Nyårsafton!

Jag och Jennie har varit i väg en sväng för att handla idag och även gjort lite andra ärenden. Men efter att vi kom hem har jag suttit och kollat på "Varuhuset" nästan hela dagen. Är nu på säsong 5 den allra sista. Vi har ätit en god nyårsmiddag och nu sitter Jennie och väntar på att en konsrt med Madonna ska börja på tv medan jag sitter här och bloggar. Det är bara några få timmar kvar på det här året.

Håller på att försöka publicera min diktbok. Kommer bli en sådan variant att den kommer ligger på bokförlagets hemsida och så får man köpa den där om man vill ha den. Kommer bara köpa typ ett ex till mig själv och alla som vill ha den får köpa den själva på bokförlagets hemsida och då tjänar jag lite på det också. Det blir billigast för mig att göra så. Har inte råd annars att göra en bok av mina dikter. Kommer förstås säga till när den finns att köpa och då hoppas jag att många köper den för min skull. Kommer väl kanske försöka ordna med någon sorts bok signering kanske. Antar att i alla fall folk jag känner vill ha den signerad av mig om de köper den. Får se vad som händer. Min nästa bok blir sedan självbiografin. Men det lär dröja ett tag för den är inte klar. Har många kapitel kvar att skriva och en god vän har lovat mig lite skrivarcoaching också och det känns bra. Men först så släpper jag diktboken och detta är väl de enda planerna jag har för tillfället för 2010.

Sitter här och tänker tillbaka lite på året som varit och jag kan faktiskt inte se någonting positivt med året som gått. Året började med att mamma låg dödssjuk och det slutade med att hon lämnade oss med en stor tomhet och svår sorg. Blev mycket med begravningsplanering, bouppteckning och gravsättning och allt gick jättefort. Sorgen har tärt och gnagt mycket på mig under året. Jag har gått med ett stort hål i hjärtat och fortfarande saknar jag mamma så otroligt mycket. Gör ont när jag tänker på henne.

Sedan nästan två månader efter mammas bortgång får jag besked om att jag inte får något mer aktivitetsstöd. Jag blev ställd helt utan inkomst. Det kom som ett slag rakt i ansiktet på mig och det var ju verkligen inte vad jag behövde just då. Men man brukar ju säga att när det väl smäller, så smäller det till ordentligt.

Sedan i oktober kom nästa smäll. Då fick vi veta att Jennie inte kommer få behålla jobbet efter 15 januari. Då börjar man ju undra hur mycket ska man behöva stå ut med egentligen? Kan det bli värre liksom och vad ska komma att hända härnäst liksom?

Nu hoppas vi bara på ett mirakel ska hända så att jag ska slippa behöva gå till soc. Jag vill verkligen inte det. Jag orkar inte med den förnedringen där. Är tillräckligt skör ändå efter allt som hänt. Har faktiskt sökt hjälp av Stadsmissionen, trots att jag inte är hemlös. Stadsmissionen har mycket pengar och jag har faktiskt försökt söka jobb hos dem eller praktik också. Hjälper gärna till för jag vet hur det är att vara fattig. Har aldrig varit rädd för att söka hjälp och när en god vän föreslog att jag skulle fråga dem om hjälp så tvekade jag ganska mycket förs eftersom det känns lite som om det finns människor som bättre behöver dem och då ska inte jag komma och ta både tid och plats. Men jag har tänkt lite och jag skickade faktiskt ett mail till dem med min historia och så får de avgöra om det tycker att jag är i behov av deras hjälp. De svarade mig på mitt mail att de skulle återkomma efter nyår för att se om de kan hjälpa till på något sätt.

Stadsmissionen verkar mycket bättre än Soc. De ser i alla fall ett människovärde trots att man har det svårt, det gör inte de på Soc. Där är man bara till belastning för samhällets ekonomi typ. Nu är ju inte jag hemlös men man behöver tydligen inte vara det för att be om hjälp på Stadsmissionen. Får väl se vad det leder till i alla fall.

Vill ju hoppas på att jag får jobb på Samhall också eller att Jennie får ett vikareat på halvtid på tidningen på sitt jobb eller att hon får det andra jobbet hon sökt. Ibland tänker jag, vad sjutton ska det bli av mig egentligen? Kommer jag någonsin få ett jobb? Har ju bara haft ett enda jobb i hela mitt vuxna liv. Kommer jag dö i framtiden och bara ha haft ett enda jobb i hela mitt liv. Vetskapen känns läskigt. På dödsbädden kommer jag ligga och undra vad tusan jag gjort för vettigt av mitt liv egentligen. Ingenting!

Har så svårt att känna något hopp för någonting just nu eller se något ljus. Men den som lever får se.

GOTT NYTT ÅR!

Kram Marie 


Onsdag en hemmadag som vanligt.

Idag har vi först suttit halva dagen och kollat på Twin Peaks och sedan var vi ute och satte upp lappar i portarna här på min gård för att folk inte ska hålla på att smälla raketer och smällare inne på gården. Vi har gjort detta i några år nu och jag tror det funkar. Vi har skrivit en egen lapp och sparat den på datorn så vi kan skriva ut dem varje år. Så här ser den ut.


Resten av dagen har jag suttit och kollat på Varuhuset 4. Har inte sett klart den säsongen ännu. Har även säsong 5 också att se. Fick boxarna i julklapp så nu har jag hela serien.

I morgon är det nyårsafton och det känns inget speciellt. Vi kommer inte heller göra något särskilt heller. Har ingen lust att fira och för den delen så brukar vi inte fira heller så mycket. Blir bara hemma. Ska väl åka och handla lite i morgon och hämta paket bara. Sedan blir vi bara hemma. Skönt för katten också som är så rädd när det smäller. Ska bli skönt när nyårsafton är över. Varken jul eller nyår har känts speciellt roligt den här gången. Kan inte vara riktigt glad och dessutom gör det faktiskt ont i mig. Saknar mamma så mycket men det gör jag jämt, de är inte det som är värst utan att ingenting har blivit som det brukar vara.

Dessutom börjar allt de jobbiga närma sig. Allt med att Jennie slutar jobbet och måste söka A-kassa, skriva in sig på AF och jag måste söka soc. Detta innebär en massa bråk och strul med myndigheter. Orkar inte med sådant. Har redan bråkat så mycket under alla år så det räcker. Törs inte hoppas på att Jennie får jobbet på Djurens Rätts tidning som hon sökt eller ett jobb på en annan hjälporgansiation som hon sökt. Törs inte hoppas på att jag kanske får jobb på Samhall heller, vågar inte tro på någonting för då blir jag bara så besviken om det inte händer. Bättre att bara blir glatt överraskad i så fall. Får se vad som kommer hända i alla fall om det händer något.

En annan sak som jag tänkt på nu när Jennie är ledig. Känns som vi bara sover hela tiden. Vi går och lägger oss vid 12-tiden varje kväll och sover till ca 10.00 på morgonen och sedan ligger vi länge i sängen varje morgon. Är det mycket atty sova 10 timmar per natt? Sover aldrig alla dessa timmar i ett streck iofs. Blir alltid minst ett toabesök per natt i alla fall för mig. Känns som vi gär inget annat. Visst Jennie behöver få sova och vila ut men jag som gått hemma så länge kan ju inte ha ett sådant stort behov av att sova egentligen. Är i alla fall glad att jag inte vänt på dygnet i alla fall och det är ju bra. Kanske tar på krafterna att bara gå och dra också vad vet jag. jag grubblar ju väldigt mycket också hela tiden och som tur är så slipper jag det på kvällar och nätter. Det är klart ibland sätter hjärnan igång när jag ska sova men inte ofta. För det mesta slocknar jag direkt för att jag är så kvällstrött av mig, hur jag nu kan blir det när jag inte gör någonting vettigt på dagarna. Håller ju inte igång direkt om man säger så förutom ibland. 

Jag längtar tills jag och Jennie ska åka på Husdjursmässan. Den börjar på söndag så antingen åker vi då eller så ker vi dit sista dagen som är på onsdag för då är det trettondagen och Jennie är ledig från jobbet. Ska bli kul att gå på den. Skulle velat ha gått på Jul och hantverksmässan också innan jul, men jag hade inga pengar då.

Nu har jag pengar men kan inte använda dem som jag skulle vilja eftersom jag måste spara dem. Det känns hårt. Det ska räcka så länge som möjligt eftersom vi inte vet hur långt tid det kommer ta innan Jennie får sin A-kassa. Jag får ju liksom inga pengar och vi måste ju betala hyran så vi inte blir vräkta. De räcker till två stycken hyror i alla fall och den är viktigast att den blir betald. Övriga räkningar kan man säkert få vänta med om det skulle knipa. 

Det är mycket tankar som går runt i mitt huvud just nu. Jobbigt att inte veta hur det kommer bli med någonting. Ovissheten är en tung börda att bära på. Inte undra på att vi blir så trötta. Nej, nu skojade jag bara. Tröttheten beror nog inte på det.

Hoppas i alla fall att ni får en rolig nyårsafton i morgon.

Om jag inte bloggar i morgon så hörs vi igen nästa år.

Stor kram Marie



 


Tisdag

Idag har jag varit hos sjukgymnasten och tränat min rygg lite. Det var skönt. Han fick till en knakning också och det känns alltid bra när låsningar släpps på. Ska fortsätta göra mina övningar här hemma och så ska jag tillbaka igen nästa vecka.

Jennie följde med mig för jag skulle ju också förbi en guldsmedsbutik för att sälja mit guld. Vi gick först in på ett ställe i Skanstull när vi ändå var där och lämnade tillbaka två DVD filmer som vi hade hyrt i en videobutik. De värderade guldet och gav sitt pris men tyckte jag skulle gå till e pankbank i stället för hon trodde jag skulle få mer för det där och så tyckte hon det var synd att smälta ner så fina smycken. Vi åkte till Gullmarsplan och hittade ett ställe där som jag fick bättre pris, så jag sålde mitt guld där. Försökte också sälja det som blev kvar på pantbaknen men det var inget som de tog emot tyvärr. Jag hoppas att jag gjorde rätt som sålde guldet? Det var ju ändå smycken som jag ärft efter mamma och mormor, men det var inget som var testamenterat till mig utan jag fick det ändå. Det var heller ingenting som jag någonsin kommer använda.

Har sparat två saker från mamma och det är hennes armband och halsband som är äkta guld. De smycket jag burit på mig sedan mamma dog. De kan jag inte sälja. Ska mycket till i så fall för att jag ska kunna göra det. Typ att jag blir hemlös eller något.

Några smycken tror jag mamma köpt på loppisar. Tror att mamma skulle tyckt att det var okej att jag gjorde det här, men jag är inte så säker på om mormor skulle ha gillat det. Hoppas också att jag fått bra betalt för det, jag menar att jag har ju egentligen ingen aning om hur mycket det är värt egentligen. Just nu står ju iofs guld väldigt högt i värde, så det var i alla fall rätt tillfälle att sälja det. Jag gjorde det för att jag behöver ju verkligen pengarna med tanke på vilket situation jag befinner mig i. Fick i alla fall en liten slant och det var väldigt lätt förtjänta pengar. Har gömt dem. Kan inte sätta in pengarna på mitt konto på banken för då kan jag inte söka soc senare i februari om jag måste det.

Efter vi kom hem så har vi ätit mat och tagit det lugnt. Sett på tv och suttit vid datorn.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie


OBS: Detta är inte mitt guld utan en tagen bild från Internet.


Måndag

Kom aldrig i väg till stan för att sälja mitt guld. Inte heller kom vi iväg för att hämta paket. Det blev en hemma dag i dag med. Ska göra det i morgon då jag ändå ska i väg till sjukgymnasten bland annat.

Har skikat in lite i min bok idag. Måste ta mig i kragen och sätta mig och skriva klart den någon gång. Min diktbok är ju klar förutom lite fin putsning bara.

Nu är i alla fall julen över men nu gruvar jag mig för nyårsafton som börjar närma sig. Hatar den dagen och framför allt så avskyr jag allt festade, all alkohol som måste drickas överrallt. Tycker det är obehagligt och jobbigt med fulla människor just för att det blir fulla. Man vet inte vart man har dem eller vilka de är eftersom man ändrar personlighet när man blir full. Man vet heller inte vad folk kan ta sig för i fyllan. Själv dricker jag aldrig. Tycker inte om alkoholhaltiga drycker och sedan tål jag det inte heller så värst mycket.

Dessutom hatar jag alla jävla smällare och raketer speciellt på fyllan. Är livrädd för dem för man vet aldrig hur de kommer flyga oavsätt hur man riktar dem. Det är också så högt och plötsliga ljud så jag blir så rädd när det smäller. Visst fyrverkerier är fint att se på långt håll men när det smäller bara några meter i från där man står så är det läskigt. Är så rädd att få rakterna på mig, dessutom har jag så känsliga öron. Ibland smäller folk här inne på gården där jag bor och då ekar det dubbelt så högt mellan husen, dessutom blir jag skraj för att få en raket in genom fönstret. En granne fick en liten raket upp på sin balkong för ett par år sedan av ett par ungdommar som stod här ute på vändplanen och sköt upp små raketer. Tror inte det var meningen att skjuta upp den på balkongen men den fick fnatt och flög dit ändå. Man kan aldrig lita på rakter och var de flyger. Det gick bra i alla fall men han blev ganska förbannad mest av rädsla tror jag.

Tänk vad mycket pengar folk slänger bort på alla dessa raketer och smällare. Folk betalar flera tusen kronor för något som man smäller upp på ett par minuter. Snacka om att nästan bokstavligen slänga pengarna i sjön. Skulle jag aldrig göra. Finns vettigare saker att lägga sina pengar på tycker i alla fall jag.

Nu slängde jag faktiskt pengar i sjön när jag var liten. Jag var typ 3-4 år och jag hittade en krona och konstaterade att den inte räckte till någon glass och slände den i sjön ute hos farmor & farmor i deras stuga.
Ha, ha! Jag var lite tokig när jag var liten.

Det är många djur också som var väldigt illa av allt smällande på nyårsafton. Speciellt hundar men också katter far illa. Min katt blir väldigt rädd på nyårsafton. Jag brukar vika igen persiennerna och skruva upp min tv lite extra högt så att Spookie inte ska blir så himla rädd. När vi läger oss om det fortfarande smäller så brukar vi somna till musik för katten skull. Det brukar gå ganska bra fram till tolvslaget sedan blir Spookie jätterädd och gömmer sig i våran säng tills det värsta är över. Jag törs inte lämna katten ensam på nyår. Vill vara hemma hos Spookie då.

Finns en jättebra förening som heter Smällarupproret http://www.antismallarupproret.se/ men tyvärr så riktar de sig i första hand till hundar som far väldigt illa av alla fyrverkerier och dessutom är det mest bara andra föreningar som får stödja dem och inte privatpersoner. De dissar lite alla andra djur som finns som också far illa av alla fyrverkerier. Jag mailade faktiskt till dem och och påpekade detta och jag tror de har ändrat sig lite i alla fall vad jag kan se på hemsidan. De nämner i alla fall andra djur nu på deras hemsida. 

Någon som har något förslag på hur man kan fira nyår utan alkohol och utan att det behöver kosta en förmögenhet? 

Hörs i morgon.

Kram Marie







 

Söndag

Idag har det blivit en slapp hemmadag. Jennie verkar mycket bättre i magenm för hon har inte varit på toa idag heller. Vi har kollat på en av filmerna vi hyrde igår. Sedan har vi läst och kollat på mer tv. Vi har även suttit vid datorn. Så har hela dagen sett ut. Jag kommer läsa mer och se tv när jag bloggat färdigt. Jennie ser en film nu.

I morgon ska vi väl göra något vettigare. Ska bland annat hämta ett paket och sedan så funderar jag på att åka iväg och sälja mammas guld så att vi får lite pengar och klarar oss på till nästa gång Jennie får pengar.

Vi hörs i morgon

Kram Marie

Annandag jul

Idag har Jennie varit på bättre humör för vi tror att hon börjar bli bättre i magen. Hon har inte varit på toa idag.

Vi varit på bio och sett "Luftslottet som sprängdes" Fick fribiljetter i kulklapp. Vi åkte in lite tidigare så vi kunde gå och kika lite på mellandagsrean. Jag köpte mig Tina Live CD/DVD:n eftersom jag var och såg konserten i globen i höstas. Jennie hon hittade en jättefin röd julskjorta som hon köpte. Fick varsin sak i alla fall och sedan var vi och fikade. Bytte ut min jullott som jag fick av Jennie i julstrumpan till två dubbeltrisslotter men på dessa vann jag ingenting tyvärr. Bion var bra tycker jag och när vi kom ut från biografen hade vi hunnit bli hungriga så vi gick till Burger King och käkade vegoburgare innan vi åkte hem. När vi kom hem så satt vi vid varsin dator och sedan kollade vi på tv tills vi gick och la oss.

Kram Marie

Juldagen

Idag har vi tagit det lugnt. Jennie vaknade ganska grinig idag dels på grund av att hon sovit dåligt men jag tror också att det har att göra med att hon inte varit bra i magen på en vecka. Hon har haft diarré hela veckan och de senaste dagarna har hon varit lite hängig. Kollat på tv medan vi väntat på att våran kompis skulle komma på besök. Vi skulle ju egentligen haft två kompisar men den ena valde att resa bort i stället så det blev bara en. Vi åt ett mycket gott vegetariskt julbord som jag naturligtvis glömde att ta kort på som jag lovat.

Det blev mysigt ändå och vi pratade en hel del trots att han inte stannade så länge eftersom han skulle iväg på en dejt. Blev mer tv tittande sedan efter han gått och så hamnade vi även vi varsin dator.

Det var våran juldag

Kram Marie


Julafton

Jag vet att jag inte skulle blogga idag men nu gör jag det i alla fall. Vi började julaftonsmorgon med att bli väckta av att en julkula som satt i dörröppningen till sovrummet for i golvet med en regäl smäll. Kulan gick i tusen bitar. Klockan var ca 8.30. Visst man ska vakna tidigt på julafton men inte med en sådant plötsligt ryck. Jag flög mer eller mindre upp och Jennie också. Hon satt kvar i sängen och höll i katten så att hon inte skulle hoppa ner och få splitter i tassarna medan jag sopade upp. Tog der rätt lugnt och låg kvar i sängen och kikade i våra julstrumpor. Jag fick en ett trisspaket av Jennie med sju lotter i och nio vinstchanser. Vann bara 100 kr. Fick också en chokladkaka i strumpan. Jennie fick en fin kärleksbok av mig. Till min älskade står det på framsidan och den innehåller fina kärleksbilder och ord. Vi bestämde att vi inte skulle köpa några julklappar till varandra i år eftersom jag inte har pengar. Vi har köpt oss biljetter till musikalen Harispray i stället.

Vi ät gröt till frukost och sedan vi 11-tiden kom min moster och plockade upp oss för vi skulle åka till mammas grav. Hämtade upp min kusin först och sedan åkte vi och tände ljus på graven. Fick sopa fram den lite, tyvärr så glömde jag att ta kort på graven så jag kan inte lägga in någon här i bloggen som jag hade tänkt. Vi åkte vidare hem till min moster och fikade choklad och mackor. Var mysigt att ses en stund och min moster tyckte vi skulle göra detta till tradition att åka till graven tillsammans på julafton. Fick 500 kr i julklapp av min snälla moster och en påse julgodis. Vi blev hemskjutsade nästan lagomt till Kalle Anka men vi hann lagomt ringa runt till familj och släkt och önska God Jul innan. Vi kollade på Kalle och sedan åt vi jättegod vegetariskt julbord. I morgon ska jag ta kort på julbordet tänkte jag så ni får se.

Efter maten öppnade vi de få julklappar vi fått och så fick katten sina julklappar också. Sedan har vi legat supermätta och jäst i soffan och kollat på Karl Bertil Jonssons jul. Kändes lite extra i år och se den för jag satt och önskade att han kommit förbi mig med en julklapp också. Har inte fått så mycket julklappar i år, fick ett badsett av min lillebror och Jennie också, sedan fick vi en bok av våran gulliga granne/vän. I övrigt har jag bara fått pengar, vilket är välbehövt. Fått 500 kr av Jennies farmor & farfar också + 400 kr av Jennies mamma och dessutom 500 kr av Jennies mormor. Sedan skulle jag få 500 kr av mammas sambo också. Så sammanlagt så har jag fått 2400 kr i julklapp. Men 500 kr har jag redan använt till min Pridebiljett till i sommar och till en musikal på Stadsteatern senare i vår. Resten får jag väl antingen leva av tills vi får pengar igen eller så kanske jag unnar mig något på mellandagarna.

Tänker mycket på mamma och jag känner mig inte ritkigt glad. Saknar mamma faktiskt. Julen känns inte som detsamma utan henne. Det gör lite ont och jag känne mig lite ledsen. Men det kanske inte är något konstigt att jag känner så här heller. Julen kommer alltid att kännas lite extra tungt nu när jag inte längre får fira den med mamma längre som jag gjort hela mitt liv förutom en gång då vi var i Hallsberg och firade med Jennies familj/släkt. Jag minns att det kändes väldigt konstigt då med men inte som det känns nu. Mamma gjorde alltid jularna så mysiga eftersom hon älskade julen 

Hon tyckte det var mysigt med all julmat, hon julpynt alltid sitt hem så fint och man kände verkligen julens värme när man kom hem till henne och framför allt tyckte hon det var så roligt med många julklappar. Mamma var alltid mer intresserad av vad alla andra fick i juklappa än av det hon fick själv. Hon tycket om att ge. Jag minns att mamma sa alltid varje år att den här gången blir det inte så mycket julklappar men ändå varje jul var det lika full med paket under granen. Har alltid fått mycket julklappar varje jul utom förra julen, men då fick vi en massa presentkort + pengar i stället. Hon hann inte och kunde inte fixa något mer eftersom hon hade varit så sjuk och legat på sjukhus i en månad. Denna jul känns så konstigt. Snart är den över i alla fall och man kan gå vidare.

Kanske skriver blogg i morgon också i alla fall. Får se hur jag känner.

Vi hörs då. God fortsättning.

Kram Marie


Onsdag dagen före jul

Nu är allting klart och lugnet börjar infinna sig. I morse låg vi länge i sängen och kramades. Var så mysigt. Inte ofta vi myser så. Sedan gick jag upp och la katten i blöt så nu är hon ren och fin. Dessutom blir hon alltid så mjuk i pälsen när jag badat henne och så doftar hon så gott. Tar hela dagen för henne att torka. 

Idag har vi klätt vår lilla gran. Den blev jättefin. Har tagit bild som jag lägger in längre ner. Har även gjort vegetarisk Janssons frestelse, vegetarisk sillsallad, kokat ägg och grilljerat vegetarisk julskina. Fick köpa både mer rödbetor och saltgurka. Medan vi höll på som mest så kom våran kära granne och vän och ringde på dörren som brukar hjälpa oss med att titta till Spookie min katt när vi åker bort. Hon kom förbi med lite bidrag till julbordet som bland annat var vegetarisk sill, coleslaw och tryffel som hon gjort och så fick vi en julklapp. Blev en glad överraskning. Hon är så snäll och gullig. Under tiden vi stod och gjorde maten så blev vi hungriga så det fick bli hämtpizza idag för vi orkade inte laga någon middag också.

Nu har vi duschat och jag sitter i min pjamas och nu ska vi bara mysa i soffan resten av kvällen och försöka ta in att nu är julen faktiskt här. Nu bloggar jag inget mer förrän tidigast på annandagen.

GOD JUL

Kram Marie


Mitt fina juliga vardagsrum med lilla julgranen. Den är bara 1,5 m.


Mitt julfina kök.


Min julfina hall. I alla fall en del av den.


Min tjocka nybadade katt som nu har torkat. Tar hela dagen för henne att torka.


Det här är Peppe pepparkaka. Han finns med på hallbilden. Visst är han söt?


Tisdag dan före dan före doppardagen!

Idag har det också varit full fart hela dagen. Började morgonen med att äta frukost med Jennie och förbereda för besöket av pappa. Hämtade även upp julsakerna. Pappa kom och vi fikade och sedan bad honom om hjälp med julgardinen i vardagsrummet och det hjälpte mig med. Blev så fint. När pappa gått så satte jag igång att göra fint i köket. Städade under diskbänken, gjorde rent spisen och micron. Torkade av alla bänkar. Sedan gick jag över till badrummet och gjorde rent där. När allt var klart så började jag julpynta. Det höll jag på och grejade med ända tills Jennie kom hem. Då lagade jag middag och efteråt fortsatte vi tillsammans och julpynta. Nu är det jättefint här och det enda som vi inte har gjort är att klä granen. Det gör vi i morgon. Nu är jag helt slut och tänker koppla av resten av kvällen

I morgon ska jag även grilljera vegojulskinkan och laga Vegojanssons. I överigt kommer vi ta det lugnt i morgon då Jennie är ledig faktiskt. Nu vet inte jag om jag kommer hinna blogga något under julhelgen. Möjligen först på annandagen i så fall och då berättar jag om julafton och juldagen i samma inlägg. Men jag kommer blogga i morgon i alla fall. Då ska jag lägga in lite bilder också på vårt fina juliga hem.

Vi hörs i morgon

Kram Marie


Måndag och fullfart hela dagen.

Idag började jag dagen med att göra mina ryggövningar direkt jag gick upp för jag hade så ont när jag vanade.  Sedan kolla mail och betala räkningar för Jennie hade fått sin lön. När jag sedan ätit frukost och klätt på mig och gjort mig i ordning så åkte jag in till Skanstull för att köpa hårfärg på Åhléns. Sedan åkte jag till Globen för att dels skicka paket och dels gå till Arken Zoo och köpa kattmat. Köpt både torr och blötmat. När jag kom hem käkade jag lunch och kollade alla nya mail som kommit. Dessutom fixade jag håret genom att bleka de mörka fläckana bakom öronen så nu ser jag bra ut. Dessutom satt jag en stund på facebook medan jag väntade på att tiden skulle gå så att jag kunde bege mig till Svedmyra där jag skulle möta upp Jennie. Vi hade bestämt at vi skulle julhandla idag och det gjorde vi. Så nu är det klart i alla fall och jag var helt slut och utsvulten när vi kom hem. Vi åt faktiskt risgrynsgröt och minibagetter till middag. Var gott. Orkade inte göra något annat då klockan var halv åtta när vi kom hem. Resten av kvällen har vi tagit det lugnt. Kollat på tv och suttit vid datorn.

I morgon ska jag ha pappa på besök, sedan tänkte jag städa toan och köket och julpynta lite. På onsdag ska jag laga lite julmat. Allt detta berättar jag med om i morgon och på onsdag.

Sov gott

Kram Marie

Söndagstädning

Vi började dagen idag med att ta det lugnt. Jag blev inte snuvig som jag trodde jag skulle bli. Kanske berodde på att jag gjorde en nässköljning igår. Har köpt en stor och jättegrotesk spruta på apoteket som man använder och sköljer näsan med.


Den är 20 cm lång. Tycker den ser grotesk ut.

Vi åt frukost och kollade på Twin Peakes fram tills vi skulle tvätta klockan 13.00. Efter att vi började tvätta och hängt tvätten så färgade vi håret. Jennie färgade brunt och jag har åter igen blonderat mig och det här gången blev det jäkligt blont kan jag säga. Men av någon anledning så blektes det inte på sidorna precis bakom öronen så där är det jättemörkt. Måste köpe mer blondering i morgon, så får jag bleka bara där. För jag kan inte gå med en svart fläck bakom varje öra.


Nästan så jag får en liten chock varje gång jag ser mig i spegeln. 

Efter detta har jag gjort mina ryggövningar och så har vi ätit middag och sedan satte vi igång att julstäda lite och vek tvätt. I morgon ska jag åka och julhandla mat och sedan blir det nog att julpynta lite.

Idag är det precis ett halvår sedan mamma lämnade oss. Min bro9r har varit på graven och jag har tänt ljus på mitt minnespodie. Tänk att det gått ett halvår nu. Tiden går fort tycker jag ändå har den gått långsamt på något sätt. Tycker ändå att det börjar kännas lite lättare. På något sätt känns det som om jag håller på att hitta tillbaka till glädjen lite igen. Det är inte lika jobbigt längre, men jag kommer alltid sakna mamma och jag älskar henne så mycket.

Kram Marie


Lilla mamma!


Detta ljuset har jag tänt för dig mamma och det ska brinna förevigt.


Lördag

Idag har vi först varit på Bröderna Lejonhjärta på Stadsteatern och sedan på imrovisations musikalen Choklad. Bröderna Lejonhjärta var en bra föreställning faktiskt, inte riktigt som den klassiska sagan utan mer fantasifull. Men grudhistorian fanns där ändå. Innan vi åkte till den andra teatern så gick vi och köpte hårfärg till Jennie och blondering till mig. Nu ska jag bli blond. Lägger in en bild sedan. Sedan gick vi på Pizza Hut och käkade. Där tar det alltid så långt tid innan man får beställa, får maten och får betala men idag gick det förvånadsvärt fort. Mätta och belåtna åkte vi till den andra teatern med bussen och då hade det börjat snöa igen.

Musikalen Choklad var också bra. Det var otroligt duktiga på att improvisera måste jag säga. I första akten fick vi en påse med tre olika chokladbitar som vi skulle äta en i taget när de sa till och så rätt var det är så frågade de någon vad de assosierade till chokladbiten de åt och så fick personen berätta det. Sedan spelade de upp vad han eller hon sagt. Var kul. Andra akten var inte lika kul då vi skulle göra någon sorts kryss. De spelade upp en sketch och efteråt fick vi tre ord som var ledtrådar till något ord som vi skulle skriva in i krysset. Det var en tävling och man kunde vinna en tidning som handlade om choklad och en massa choklad. Jag fattade inte det där alls och det blev helt fel för mig när jag försökte få in ord så jag lämnade inte in min lapp och var med i tävlingen. Skrynklade ihop den i stället. 

När jag sedan trodde föreställningen var slut så började jag ifrågasätta Jennie hur man skulle göra och hon försökte förklara och då blev vi tillsagda av de på scenen för vi störde. Jennie försökte tala om för dem på scenen att jag inte förstod tävlingen och då drev de med oss och alla runt omkring skrattade. Jag skämdes och det kändes som om alla runt omkring tyckte att jag var helt dum i huvudet. Har aldrig känt mig så förnedrad av mitt eget funktionshinder förut även om jag alltid varit korkad i min pappas ögon hela min barndom och dessutom fått höra det också hela tiden. Inte nu längre i alla fall. 

Var antagligen på grund av att jag har AD(H)D som jag inte fattade tävlingen vilket alla andra gjorde där inne. Fanns inga regler men ingen talade heller om hur det skulle gå till heller. Blev jätteledsen och grät lite när vi gick därifrån. Då hade det kommit en hel dm snö till. När vi kom till tunnelbanan och satte oss på tåget så pratade jag lite med Jennie om det som hände och sedan kändes det bättre.

Nu är vi hemma och det har känts hela dagen i halsen som om jag håller på att bli snuvig igen. Det bränner lite hela tiden bak där näshålan och halsen möts typ. Kliat, svidigt och runnit lite i ögonen också idag. Har verkligen inte tid att bli förkyld igen känner jag. Hoppas det inte bryter ut något. Ska ta lite hälsokostmedicin nu innan jag lägger mig.

Vi hörs i morgon. Sov gott.

Kram Marie

Fredag en solig men iskall vinterdag

Idag fredag har det varit en jättefin och solig men kall vinterdag. 10 minus var det på morgonen. Men tyvärr har jag suttit inne hela dagen. Men inte har jag gjort något nyttigt direkt fast jag kanske  borde ha gjort det. När Jennie kom hem åkte vi direkt in till stan för vi skulle på musikalen Cats på Cirkus för tredje gången och Jennie hade hört att det skulle vara 40 min föresningar på innestadsbussarna. Så får att komma i tid så åkte vi direkt när Jennie kom från jobbet och så gick vi på Max och åt vegoburgare innan vi skulle på teatern. Vi hann i tid i alla fall och Cats var okej den här gången också fast det var tredje gången vi såg den. Nu satt vi längst fram och då kunde vi titta lite mer på detaljer än vi kunnat tidigare, därför var det inte tråkigt att se den igen. Men jag vill inte se den fler gånger känner jag. Nu kan jag den musikalen. Anledningen till att vi sett den så många gånger är att först fick vi genrepsbiljetter, sedan har Jennie vunit biljetter två gånger i två olika tävlingar. Så ibland har man tur.

Kom hem ganska sent och på kvällen var det riktigt svinkallt. Måste ha varit minst 15 minusgrader. Bet som tusan i kinderna och jag fick tungt att andas. Var en pina nästan att gå hem från tunnelbanan på 10 min i vanliga fall. Kom hem i alla fall och det var skönt att krypa i säng för vi var så trötta. Slocknade på en gång faktiskt.

Det var våran fredag.

Vi hörs i morgon. Då skavi på två teatrar.

Kram Marie


Torsdag och blåsigt

Idag gick jag upp redan kl 09.30 för jag skulle iväg till samtalsterapin. Sov lite för lite i natt då jag vaknade kl fem och hade så himla ont i ländryggen. Vaknar ju varenda morgon och har ont. Fick sitta upp i sängen och stretcha rygen en stund och ta ett par Ipren för att kunna somna om. Tog ända 1,5 timme typ och när klockan sedan väckte mig var jag skittrött. Fick inte i mig någon frukost mer än ett glas jos.

Knatade ner till tunnelbanan i alla fall och kom med ett tåg somvar lite förenat på grund av vädret. Var lite bättre idag för det snöade inte så mycket men det blåste så den snö som hade kommit ven omkring. När jag kom in till stan hade det blivit riktigt busväder igen och snön vräkte ner. Man såg ingenting och det räckte med att bara vara ute i några minuter så var man helt nersnöad. Det var som att ställa sig i en dusch fast det snöade. Kom fram till samtalsterpin precis på minuten i alla fall.

Efteråt hade jag två timmars dötid tills jag skulle vara hos sjukgymnasten. Ringde jag brorsan och frågade om han skulle låna min häftpistol som jag hade tagit med mig och det ville han så jag åkte förbi honom på jobbet med den. Kom dit som en snögumma för det snöade sjukt mycket.

Sedan fortsatte jag med bussen till Kungsholmen där jag har min sjukgymnast. Var nästan en timme tidig ändå så jag knatade runt lite i Kungsholmsgallerian och kikade. När jag lite senare kom ut hade snöandet avtagit lite och jag gick bort till sjukgymnasten.

Idag fick jag testa några maskiner och det kändes skönt för ryggen och sedan fick jag en ny övning som jag skulle göra. Nu har jag fem övningar som jag ska göra hemma varje dag. Får se till att komma ihåg att göra dem.
Nu hade det slutat snöa när jag kom ut igen.

Det tog ett tag att komma hem för dels gick jag in på Åhlens och köpte skosnören, sedan tog det långttid innan tåget kom, men väl hemma så var jag vrålhungrig och efter att jag kollat mail så lagade jag mat som räckte både till Jennie och till hennes matlåda och så åt jag middag själv idag. Jag skulle nämligen i väg på en spelning. En artist jag gillar som uppträdde. Blev en lång väntan då jag var extremt tidig och sedan blev det försenat en halvtimme. Hon och hennes kollega sjöng bara två låtar. Nu är jag hemma och har fikat smörgås och te med honung då jag har fått lite hosta efter min förkylning, så nu känns det bättre i halsen. Hoppas inte hostan blir värre bara.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie

Onsdag en fin vinterdag

Idag har det varit en fin vinterdag. Var faktiskt ute en halvtimme och åkte skidor, men det var så mycket sand och att åka i djupsnön är ganska jobbigt så det blev ine så länge. Finns inga färdiga skidspår i närheten av där jag bor. När jag kom in så satt jag vid datorn och sökte lite jobb som jag tidigare sökt. Redigerade mitt personliga brev ochskickade det igen till olika föreningar som jag sökt på på förut för några månader sedan.

Min moster började prata med mig på Facebook och jagblev förvånad, men det visade sig att hon är ledig på onsdagar. Frågade om hon hade lust att åka till mammas grav. Hon hade inte tid men föreslog dagen före julafton. Då kan inte jag men jag och Jennie ska ju dit på julafton och då bestämde vi att min moster skulle hänga med. Hom kommer och plockar upp mig och jennie här i Stureby. Hon bor själv i Bagarmossen. Så åker vi till Skogskyrkogården och efteråt åker vi hem till henne en tund och fikar och sedan kör hon hem oss lagomt till Kalle Anka. Resten av eftermiddagen blir vi sedan själva, men det käns bra i alla fall att få umgås enstund med min moster på julafton. Kanske även min kusin kommer vara med också. Julen känns lite lättare nu i alla fall och på juldagen ska vi ju evntuellt ha besök av två stycken bögar som brukar sitta ensamma under julhelgen nästan varje år. Det blir trevligt.

När Jennie kom hem så hade jag mat klar och sedan åkte vi i väg på en julkonsert på Östermalsskolan. Var en musikalartist som heter Daniel Engman som var där och sjöng + att sångerskan Minaya var där. Hon sjöng bara en låt då hon var jätte förkyld. Var en trevlig konsert men när vi skulle åka hem hade det hunnit bli värsta snöstormen och när vi gick hem från tunnelbanan höll vi på att blåsa bort. Vilket busväder det blev. Väl hemma blev det lite kvällsfika och lite avkoppling framför tv och sedan kröp vi i säng.

Det blev en bra dag i alla fall.

Kram Marie

Tisdag och det är äntligen vinter.

Nu har det äntligen blivit vinter ute, det började snöa igårnatt och det har snart snöat i två dygn. Det är så fint ute när det snöar. Bara det håller sig och fortsätter vara kallt nu, så ligger snön kvar till jul. Jag hatar slaks och det finns verkligen inga kläder för sådant väder. Man förstör framför allt skorna men också byxor när det är slaks och så blir an blöt. Så det måste vara kallt. Om det är kallare i morgon kanske jag går ut och åker lite skidor och gör en snögubbe. Gäller att passa på när det finns snö för rätt var det är så är allt borta.

Idag fick jag ha busskortet och Jennie gick till jobbet i morse. Jag har varit i stan och ätit lunch med min fina lillebror. Han bjöd på lunch eftersom han vet att jag inte har pengar. Var mysigt att vara medhonom en stund. Vi bytte också julklappar med varandra eftersom vi inte ska fira jul ihop i år. När jag skulle hem så var jag tvungen att åka förbi Jennie på hennes jobb i Örby med busskortet så fick jag pulsa hem i snön. Tog ca 25 min och när jag kom hem så var jag genomsvettig och helt slut. Tungt att gå i snö och dessutom så snöade brillorna igen så jag såg ingenting. Tog faktiskt a mig dem efter ett tag för jag såg bättre utan trots att jag då fick ännu mer snö i ögonen. Man skulle kanske skaffa vindrutetorkare på brillorna. Fast undrar om man inte skulle bli rätt yr av dem då? Skämt och sido, men det är besvärligt med glasögon när det snöar och regnar.

När jag kom hem så hann jag sitta ett tag vid datorn och sedanvar det dags att laga middag. Blev lite tidigt klar med matenså jag satte mig och tittade på "Andra Avenyn" på datorn medan jag väntade och sedan dök jennie hem. Efter maten har jag installerat trådlöst internet till min laptop, så nu slipper jag ha den långa internet kablen liggade längst hela golvet i hela lägenheten. Nu är den borta i alla fall och det är så skönt.

Idag fick jag också mail från min handläggare om att det eventuellt finns jobb på Samhall men tydligen är det bara inom lokalvård. Det är egentligen för tungt för mig men lättare städjobb klarar jag säkert av som typ kontorsstädning. Så vi får se hur det blir med detta. har inte tackat nej i alla fall för det är viktigt att jag får in en fot på Samhall och dessutom är det ju jobb för funktionshindrade så de kan säkert anpassa uppgifterna till mig. Skulle jag inte klara av det så kanske det går att omplacera mig någonannanstans. Egentligen så skulle pack och plock, sorterings jobb passa mig bäst. Så vi får se vad som händer med detta. Detta innebär i alla fall att om jag får jobb på Samhall så slipper vi gå till soc i januari, om det inte nu tar 11 veckor innan Jennie får sin A-kassa, då måste vi dit ändå. SUCK!

Jag ska snart ta en dusch för jag blev ju så svettig förut men duschade inte då för om man gör det när man är svettig så fortsätter man svettas när man kommer ur duschen igen. Därför ska man vänta tills man slutat svettas innan man duschar.

Så nu hoppar jag i duschen och sedan ska jag se tv.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie


Kolla vilken fin snögubbe jag hittade.


Måndag och låst hemma

Idag när vi vaknade så var det helt vitt ute och Jennie var då tvungen att ta sitt busskort för att komma till jobbet. Nu missade hon iofs bussen då hon tog fel på tiden men hon måste ju åka buss hem också. Detta innebär i alla fall att jag blir låst hemma denna vecka. Kan inte ens åka till AF på onsdag då jag har tid. Har mailat dem och förklarat. Ska också till samtalsterapin för siasta gången innan jul på torsdag och till sjukgymnasten. Men Jennie har lovat mig att få ha busskortet då och hon själv går den dagen. Tycker jag är snällt. Nu ska jag egentligen in till stan i morgon och träffa min bror för att äta lunch och byta julklappar och så skulle jag få någon påse med grejer efter mamma. Får se hur jag ska lösa det. Jennie hade någon idé om att jag går till hennes jobb vilket tar en haltimme, hämtar busskortet, åker in till stan, kommer tillbaka till hennes jobb, lämnar busskortet och sedan går hem en halvtimme. 

Har en remsa men vi ska i väg båda två på grejer senare i veckan och då behöver vi stämplarna som är kvar. Jennie får nya pengar tidigast på fredag men de kan komma på måndag också. Det känns verkligen inget roligt detta. Men de är så de blir när det kommer snö och Jennie måste ju ta sig till jobbet. Sedan när Jennie slutar jobbet kommer vi inte köpa busskort överhuvudtaget tror jag. Kostar ju liksom 690 kr och ta det gånger två. Det är 1380 kr. Det har vi inte sedan. Inte ens till ett busskort för alla pengar vi får kommer gå åt till räkningar och mat i första hand. Som det varit hittills så har vi kunnat köpa ett busskort och så har vi köpt typ två till tre remor varje månad. En remsa kostar 180 kr helt pris så vi tjänar i alla fall några kronor typ 150 kr på att köpa dessa. Men Jennie nyttjar inte busskort så länge det är bar mark för då cyklar hon till jobbet.

Idag har jag suttit och skickat massmail med julhälsningar till alla jag känner. Behöver inte skicka några vanliga julkort i år då alla har mailadresser förutom Jennies släkt i Hallsberg. Tänk vad man sparar porto men det är roligt att få riktiga julkort tycker jag och roligt egentligen att skicka också. Men det blir dyrt med porto som sagt var även om julkorten inte behöver vara dyra. Finns fortfarande julkort för en krona att köpa.

Jag har också sutiit och leta ställen på Internet där man kan sälja sitt guld. Har lite guld efter mamma och min mormor som visserligen är arv men jag behöver verkligen pengarna och just nu står guldet ganska högt i värde. Hittade ett ställe där man kan skicka efter guldbrev http://www.guldbrev.se och då ingår.

Guldbrevet

När de mottagit din beställning skickar de ut ett
Guldbrev och en PIN-KOD.

Guldbrevet innehåller:
1st Godkänd säkerhetspåse
1st "Hur man gör" broschyr
1st Avtal
1st Rekommenderat förbetalt returkuvert

Att sälja guld till Guldbrev är
HELT KOSTNADSFRITT

Guldbrev 0 kr
Värdering 0 kr
Avgång 0 kr
Postgång 0 kr
Försäkring 0 kr
Summa avgifter 0 kr

De verkar ganska bra, för de sammarbetar både med posten och polisen och dessutom är breven försäkrade upp till 5000 kr om det kommer bort. Så har det även bra priser de betalar för guldet. Bättre än när man går till en guldsmedsaffär och dessutom är allt gratis. Men Jennie tycker inte det känns så väldigt pålitligt ändå. Ska prata med henne om detta när hon kommer hem från jobbet i kväll.

De köper inte heller ädelstenar tror jag som finns i guldet och då hoppas jag de skickar tillbaka dem för jag vet att i åtminstonde en ring så finns det en diamant. Det är mammas diamantring. Så då kanske man kan gå någon annanstans och sälja stenarna i så fall och få en liten hacka till.

De betalar följande guldpris per gram:

24K - 222 kr/g       18K - 158 kr/g
23K - 202 kr/g       14K - 124 kr/g
22K - 194 kr/g         9K - 71 kr/g
21K - 185 kr/g

För tandguld betalar de 120 kr/g

Hade ju först tänkt använda guldet till att smälta ner det och göra ett nytt smycke i form av ett M till minne av mamma och mormor men jag har insett att jag aldrig kommer ha råd med det även om jag har eget guld. Så därför funderar jag på att sälja det i stället. Har ju även ett armband och ett halsband efter mamma som jag burit på mig ända sedan hon dog, men det tror jag inte jag vill sälja även om det är mycket värt. Skulle kunna få 1896 kr bara för armbandet och halsbandet. Men jag vill nog ha kvar dem tror jag. Jag som egentligen inte brukar använda guld för jag tycker det känns för tantigt, men nu har jag burit mammas guld i ett halvår och även min förlovningsring i drygt 7,5 år så det känns inte så tantingt längre. Det övriga guldet från mamma som mest består av fingeringar använder jag inte då jag inte vill ha ringar på mig. Det är även några örhängen och några andrarmband och ett halsband.

Jag har även tagit en promenad ner till tunnelbanan idag och hämtat tidningarna City och Metro. Det gick ganska fort med fick lite frisk luft i alla fall.

Nu ska jag börja fundera på middag och sedan sätta mig och läsa tidningarna.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie


Denna har jag skickat runt som julhälsning till folk. Hoppas bara inte folk upplever det som att jag tigger?



Söndag

Idag är det lucia. Jag orkade aldrig upp till luciamorgon. Vaknade kvart i åtta ochvar uppe på toa men då var det säkert slut för längesedan då det började klockan sju. Jag och Jennie suttit och kollat på Twin Peaks fram tills vi skulle åka iväg på teater. Vi såg en teater som heter "Jul igen" Tycker inte den var speciellt bra. den var för lång och för tjatig. Men vi fick ju gå gratis så det spelade ingen roll att jag inte gillade den.

Nu sitter vi vid varsin dator och grejar + att jag även har tv på. Just nu lyssnar jag på Rapport medan jag bloggar.
Jag börjar gruva mig för att jag måste gå till socialen om några veckor. Jag vill verkligen inte behöva utsätta mig för förnedrigscentralen. Jag vill inte, jag vill inte jag vill inte! Känns jättejobbigt och jag försöker att bara stöta bort detta fakta hela tiden för att slippa tänka på det som snart ska komma.

Ska ju till AF på onsdag och få min dom. Ska få veta vad de har tänkt göra med mig. Nu har ju riksgranskningen klar och om det har kommit fram till något vettigt vet jag inte en man kan ju alltid hoppas i alla fall. Har ju nu gått i ett halvår helt utan inkomst och det är helt sjukt att det ska behöva vara så här.

Jag vill ställas i kö för Samhall så jag kan få job där. Då får jag en lön och då slipper vi gå till soc och det skulle kännas så bra och bli en stor lättnad. Tyvärr så går det ju väldigt bra att drömma och jag tror inte riktigt på detta själv. Den bästa julklappen vora verkligen att slippa behöva gå till soc.

Snälla jag vill ha mitt liv tillbaka.

Kram Marie



Fredag & Lördag

Eftersom Jennie är så förkyld så var vi bara hemma hela fredagen och tog det lugnt hela dagen idag. Vi satt nästan hela dagen och tittade på Twin Peaks. Var mysigt.

Idag lördag har jag varit en sväng och handlat och hämtat ett paket på posten. Jennie är fortfarande dålig så hon har bara varit hemma.

Det var meningen att vi skulle gått på en musikal i kväll men Jennie har inte fått bekräftat att hon får två platser så vi struntade i det. Kanske var likabra med tanke på att Jennie inte är så kry. Vi ska på en teater i morgon också och det ska bli kul. Den heter "Jul igen"

Var nere en sväng till källarförådet för att leta efter träningsgummibandet men jag hittde den inte. Har den inte kvar utan jag har nog lämnat tillbaka den till mamma eller lånat ut den till min styvbror. Får väl köpa ett för 50 kr nästa gång jag kommer till sjukgymnasten. Får ägna mig åt de andra övningarna som jag skulle göra så länge.

I kväll är det lussevaka men jag eller vi tänker inte sitta uppe för det. Får se om jag orkar upp till luciamorgon i morgon eller om jag struntar i det. På tal om lucia så har jag aldrig varit lucia utan jag var alltid tärna i skolan. Ägde aldrig någon luciakrona. Nu har jag en elektrisk luciakrona men det blir aldrig samma sak att vara lucia som vuxen och sedan har jag inte batterier så det räcker till alla ljus.

Hoppas alla som tänker sitta upp får en trevlig natt och en trevlig lucia i morgon.

Kram Marie






Torsdag en kall dag

Idag har det varit lite kallt tycker jag. Skulle ju bli kallare har ju väderprognoserna lovat. Så det börjar väl smyga sig på nu då. Skulle föresten inte vara helt fel med lite snö nu tycker jag, bara det håkker sig kallt och inte blir slask. hatar slask. Man förstör skorna så mycket och det enda som passar när det är slask är gummistövlar och det kan man inte gå i inne i stan. Inte med mina fula gröna avklippta stövlar i alla fall. Skulle vilja ha sådana där läckra färglada stövlar med snören. Men inte för skrikiga dock.

Idag har jag varit hos sjukgymnasten igen och fått några fler övningar som jag ska göra. Ska göra en övning med hantlar och det har jag ju faktiskt. Sedan ska jag göra två övningar med ett gummiband alltså ett träningsgummiband. jag ska ha ett sådan band någo0nstans som jag lånade av mamma en gång för att träna min arm som jag hade ont i ett tag, men jag har ingen aning om vart jag har gjort av det. Tror inte jag lämnat tillbaka det för jag har för mig mamma sa en gång i telefonen att jag kunde behålla det när jag frågade henne om hon ville ha det tillbaka. Men jag kommer inte ihåg riktigt. Jag har letat här i lägenheten och ska i morgon vända upp och ner på källar förådet också. Tror jag kan ha tagit ner bandet dit om jag har det kvar. Annars får jag köpa ett hos min sjukgymnast. Kostar bara 50 kr där. På Inter Sport kostar de 160 kr och på Stadium 199 kr så det har jag inte råd med i alla fall.

På vägen hem från sjukgymnasten så gick jag in på Klippet och handlade lite. De har ett sådant stort utbud på vegetarisk mat så jag brukar papssa på när jag är på den sidan av stan att handla där.

Nu i kväll har jag och Jennie (fast hon egentligen är dåligt) varit på genrepet av musikalen Pippi på Vasan. Det var roligt faktiskt. Förlåt IVA för att vi inte kom på din spelning. Hoppas det gick bra och att det kommer fler gånger.

Nu har vi fikat lite efter vi kom hem och Jennie sitter och kollar på ett par serier hon följer på tv, medan jag bloggar. 

Nu ska jag lägga mig och bläddra i några tidningar.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie 



http://www.vasateatern.se/index.php?ID=16348


På tal om Pippi så skulle jag mest av allt förutom att få mitt liv tillbaka vilja ha en sådan här pippitröja/fiskartröja i julklapp storlek XL. Åhhhh! Vad jag skulle vilja ha den. Kostar 700 kr typ att köpa ny och det kan jag bara inte klämma fram. De finns bland annat här att köpa.
http://www.baldershage.se/default.aspx?main=/fiskarpippitroja-p-178.aspx

Onsdag

Jennie blev hemma idag och kommer vara det resten av veckan så hon får en chans att bli frisk. Vi har suttit mer eller mindre hela dagen i soffan och kollat på Twin Peaks. Jag har faktiskt inte sett den förut. Jennie såg den när serien gick på tv. Såännande serie tycker jag. Nu orkade vi inte se mer utan har satt oss vid varsin dator. Jag funderar på att ta ett bad. Idag är jag föresten bättre men fortfarande känner jag mig inte helt frisk. Men det blir bättre förvarje dag som går.

I morgon ska jag tillbaka till sjukgymnasten igen och sedan ska jag och Jennie på musikal på kvällen. Ska se Pippilångstrump på Vasateatern.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie

Tisdag

Idag har jag redigerat min text angående min förlorade inkomst och åter igen mailat in den till olika detbattprogram och även till debattsidorna på våra fyra största kvällstidningar. Får se om någon hör av sig.

Har faktiskt känt ig lite sämre idag igen. Varit mer hängig och tung i huvudet.

När Jennie kom hem åkte vi iväg på julfest med min dans. Jag var inte med och dansade något då jag inte är frisk ännu. Men vi åt gröt och var med på paketbytet i alla fall. Blev en trevlig kväll men kändes som jag fick lite feber men jag vet inte. Var så varmt och jag blev så rödblommig om kinderna. Jennie börjar också blir regält risig nu så undrar om hon inte blir hemma i morgon. Får väl se.

När vi kom hem så kollade vi mail och sedan gick vi och la oss.

Vi hörs i morgon

Kram Marie

Måndag en ensam dag.

Idag känner jag mig faktiskt mycket bättre. Har inte behövt äta några Ipren mot värkande bihålor och det visar ju att det är bättre. Men nu håller Jennie på att bli sjuk. Hon har haft ont i halsen hela tiden medan jag varit sjuk men nu har hon blivit snuvig också. Får se om hon kan gå till jobbet i morgon. Hon hade lite feber gräns förut idag. 37,7 hade hon. Nu hade hon 37,5 så det är ju ingen direkt feber egentligen.

Jag har inte gjort något särskilt idag. Satt väldigt länge på You Tube och sökte på allt möjligt, sedan har jag skickat några mail, ätit, sett på tv och tagit det lugnt eftersom jag fortfarande inte är helt bra.

Nu kan jag föresten lägga ut min dikt som jag skrev om i ett tidigare inlägg att jag blivit tvungen att kliva upp mitt i natten för att skriva ner. Har nämligen gett den till personen i fråga och hon blev glad. Det var faktiskt till författaren Jessicasom skriver boken om fattigdomens Sverige som jag kommer vara med i. Så här blev dikten och jag blev väldigt nöjd själv.

En ny vän!

Jag har fått en ny vän
En vän som är journalist
En journalist som verkligen lyssnar
Som försöker hjälpa till
Genom att skriva en bok
En bok om fattigdom

Du använder min historia
En historia av många andra

Det ger mig hopp
Det ger mig kraft
Det ger migtro
En tro på att det finns ett ljus
En tro på att det kan bli bättre

Du ger mig styrka
Du ger mig ork

Ork att kämpa vidare
Kämpa på med min situation
För att jag ska få det bättre

Om du visste hur mycket du ger
Genom att du utsätter dig själv
Försöker leva på samma sätt
För att lättare kunna förstå
Förstå mig
Förstå oss
Förstå alla
Alla som är fattiga
Fattiga i vårt land

Du gör ett jättejobb
Försöker på alla sätt
Att visa upp
Hur verkligheten faktiskt ser ut

Tack för att du finns
Tack för allt du gör
Tack för att du ser
Alla oss just nu
Som är fattiga i Sverige

På tal om dikter så vill jag försöka släppa min diktbok, men vet fortfarande inte vart jag ska vända mig? Ett ställe som inte kostar så mycket pengar. Någon som har ett förslag?

Vi hörs i morgon.

Kram Marie


Söndag

Idag mår jag bättre men är inte bra ännu. Fortfarande tjock i halsen och har ont. Är också hes. Känner mig också fortfarande lite kraftlös. Funderar på att gå en sväng till affären för att få lite luft. Har inte varit ute sedan i tisdags.
Tar det lugnt annars idag också och det kommer väl bli en del tv tittande och kanske läsa lite.

Jag tänker mycket på julen och den känns extra jobbig och tung i år, jag som alltid älskar julen annars och allt vad den innebär. Saknar mamma och allt känns bara så jobbigt.

Skulle önska att jag kunde åka bort till ett varmare land för en gång skull och få känna på när det är soligt och 25 grader varmt på julafton. Men jag har ju ingen inkomst alls, jag får faktiskt ingenting. Folk tror ofta att jag bara har dåligt med pengar och det gör mig så irreterad för om det bara var så väl ändå men jag får faktiskt ingenting. Jag får inte ett öre hur svårt att de vara att förstå?

Har varit helt utan pengar i 5 månader nu. Kan inte ens köpa julklappar i år till dem jag älskar och det känns väldigt hårt. Jag älskar att köpa julklappar, jag älskar att få ge men kan inte göra det i år och det gör mig väldigt ledsen. Visst jag kan tillverka saker själv och ge bort men det blir inte helt gratis i alla fall för man måste ju köpa material så man kan tillverka saker.

Det finns egentligen bara en enda sak jag vill ha själv i julklapp och det är mitt liv tillbaka. Kanske skulle skriva ett brev till tomten och önska mig det? Finns ju brevlådor utplaserade där barn kan lägga sina brev till tomten.
Nä, jag skojade bara, tror inte det hjälper. Finns inte så mycket att göra. Får ta julen som den kommer och jag och Jennie får mysa här hemma så gott det går.

Hade varit ganska trevligt att kunna åka upp till mina nyfunna släktigar i Önsköldsvik över jul men det går ju inte, då jag dels inte känner dem så bra och dels inte har pengar. Men någon jul i framtiden kanske jag kan göra det.

Ja, ja nu ska jag ta på mig för att ta promenaden till affären.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie


En rolig hisotria.

Vet ni när norrmännen står framför spegeln med ett ljus i handen

När de firar andra advent. Hi,Hi!



Lördag en väldigt slapp dag

Idag så sov vi länge, gäller att passa på medan man kan sova liksom ocheftersom det är lördag skulle ju inte Jennie upp til jobet heller så vi slapp vakna av väckarklockan. Sovit så hattigt i flera nätter och när jag väl vaknar så har jag ju så svårt att somna om. Dessutom tar det långt tid att somna på kvällen men igår somnade jag ganska fort för första gången på flera kvällar eftersom jag stannade uppe till kvart i tolv. Men vaknade igen typ vid halv två och tog ur musiken ur öronen, gick upp och kissade, tog Ipren för att jag hade ont i bihålorna och tog nässpray. När jag sedan lagt mig igen tog det ett tag att somna om och efter en timme vaknade Jennie och gick upp och kissade och drack en massa vatten. Då gick jag på toa igen, sedan efter en stund började jag hosta så mycket att jag fick gå upp och ta hostmedicin. Sedan somnade vi om igen och nästa gång vaknade jag vid 7:30 ca och en min senare hoppar katten ner på golvet och spyr två gånger, så det var bara att masa sig upp helt sömndrucken och torka efter henne. När jag la mig igen så somnade jag om ganska snabbt och sov till 10:15. Jennie vaknade sedan en kvart senare. Sov ändå bättre än jag gjort tidigae nätter ochdet känns faktiskt som hom jag sakta börjar bli lite bättre. Är inte så snuvig längre, men är hes, har ont i bihålor, blir täppt i näsan och känner mig kraftlös.

Vi började morgonen med att liggaoch dra oss en stund, sedan gick vi upp och gjorde iordning en sen men härlig frukost som vi åt framför en film i vardagsrummet. Nu har vi precis lagt upp några nya auktioner på Tradera. http://www.tradera.com/search/result.aspx?alias=Maureen Kolla gärna in våra auktioner. Ligger uppe på Jennies användarnamn på Internet som är Maureen.

Jag sitter nu och bloggar och kollar lite på Beatrice Potters fantastiska värld. Underbar musik och fin balett. Har den på en avbränd DVD. Jag brukade alltid kolla på den på tv varje år dagen innan julafton ända sedan jag var väldigt liten. Nu tittar jag inte så mycket längre utan lyssnar mest på musiken för man har ju sett den så många gånger.

Jennie sitter vid andra datorn och grejar, sedan ska hon i väg på vegetariskt julbord med sitt jobb i kväll. Jag hade fått följa med om jag velat men då hade det kostat mig 250 kr och det tycker jag var lite dyrt. Sedan är jag ju i alla fall inte frisk ännu, så jag blir hemma. Vi skulle ju också ha gått på Vegomässan idag om jag varit frisk.

Jag skulle så gärna vilja gå på Jul och hantverksmässan i morgon på Kista expo men det kostar 130 kr/pers och jag vet inte om jag kommer orka med det. Så jag blir väl bara hemma i morgon med. Då blir det femtedagen jag är i pyjamasen. Men i morgon kanske jag orkar klä på mig lite. Kanske gå ut och ta lite luft också. Skulle behövas känner jag.

Nu ska jag gå och ta en migrän tablett för nu tror jag att jag fått migrän faktiskt. Svårt att kännaskillnad på det och om man har ont i bihålorna.

Sedan ska jag börja fundera på vad jag orkar fixa oring för något till middag. Börjar bli lite smått hungrig. Sedan blir det nog bara att glo på tv.

Hörs i morgon.

Kram Marie



Äntligen fredag

Nu är det äntligen fredag och helg igen men inte känner jag mig bättre för det. Fortfarade ganska risig. Jag blir i alla fall inte sämre, men det känns inte som om jag blir bättre heller direkt. Tycker att förkylningen borde nått sin kulmen nu så det kan börja vända och gå tillbaka igen. För jag vill inte vara sjuk mer. Har nu varit i pyjamasen i tre dagar och mer eller mindre legat nerbäddad i soffan hela tiden, förutom när jag hämtat mat, varit på toa, tagit ett hett bad, kollat mail på andra datorn och hämtat posten. Har så svårt att hålla mig i stillhet.

En annan nackdel med att jag varit sjuk är att jag haft så svårt att sova. I går kväll gick jag och la mig kl 22.00 och någon gång efter 01.30 somnade jag för att hjärnan bara malde på trots att jag lyssnade på lugn musik i min mp3 spelare, sedan började magen att suga så jag fick lov att stiga upp och dricka lite blåbärssoppa för att stilla den värsta hungern. Kan inte sova när jag är hungrig. När jag sedan la mig igen i tron om att nu måste jag väl ändå kunna somna för jag var så trött, då poppar det plötsligt bara upp en dikt i huvudet som jag bara var tvungen att gå upp och skriva ner för att bli av med den ur huvudet och för att inte glömma bort den till nästa morgon. Sedan när jag väl somnade så har jag dessutom vaknat flera gånger också i natt. Vaknar hela tiden för att jag har ont i ansikten och är täppt näsan. Sover så oroligt. Hoppas jag får sova bättre i natt. Har i alla fall inte sovit något på dagarna eftersom det försvårar sömnen ännu mer på nätterna.

Dikten jag skrev i natt och som jag har redigerat och renskrivit idag, kommer upp senare här på bloggen. Har nämligen skrivit den till en viss person och jag tänkte hon skulle få den först innan jag lägger ut den. Bara Jennie är den enda som får läsa det jag skriver allra först.

Nu kommer Jennie hem så jag ska avsluta bloggen här.

Vi hörs i morgon

Kram Marie

Torsdag och fortfarande sjuk.

Jag är fortfarande ganska dålig, så jag skriver inte så mycket idag heller. Har legat nerbäddat nästan hela dagen idag med och sett på film. Jag är dock inte sämre, men jag har inte varit bättre heller idag. Har fortfarande ont i bihålorna, är irreterad i halsen och har lite ont och är hes, är snuvig coh täppt i näsan och är säkert febrig men håller temperaturen nere med en massa värktabletter för att lindra smärtan i näsan. Är så tung i huvudet och dessutom ganska trött då jag har sovit rätt illa i två nätter nu. Vaknar stup i ett och är täppt i näsan eller haft on i näsan. Hoppas jag sover bättre i natt. Borde vända nu och gå tillbaka tycker jag. Hoppas att jag är bättre i morgon.

Jag och Jennie ska ju egentligen på vegomässan på lördag men om jag inte är bättre så orkar jag inte och Jennie själv är ju lite hostig och har rätt ont i halsen så det kan ju hinna bryta ut något på henne innan lördag. Hon har i alla fall jobbat och ska göra det i morgon också.

Nu ska jag gå och lägga mig igen.

Vi hörs i morgon

Kram Marie

Onsdag och jag är sjuk

Idag vaknade jag och var dunderförkyld. Har haft feber i natt. Varit ganska risig underdagen med feber, snuva, ónt i hals, bihålor och i huvudet. Legat nerbäddad hela dagen. Orkar inte blogga så långt idag. Är kanske bättre i morgon och då orkar jag kanske skriva mer.

Fick mina 16 trisslotter idag men vann bara 100 kr allt som allt så det var inte så märkvärdigt. Trodde faktiskt eller hade önskat att jag kunde fått vinna några tusenlappar i alla fall så hade jag kunnat köpa lite julklappar bland annat både till min familj och till mig själv. Men hoppades för mycket tyvärr.

Vi förs i morgon.

Kram Marie

Föreläsningen i måndags

Glömde berätta om föreläsningen jag var på i måndags som handlade om fattigdomens Sverige. Det var en jättebra föreläsning. Jessica är så duktig och det märks att hon både förstår och vet vad hon pratar om. Det var lite jobbigt att sitta där och höra på typ nästan sin egen situation, tårarna var nära ett par gånger, men samtidigt är det så nyttigt att få se det utifrån i ett annat perspektiv. Jag upptäcker så mycket nya saker som jag inte tänkt på förut. Som en sak jag upptäckte då jag satt och läste Jessicas fattigblogg som var aktiv i två månader att jag har aldrig tidigare betecknat mig som fattig, vilket jag faktiskt är och har varit i perioder ända sedan jag var liten.

Jag blev tillfrågad om jag ville prata om mig själv lite under föreläsningen, men det kom lite hastigt på så det blev inte av, men nästa gång Jessica ska ha föreläsning så gör jag gärna det. Dessutom var det ett gäng studenter som satt och lyssnade en yngre generation är vad jag och Jessica är. Blev lite förvånad faktiskt att folk i den ålder faktiskt bryr sig om sådana saker som fattigdom i Sverige. Men det är ju bra för de är ju våran framtid och kan man påverka dem så kan de hjälpa till att förändra framtiden.

Efter föreläsningen så ville Jessica att vi skulle gå och ta en fika. Hennes tvillingsyster hängde med också och Jessica bjöd mig som vanligt. Sa det till henne att när jag blir rik så ska jag bjuda tillbaka för hon har bjudit mig så mycket. Innan vi skiljdes åt så gav jag henne en lite julklapp. Det var inte mycket men ändå en liten sak. Hoppas hon tycker om den. Hon blev i alla fall både glad och rörd och jag fick en varm kram.

Var en fin kväll i alla fall.

Nu ska jag gå och lägga mig för jag har migrän.

Kram och god natt.

Marie


Tisdag en lite tung dag

Idag har jag först äntligen varit hos sjukgymnasten han har till att börja med undersökt mig och gett mig två övningar som jag ska hålla på med några gånger per dag i en vecka. I morgon ska jag ringa och boka en ny tid. Kunde inte göra det idag då de haft datorhaveri. Hoppas datorerna funkar i morgon i stället.

När jag kom hem så började jag med att äta lunch och kolla i efterhand på "Livet i Fagervik" på datorn och på "Andra Awenyn" fast de var förstås i förskott för de nya avsnittet sänds på tv i kväll. I alla fall samtidigt så åt jag lunch.

Efter det så kollade jag av min mail och upptäckte att jag fått en rätt obehaglig komentar på ett tidigare inlägg som jag skrivit i bloggen. Inlägget om glashjärtat. Har tagit bort komentaren och skrivit till personen privat. 

Sedan gick jag in på min minnesfond till minne av mamma som jag startat på Hjärt & Lungfonden för en tid sedan och upptäckte att inte en krona har kommit in. http://www.hjart-lungfonden.se/sv/Minnesfond/Till-minne-av-Maritha-Munther/ Det känns att ingen familjemedlem, släkting eller vän har lagt en enda krona på fonden. Känns som om ingen brydde sig om mamma. Känns som om de tycker att det fanns ingen som kunde rädda mamma och då ska ingen annan räddas heller. Jag skulle gärna skänkt 100 kr om jag hade kunnat, för jag vill hjälpa till. Jag vill skänka pengar till KOL - forskningen för jag vill inte att fler ska behöva gå samma väg som mamma speciellt inte i tidig ålder.

Skulle gärna hjälpa fler hjälpföreningar också om jag hade kunnat som Djurens Rätt, hade gärna varit fadder till ett fattigt barn i Afrika, hade gärna skänkt pengar till cancerfonden och till hemlösa på Stadsmissionen om jag kunnat. Hade gärna hjälpt UNICEF också men nu kan jag inte ens hjälpa mig själv. Så det känns för jävligt att inte kunna skänka pengar till min egen fond som jag startat. Därför blir jag inte heller glad när ingen annan har kunnat hjälpa till heller. Funderar på att lägga ner fonden. Onödigt att ta upp platsen på Hjärt & Lungfondens server när den inte gör någon nytta.

Blev lite ledsen av det här sakerna och saknade mamma lite extra mycket, därför tog jag en varm dusch. Var rätt frusen också. Nu håller jag på med middag.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie

RSS 2.0