Min födelsdag blev ingenting!

Jag hade bjudti in en massa människor till Öppet Hus den 1/11 för att fira min 35-års dag. Bjöd närmare bestämt ca 65 personer och det slutade med att bara ca 20 st tackade ja. Så en vecka innan det är dags för festen så blir jag kraftigt förkyld. Några dagar innan festen så ställer jag in alltihopa för att jag är för dålig för att orka med alla förberedelser inför festen. I stället föreslår jag att jag och de 20 personerna som tackat jag ska gå ut och äta buffé på en vegetarisk restaurang men att alla då får betala för sig själva. Priserna på stället för buffé inkl dryck, kaffe och desért är inte speciellt dyrt. Men det hela slutar med att alla bangar ur förutom min älskade lillebror och hans tjej + en kompis som ville komma. Jag blev så ledsen och besviken att det bara blev tre stycken kvar så jag ställde in detta också. Ingen lust längre att fira mig själv när ingen annan vill fira mig.

Jag skickade ut ett mail till alla inbjudna för att tala om vad som hänt och några som tackade ja till Öppet Hus har svarat och nu vet jag varför resten bangar. Folk är rädd för den vegetariska maten. Jag tycker det är jävligt märkligt att detta skrämmer folk med tanke på hur ofta man äter all möjlig konstig mat från olika länder. Men vegetarisk mat det kan man ju inte äta eller ens testa. Usch, fy, blä! Tänk att en sådan löjlig sak ska behöva gå ut över min födelsedag.

Tycker det är så dålig stil alltså och jag är jättebesviken på folk.


Jag skäms!


Detta bara rann ur mig igår kväll 24/10.




Det gör så ont.


Det värker i mitt hjärta
Mina tårar rinner
Det finns en klum i min mage.
Jag är orolig
Jag är rädd
Vill inte att mamma ska dö.
Vill inte förlora henne.
Hon har alltid funnits där
Nästan alltid i alla fall
Snart finns hon inte där för mig
Mamma försvinner mer och mer
Mer för varje dag.
Jag är rädd
Det gör så ont.
Hur ska jag klara mig i livet utan henne?
När mamma dör
Då dör även jag
En bit av mig försvinner
Kommer aldrig mer tillbaka
Jag vill inte dö
Jag vill finnas kvar i livet
Vara lycklig
Bli älskad
Klara mig själv
Men jag vill inte bli ensam
Ensam kvar
Vill inte bli lämnad
Av den jag älskar mest
Livet är så grymt
Jag blir så arg
Det är inte rättvist
Varför måste det göra så ont?
När mitt hjärta blöder.

Ny dikt!

Det här har jag skriv om denna bild dagen innan jag skulle få vara med
om en sittning av en god väns kompis som är medium.  




Vägen upp till den vi älskar


Det här är trappan upp

till alla dem vi älskar.


Det här är vägen upp

till din morfar

till din farmor

till din pappa

till din vän

Till alla nära som du förlorat


Det här är också vägen upp

till min mormor

till min morfar

till min farmor

till min farfar

Till alla nära som jag förlorat.


Det här vägen upp

till alla dem vi älskar


Det här är trappa upp

Förbered dig noga

Ta ett kliv

Ta två kliv

Ta tre kliv

Ta bara ett steg i taget


När du är redo

När din tid är inne

När det är dags för dig

Dags för dig att få möta alla igen

Alla dem som du har förlorat.


Sårad av flickvän angående jobb.

Idag till frukost så satt min tjej och gnällde på mig för att jag inte orkar diska när jag går hemma hela dagarna. Jag vet att jag är dålig på att ta tag i det men det borde vara en självklarhet att jag gör det eftersom jag är hemma, men att jag inte diskar beror inte på att jag är enbart lat, utan jag kommer mig bara inte för att göra det. Likadant med städning och allt annat också, jag ser att det måste göras med jag gör det inte. Kanske har med min AS eller min ADHD att göra vad vet jag? Sedan känns det som jag alltid diskar, min tjej gör det aldrig, inte ens när hon är hemma på helgerna. När jag sedan sa till min tjej att när jag får jobb så får vi hjälpas åt med disken båda två. Då säger min tjej något som jag ofta fått höra förut, men för första gången gjorde det ont att höra. Du kommer aldrig få något jobb sa hon. Särskilt inte som det ser ut nu när det är en sådan låg konjuktur och alla får sparken. Jag svarade att det kommer jag visst det. Om du kunde få jobb så kan väl jag. Hon har ju haft lika svårt att få jobb som jag. Men det gjorde ont ändå att få höra och tänk om det verkligen är så?

Jag är 35 år snart och har bara haft ett enda fast jobb i mitt vuxna liv. Tänk om det är så att jag faktiskt inte klarar av ett jobb? Tänk om jag aldrig får ett jobb och kommer tjäna några pengar? Tanken gör ont, för jag vill ha ett jobb, Jag vill vara självständig, jag vill kunna försörja mig. Vill inte gå ensam hemma hela dagarna. Det känns inte rättvist. Jag vill inte tro att jag inte skulle klara ett jobb eftersom det finns så många saker som jag är jättebra och duktig på, men frågan är om det räcker för att klara ett jobb? Jag har iofs ingen utblidning förutom att jag är möbelsnickare, men jag har inte gått gymnasiet och jag har ingen annan utbildning heller. Jag kan inte engelska och jag har ingen körkort. Har inte heller speciellt mycket arbetslivserfarenhet heller. Det kommer man inte speciellt långt med, så egentligen kan man undra vad tusan det ska bli av mig egentligen om det nu kommer bli något av mig alls? Ibland känns det inte som det kommer hända någonting.

Många gånger verkar det som jag har så himla gott självförtroende och är glad och positiv jämt och ger så mycket kärlek och omtanke till andra, men ibland är det bara skenet som bidrar för ibland är inte alls självförtroende på topp ett endaste dugg. Det här med jobb och om jag ska klara det är något som betyder mycket för mig och är viktigt del i mitt liv, men det är också en känslig och sårbar bit i mig. Särskilt nu när min tjej haft jobb så länge och jag bara går hemma. Kanske blir lätt för henne att se ner på mig då vad vet jag.

Jag har alltid haft en stark tro på mig själv och jag vill gärna tro att jag kommer få jobb också och jag försöker tro det och jag vet att man inte är värdelös för att man inte har ett jobb. Men att ha ett jobb, tjäna egna pengar och kunna försörja sig stärker självförtroende jättemycket och det känns jättebra, det vet jag för det fick jag känna på i två år när jag hade fast jobb. Var en sådan häftig känsla. Kom bara som ett slag i ansiktet sedan när jag fick sparken och blev tvungen att börja om med att söka alla bidrag överrallt som jag alltid levt på som jag precis hade blivit av med. Plötsligt stod jag på ruta ett igen och där har jagvarit sedan dess. Har pluggat lite och haft kortare praktik som inte lett någotn vart. Det är allt. Har varit arbetslös egentligen sedan 2001 och det är nu ca 7 år sedan. Ganska lång tid nu, så det är väl inte konstigt om man börjar tvivla nu antar jag. Jag blir ju inte yngre heller precis och ju äldre man blir ju svårare är det att få jobb och just nu får ju alla sparken överrallt så du om någon gång är det kanske hopplöst. Men jag får fortsätta min eviga väntan och det viktigaste är väl att inte sluta hoppas eller drömma antar jag och det gör jag aldrig även om jag också kan tvivla ibland.

Gud vad jag är glad att jag kan skriva, för nu känns det faktiskt lite bättre när jag skrivit av mig.

Kramar till alla som läser.

Marie




När man är känd räknas man inte som en människa!

Nu har jag skrivit en ny dikt igen. Den här gången handlar den om att många människor som är kända inte behandlas som en människa utan bara som skit. Den riktar sig också till kända människor som inte behandlats rättvist. Jag tycker detta är förjävligt på ren svenska att en känd människa inte kan behandlas som en människa. Det har till och med gått så långt för många kända att de blivit tvungna att fly från Sverige. Så ska det verkligen inte behöva vara. Det ska inte behöva gå så långt. Jag blir så förbannad när jag tänker på det. Att många kända bara behandlas som luft. Jag blir så sårad för deras skull. Kända människor är också mänkliga varelser med kött och blod som kan bli sårade som vem som helst. Jag vet flera kända människor som har blivit utsatta på ett eller annat sätt och jag känner verkligen med er. Ni ska veta att jag är i alla fall en av dem som ser er som det ni är. En människa och jag behandlar er som det också. Ni vet vilka ni är och jag kämpar för er.

Hoppas ni gillar min dikt och kan ta till er den.


NÄR MAN ÄR KÄND RÄKNAS MAN INTE SOM MÄNNISKA!

Många människor ser dig bara på ytan
Många människor ser bara den de tror att du är
Många människor tycker inte om det dom ser.
Många människor vill inte se den du är
Många människor kan inte se den du är
Många människor förstår inte att det faktiskt finns en insida.

Jag vill att människor ska se den du verkligen är
Jag hoppas att jag kan se den du är
Jag försöker i alla fall att se den du är
Jag ser en människa

Du är en helt vanlig människa av kött och blod
Du är en helt vanlig skör människa
En människa med känslor som vem som helst
Du kan gråta
Du kan skratta
Du kan skrika
Du kan bli sårad
Du kan bli irriterad
Du kan bli sur
Du kan bli arg
Du kan bli rädd
Alla känslor finns där hos dig också

Många människor tror
Att bara för att du är känd så är du inte mänsklig
Därför kan du behandlas precis hur som helst
Det känns som att många människor bara tycker:

Du som är känd kan väl inte ta åt dig
Du som är känd kan väl inte må dåligt
Du som är känd har väl inga känslor
Du som är känd har väl inget behov av att vara i fredag
Du som är känd behöver väl inget privatliv
Du som är känd ska väl tåla vad som helst
Du som är känd har väl inget liv.

Du ska inte behöva behandlas som skit bara för att du är känd
Du ska inte behöva ta emot vad som helst bara för att du är känd

Jag önskar verkligen att människor kunde se den du är
Kunde behandla dig som den du är
Kunde tycka om dig som den du är
Kunde bry sig om dig som den du är
En riktig människa
Du är faktiskt en människa.

Av: Marie



RSS 2.0