på arbetsplatsbesök längre. Men gör det ändå för att jag måste och vill ha ett passande och betydelsefullt. Jag vill känna att jag har ett värde som människa. Är det verkligen för mycket begärt?

Vad tycker ni? Så här känns det i alla fall. För övvrigt har jag inte gjort något vettigt. Ska ta hand om ren tvätt och funderar på att dra fram dammsugaren.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie

Tisdag

Igår pajade min mobil. Den åkte i golvet när jag skulle svara i den så jag antar att den fick sig en känga för nu går det inte att startaden trots att den är full laddad. Det är en SonyEricsson. Har varit och lämnat in den på servic så får vi se om de kan hitta felet och vad det i så fall kan tänkas kosta. Mobilen är mammas gamla telefon som jag fått ta över så jag vill helst kunna fortsätta använda den. Telefonen betyder lite extra för mig just därför, dessutom är det väldigt fin och praktisk tycker jag. Kan lyssna på musik i den, lyssna på radio, ta kort med den, filma, skicka sms, ringa, surfa på Internet och spela spel med den. Kan maila också om jag ställer in den funktionen. Hoppas verkligen de kan få igång denoch att det inte kommer kosta en förmögenhet. 


Så här ser den ut. Det är en SonyEricsson. Läcker va?

Jag tänkte idag att jag skulle föra över min bok som jag håller på att skriva från min gamla skrothög till laptop till min nyare laptop som jag fått av min älskade lillebror. Han är så snäll. Han köpte´en ny dator och så fick jag hans gamla som har 5,5 år på nacken men som är hundra gånger bättre än den gamla. Den gamla skulle jag ha bara för att kunna sitta och srkiva på min bok, min självbiografi. Så jag förde över den + lite andra dokument från min stationära dator. Har efter det skrivit på den en hel del och nu skulle jag alltså med hjälp av mitt ny inköpta USB minne flytta över den till den nya datorn. Jag startade den gamla datorn precis som vanligt och helt plötsligt när den precis startat upp efter en lång stund så stängde den ner igen och sedan dog den. Lyckades inte starta upp den igen utan den för blev helt död. Ringde min snälla lillebror som lovade att se om han kunde hjälpa mig att få igång datorn, annars skulle han ta ut hårddisken och försöka rädda min bok genom att sätta in den i en annan dator och kopiera över boken på USB minnet. Så när jag ändå åkte in till stan för att lämna in min mobil så åkte jag förbi brorsans jobb och lämnade datorn till honom.

Nu ringde brorsan och talade om att han lyckats få igång hårddisken som visar sig vara helt tom av någon underlig anledning. Finns ingenting kvar på den. Inte ens Windows eller office finns kvar. Inget virusprogram och ingenting annat heller säger han och det verkar helskumt. Han sa att han skulle ta hårddisken till jobbet i morgon och höra med sina kollegor som är proffs på IT om det kan komma på vad som kan ha hänt och om den verkligen är tom. För är det så har jag förlorat hela min självbiografi som var på över 50 sidor. Då blir jag riktigt ledsen känner jag. Kan ju inte sitta och skriva om allting liksom. Har ju kvar boken från där jag var när jag förde över den till skrothögen till laptop men hade ju skrivit massor efter det som kanske är helt borta. Det handlar om att över 20 sidor i boken + en massa andra ändrigar och tillägg jag gjort när jag gått tillbaka i boken och läst. Sådan jag inte har i huvudet och kan komma ihåg vad jag gjort. Frågan är om jag kommer orka ta tag något mer i boken efter det här, om det är så att allt är borta.

Känns lite som om man ska tro på ödet så var det inte meningen att jag skulle skriva en självbiografi. Tur att jag inte hade min diktbok på den där skitdatorn också. Den har jag på min stationära dator. Får väl koncentrera mig i första hand på att försöka släppa den. Så får jag se om jag kommer orka ta tag i självbiografin sedan och skriva om allting som kanske gått förlorat.

I övrigt har jag lagat mat och jag och Jennie har ätit, sedan var det meningen att jag skulle åkt i väg på dansen i kväll, men jag kom aldrig iväg då jag dels har ont i halsen och dels fick lite migrän. I stället tog jag migränmedicin, ett bad och sedan har jag suttit och kollat på en föreläsning om KOL på datorn som Hjärt & Lungfonden lagt upp på sin hemsida. Den var jättebra. Nu sitter jag här och skriver medan jag väntar på att Hereos ska börja. Funderar på om jag ska göra mig en kopp te kanske.

Berättar i morgon hur det gått med min bok. Håll tummarna för att de lyckas rädda boken.

Kram Marie




 


Måndag en solig men kall dag.

Idag har jag inte gjort något speciellt. Har suttit vid datorn. kollat på film och så blev jag tvungen att skura golvet i badrummet för katten har kissat på golvet idag. Vet inte varför för lådan är inte särskilt smutisg. Antagligen så har hon inte klivit i lådan ordentliget utan satt sig för nära kanten och då pinkat allt utanför. Blir en lång stråle när min fröken katt kissar nämligen.

Idag ringde hon som jag skuulle börja på samtalsterapi hos. Hann dock inte svara men hon hade lämnat ett meddelande på svararen att jag fått en ny tid nu på torsdag klockan 8.15. SUCK! Varför så tidigt? Då är man ju inte speciellt klar i knoppen. Men jag får väl vara tacksam över att jag fick en ny tid så snabbt.

Min SIUS på AF ringde också idag och det lämpligt att få höra ifrån honom. Men jag har inga större förhoppningar om att det ska hända något om jag ska vara ärlig. Bara att som vanligt fortsätta att vänta. Men jag väntar inte längre faktiskt. Händer det något så gör det och händer det ingenting så gör det inte det. Så är det.

Ibland undrar jag vad det kommer bli av mig alltså? Jag har bara haft ett jobb i hela mitt vuxna liv då jag tjänade egna pengar, resten av tiden har jag levt på bidrag av olika slag. Nu lever jag på ingenting längre. Det går ju verkligen inte åt rätt håll om man säger så. Känner mig som ingenting. Inget är kul, jag känner nästan inget hopp längre, jag har ingen motivation till att göra något, jag bara är och jag bara finns men till vilken nytta egentligen? Känns som om jag bara vill ligga i sängen och aldrig mer kliva upp, för det finns ingen mening med det. Nu är det ju inte så för jag kliver upp varje dag samtidigt som Jennie när hon ska till jobbet. Äter frukost med henne allt som oftast. Men jag orkar sällan göra något vettigt. Sitter vid datorn, kollar på tv/film eller så ligger jag bara och tänker. Har inga pengar så det är inget kul att åka iväg någonstans. Måste ju be Jennie om pengar om jag behöver några. Är ensam hela dagarna förutom att jag har katten men hon säger aldrig något. Jag vill inte ha det så här längre, men jag vet inte vad jag ska göra.

Jag vill inte vara på en arbetsplats utan att få ersättning någonstans ifrån. Det kommer inte funka för jag kommer bara känna att varför ska jag göra det här för? Jag får ju ändå ingenting för det. Bara arbetsplatsen som får 225 kr om dagen för att jag är där.

Allt känns bara hopplöst och jag känner mig trasig. Jag är så arg, har kort stubin och hela tiden går det ut över Jennie och det känns inget bra. Undrar hur länge hon ska orka. Jag hoppas att hon pratar med någon, typ kollega på jobbet eller kan prata med någon Internetvän eller något om mig. Hon måste få ur sig sin frustation någon gång, lätta på sin ventil. Det fick hon göra i helgen då hon tog ut allting på att städa och diska. Det gick med en väldigt vart men fin blev det i köket. Jennie var jätteduktig igår.

Är ju inte arg på Jennie egentligen. Vet inte vart all ilska kommer ifrån. Någonstans omedvetet kanske jag är arg på mamma för att hon har lämnat mig. Jag vet inte. Det där får jag nog ta på samtalsterapin tror jag.

Undrar om jag någonsin kommer kunna få känna mig riktigt glad och lycklig igen? Jag som brukar vara så glad jämt. Nu är jag inte det längre. Skrattar nästan aldrig och om jag skrattar någon gång åt något så känner jag ingen större glädje om jag ska vara ärlig. Jag vill inte ha det så här längre men jag vet inte vad jag ska göra.

Är så trött hela tiden och vill bara sova men det kan jag ju inte göra. Förstår inte att man kan bli så trött av att inte göra någonting. Men det är väl just därför jag blir trött för att jag gör ingenting.

Nu ska jag i alla fall börja fundera ut någon middag och så måste jag gå och dricka vatten.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie








Söndag

Idag har det varit en lång och jobbig dag. Jag och Jennie har varit vid mammas grav eller bara jag kom dit. För när vi hade köpt blommor så hoppade vi på bussen som går in på kyrkogården men vi visste inte säkert vart vi skulle gå av och så trodde jag att bussen tog en väg där inne som den inte gjorde och sa att vi kan vänta lite med att gå av och åkte förbi där vi skulle ha gått av. Jag blev så arg när vi åkte ut från kyrkogården igen utan at ha gått av så jag ställde till med en scen genom att jag slängde iväg påsen med blommor. Det skulle nämligen dröja en halvtimme innan nästa buss skulle köra in igen och jag hade ingen lust att vänta så länge och det är så väldigt långt att gå. Jag vet inte varför jag blir så där arg. Jag sprang ut ut ur bussen, från Jennie så fort de öppnade dörrarna och upp i tunnelbanan och satte mig där på perrongen och flåsade och lugnade ner mig. Var så arg och upprörd så jag skakade i hela kroppen. All ilska gick ut över Jennie fast jag inte var arg på henne egentligen. Jennie gick till blomaffären och lämnade tillbaka blommorna och skyllde på att hennes sambo inte klarade av att besöka graven. Sedan åkte hon hem.

När jag lugnat mig så gick jag ut från tunnelbanan igen och promenerade i alla fall in till graven. Hade ingen telefon med mig så jag kunde ringa Jennie och berätta. Gick med bestämda steg hela tiden till mammas grav och när jag kom fram så brast det. Jag började gråta. Satt där en stund i regnet och grät, tände ett ljus i lyktan och sedan gick jag vidare till Tallkrogen där jag hoppade på tunnelbanan som precis kom in på stationen. När jag kom till Gullmarsplan så ringde jag Jennie. Då hade hon hunnit bli orolig och skickat sms till min bror att jag var försvunnen. jag sa att jag var på väg hem. När jag kom hem så höll Jennie på att diska i full fart. Hon var både ledsen och arg och skämdes för mitt uppförande. Vi pratade en del medan hon fortsatte städa och plockade lite. Jag bad om ursäkt och hade tänkt köpa med mig rosor till henne men det kändes nästan lite patetiskt så jag gjorde inte det.

Jag hoppas verkligen jag får börja på samtalsterapin snart för jag behöver hjälp. Jag mår inte bra.

Hörs i morgon.

Kram Marie


Lördag

Nu ska jag berätta om teatern jag var på igår. Den var jättebra och det är en turné via Riksteatern. Lo Kauppi (som gjorde Bergsprängardottern som exploderade) gör en stand up om sexism i första akten och Anna Vnuk visar hur det är att varamamma genom en fantastisk dans show. Båda är otroligt duktiga på det de gör.

Akt 1: Undercover av och med Lo Kauupi
Burka eller string, från Bush till Bin. Vi har mycket att lära av sexisterna! Undercover av och med Lo Kauppi är politisk och allvarlig stå upp, där Lo framför sin konspirationsteori helt utan omskrivningar. En mick, Lo Kauppi och 45 minuter hardcore om världsläget.  

Akt 2: Hårdare snabbare Anna Vnuk
Grejen är den... jag har varit hemma jävligt länge nu och blivit äldre, större och dubbelt så många och nu är jag här för att ta tillbaka det som är mitt. SCENEN! 

Läs mer här om föreställningen: http://www.riksteatern.se/templates/Produktion.aspx?id=8697

Idag har jag och Jennie varit på bio mitt på dagen. Vi såg "Flickan som lekte med elden" Den var bra tycker jag. När filmen var slut åkte vi direkt hem för vi har haft tvättid idag. Så vihar tvättat och samtidigt börjat diska. Måste bli av med berget på diskbänken i helgen. Ska fortsätta diska i morgon.

Idag fick vi också besked om att när vi kommer till Hallsberg, (ska åka dit helgen 16-18 oktober och fira Jennies mormor och lillebror som fyller jämt) så får vi sova hemma hos Jennies farmor och farfar. Hos Jennies mamma och pappa är vi inte välkommen. De är två stycken, har ett helt hus och fyra tomma rum och ändå ingenstans att lägga oss eftersom de har så mycket grejer överrallt. Dessutom vägrar de elda i pannan av ren snålhet och bor i bara 16 graders värme inomhus. Det är alltid samma problem, det är så besvärligt med vart viska sova så fort vi ska åka till Hallsberg och detta gör verkligen att man inte har någon större lust att åka dit. Jennies mamma tyckte vi skulle tränga ihop oss hemma hos Jennies mormor somn bor i ett 1,5 rok. Det är ju patetiskt. Men nu så får vi sova hemma hos Jennies farmor och farfar i stället. De har varmt och gott om plats. Handlar ju liksom bara om två nätter. Jag kan ju tala om att vi inte åker speciellt ofta till Hallsberg för det är verkligen inget kul när man inte är välkommen. Det är bara Jennies mormor, farfar & farmor och faster som verkligen uppskattar att vi kommer. Resten som mamma, pappa och bröder bryr sig inte ett dugg.

Vi kommer också att träffa en kompis som bor i Örbero som hastigast om vi hinner för at överlämna några saker som hon vunnit av oss på Tradera. Den här kompisen har vi inte träffat på många år. Vi har fler vänner i Örbero också men de hinner vi inte träffa den här gången. Jag har också släkt i Närke. Min farbror och hans barn d.v.s mina kusiner bor i Örebro också + att min pappa har en faster & farbor i Örbero. De hinner vi inte heller träffa. Jag har inte träffat min farbror på jättemånga år.

På tal om släkt så skulle jag vilja åka upp till Örsköldsvik och hälsa på nyfunnen släkt där uppe. Det är släkt på mammas sida. Alltså släkt på morfars sida som jag inte vetat om. De verkar jätte gulliga och det hade varit så kul att få träffa dem på släktträffen som ska vara den 24 oktober, men jag har inte råd att åka upp. Får bli av en annan gång att jag åker upp och besöker släkten. Skönt att veta att de finns och att man har många tremänningar.
Synd bara att kontakten uppstod efter att mamma dog. Hon hade nog säkert uppskattat att få träffa sina kusiner. Men som sagt bättre sent än aldrig i alla fall. Är så glad att de tog kontakt med mig genom att de hittade min blogg. Har även registrerat bloggen på eniro så nu kan fler hitta den. Bra va?

Måste bara tala om att jag skriver alltid blogg på kvällen, så ni vet men den senaste veckan har det blivit varannan dag i stället för varje dag. Har nog inte haft behov av att skriva varje dag tror jag. Vissa dagar har jag rent av glömt att skriva och jag vet inte varför. Men jag hoppas att detta inte gör at ni slutar läsa. Villverkligen att ni ska fortsätta följa mig och jag hoppas att många fler hittar hit. Ni får gärna rekomendera min blogg för andra om ni gillar den.

I morgon ska jag nog åka och besöka mammas grav om det inte regnar, var minst tre veckor sedan jag var där tror jag. Ska dock inte cykla utan jag tänkte åka komunalt. På helgerna går en buss in till kyrkogården så då slipper man gå så långt.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie





Torsdag-fredag

Igår torsdag så var jag först en snabbis till Svedmyra för att hämta ett paket och handla ett par saker på Bea. Jag skulle ju ha börjat på min samtalsterapi idag men människan jag skulle träffa är sjuk den här veckan och skulle höra av sig när hon är tillbaka på jobbet. Hoppas det inte kommer dröja allt för länge bara. Behöver få komma igång att prata så fort som möjligt känner jag. 

 Senare på dagen mötte jag upp Jennie i Svedmyra igen för att åka vidare till stan. Vi skulle in till medis och kolla på en sponatmusikal inne i Saluhallen med bland annat Hannah Holgersson. Var kul. Efter det gick vi till den vegetariska restaurangen och åt middag och fick med oss en kompis också. Innan vi åkte hem så gick vi förbi Filmstaden Söder och köpte biljetter till "Flickan som lekte med elden" som vi ska se på lördag. Kvällen blev lugn sedan hemma. Läste och kollade på tv.

Idag har jag äntligen träffat journalisten från tidningen jag ska medverka i. Kändes som ett bra möte och hon var jätte gullig tycker jag. Nu ska hon skriva ihop något och vi ska höras senare så jag får läsa igenom det hon skrivit innan de trycks. Kanske kommer hon ringa för att ställa några följdfrågor som dyker upp medan hon skriver. Jag kan även ringa henne också om jag kommer på något mer. Nu är det bara att vänta på att tidningens fotograf ska höra av sig för en tid för plåtning av mig. Kommer ju finnas med en bild också i reportaget. Detta känns jätte kul tycker jag. Nu får jag äntligen komma ut med min historia och berätta om vad som verkligen händer. Detta ska verkligen inte regeringen få komma undan med känner jag. Jag skulle vilja komma ut i flera tidningar också. var faktiskt skönt att sitta och prata av sig lite idag.

Nu ska jag och Jennie sätta oss och äta för att sedan sticka iväg på teater. Vi ska se Lo Kauppi och Anna Vnuk på Södra teatern. Berättar mer om föreställningen i morgon.

Vi hörs då.

Kram Marie

RSS 2.0