Tisdag-Onsdag

Igår var jag hemma nästan hela dagen. Jennie kom hem tidigare då hon hade ett läkarbesk 14.30. När hon kom hem åkte jag in till stan för jag skulle dels göra ett par ärenden och sedan snabbt på en boksignering. Kunde dock inte köpa boken, dels för att jag inte har pengar och dels för att den är på engelska och kan därför inte läsa den. Det kändes hårt måste jag säga då jag känner personen lite som släppt boken. Har ju dessutom väntat så länge på att hon ska släppa sin bok eller självbiografi. Fast jag tror inte det är den som är självbiografin då den handlar om hennes far som var regissör, skådespelare och var alkoholist och psykiskt sjuk. Men jag vet inte. Hon har ju sagt att hon skulle släppa en bok 2010 också så jag vet inte. Men den som lever får se.

Idag har jag inte riktigt bestämt vad jag ska göra. Skulle behöva städa och sitta och greja med min laptop som jag fått av min bror med det har jag ingen lust med. Jag måste i alla fall börja med att skriva till folk på Tradera som vunnit saker av oss. Sedan får jag se vad jag gör.

Fick veta att jag inte ska på samtalsterapi på torsdag då hon jag skulle träffa är sjuk. Hoppas hon hör av sig snart igen, så jag slipper vänta så länge. Min husläkare ringde också i går och vi bestämde att jag skulle komma till honom den 9 oktober. Ska prata lite om ärftligheten av pappas diagnoser. Han har förmakslimmer och högt blodtryck. Vill veta om man kan testa sig för om man ligger i riskzonen för dessa för jag hade blåsljud på hjärtat när jag var liten.

Sedan vill jag göra en Spirometriundersökning för att hålla koll på mina lungor, så jag inte får KOL. Brukar göra den ungefär en gång om året och jag är rätt flåsing faktiskt. Blir trött och anfådd när jag går i uppförsbackar och jättesvettig. Har dock inte tungt att andas men är ofta harklig. Bra att hålla koll på lungorna i alla fall känner jag.Vill också veta om Alfa1-antitrypsin brist är ärftligt för jag är nästan säker på att det var det som både mormor och mamma hade eftersom de båda blev så väldigt sjuka. Läkarna sa att de trodde de var något genetiskt, för man blir inte så sjuk av KOL som både mamma och mormor blev trots att de inte slutade röka. Vill veta om man kan testa sig för att se om man ligger i riskzonen för detta också. Jag vill inte ha det där när jag blir gammal oavsätt vad jag drabbas av för sjukdom för då går det fort utför och man blir jättesjuk. Får se om läkaren kan göra något. Funderarp å om jag samtidigt ska be min läkare om en remiss till en ryggspecialist också som får titta på min missbildade rygg. Får se om jag kommer ihåg det.

Nu ska jag hoppa i duschen och klä på mig. Sedan ska jag skicka ut vinst mail till alla tradera auktioner.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie




Lör-Mån

Förlåt att jag inte har bloggat i helgen. Har faktiskt glömt bort det. Hoppas ni inte tröttnar på min blogg för att jag inte bloggar varje dag ibland.

Ska börja med att berätta om filmen "Allt för min syster" som jag såg på bio i fredags. Den var jättebra och sorglig. Grät floder. Hela biografen grät nästan. De snyftades på alla håll. Handlar om en tjej på 15 år som har lekumi och hennes lillasyster som är född till världen för att hjälpa sin syster med intre organ. Nu behöver storasytern en njure och lillasyster har fått nog och vill ha rätten till sin egen kropp medicinskt.

Se filmen tycker jag men glöm för allt i världen inte näsdukar för det lär gå åt kan jag lova.

I lördags så var vi först i stan på dagen och träffade två kompisar från Örbero som var här i Stockholm över helgen. Vi gick med dem runt och shoppade lite och sedan fikade vi. På kvällen var vi till en kompis alltså en föredetta arbetskollega till Jennie på 40-års fest. det var trevligt men vi gick rätt så tidigt.

I går söndag var vi bara hemma och tog det lugnt. Kolladep å tv, läste och satt vid datorn. Borde kanske ha gjort lite nytta som att diska och städa lite men vi orkade inte.

I kväll ska vi i väg på musikalen Elvis på Cirkus. Var meningen att vi skulle gått på den i morgon kväll med hastigt och lustigt så blev det ändrat till i kväll i stället. Jennie fick avboka det hon skulle göra i kväll i stället. Nu väntar jag hem Jennie så vi kan äta middag och komma i väg sedan.

Musikalen Elvis görs av en grupp utvecklingstörda och funktionshindrade människor från glada Hudik teatern och de har gått jättebra för dem.  Det är fjärde året de kör föreställningen nu. Läs mer här: http://www.gladahudikteatern.se/


Vi hörs i morgon

Kram Marie


Tor - Fred

Igår torsdag gjorde jag ingenting vettigt. Det var bara kallt och regningt så jag var inne.

Idag har jag inte heller gjort så mycket vettigt. Har hämtat paket bara idag och sedan ska jag och Jennie på bio i kväll och se filmen "Allt för min syster" Berättar mer om filmen i morgon.

Så här blev kollaget föresten som jag satt och gjorde i fredagskväll.


Bilden är mörk och inte rättvis. Kollaget är 84 x 59 cm, så den är ganska stor.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie



Onsdag

Det blev ingen graven idag. Det har blåst så väldigt och då blir det så tungt att cykla. Det är ju en bit och tar ca 20 min att cykla till Skogskyrkogården. Visst solen har skinit och i morgon ska det regna så det får bli senare i veckan eller kanske i helgen. Behöver ju inte ha så stort krav på mig att jag måste åka dit en gång i veckan heller liksom. Så det får bli när det blir jag åker dit.

Idag har journalisten som ska göra intervjun med mig inför den där tidningen jag berättat om hört av sig och vi ska ses den 2 oktober i stan på ett café. Jag återkommer senare om vilken tidning det är men det är i alla fall en veckotidning och det heter "Direkt ur verkligheten" som jag ska få vara med i, i alla fall.

Nu ska jag snart fixa middag och idag tänker jag laga specielvegotunnbrödrullar fyllda med jamsemin ris, grillade vegetariska bitar, tacosås eller sötsur sås kanske och lite grönsaker om de får plats. Låter det inte gott va?

Sedan i kväll ska jag sitta och klippa och klistra för jag ska göra ett stort kollage för "Fred på Jorden". En tävling där man ska skapa fred. Vet inte om mitt kollage kommer skapa så mycket fred men kanske kan den hänga någonstans och göra någon glad och hoppfull i alla fall.

Har suttit och skrivit ut en massa bilder idag och fixat lite texter som jag ska ha med och jag älskar att klippa och klistra och vara kreativ. Det ger mig stimulans och det mår jag väldigt bra av.

Jennie var så snäll igår och kom hem med choklad hjärtan. Jag frågade varför får jag detta och hon sa bara att hon tyckte jag behövde det. Jennie har kommit hem ganska ofta nu förtiden med små överraskningar för att muntra upp mig och jag tycker det känns jättebra. Känner mig så bekräftad av Jennie och jag älskar henne av hela mitt hjärta.

Älskling! Utan dig skulle jag inte vara någonting. Du är det finaste jag har, du är mitt allt och jag älskar dig gränslöst mycket. Tack för att du finns. Puss och kram till dig hjärtat.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie










Tisdag

Det har varit väldigt tråkigt väder idag i Stockholm. Grått och mulet och jag tror det har kommit någon regnskur också. Idag har jag suttit och letat utbildningar på Internet och skickat efter lite information med post, så nu är det bara att vänta på postgången.

Jag har även förskt flirte in mig med tidningen Nära http://www.tidningennara.se genom att dels skriva om vad jag tycker om tidningen. Första numret finns i butiken nu, dels tipsa om en massa grejer de kan ha med i nästa nummer om det blir fler nummer och även berätta väldigt kort om min situation. Får väl se om de hör av sig. jag räknar inte med någonting, men det vore väldigt kul att få vara med och jobba med deras tidning.



För övrigt så ska jag på min dans i kväll vilket kan bli kul, i alla fall när jag väl kommer dit. Har så svårt att komma iväg bara. Men jag måste gå i kväll för nästa tisdag kan jag inte då vi ska på musikal. Jagska snart fixa middag och i dag måste jag åka lite tidigare då jag ska göra ett ärende på vägen.

Det blir inte så långt inlgg idag. Skriver kanske mer i morgon och om det är fint väder så tänker jag nog åka och besöka graven tror jag.

Vi hörs i morgon

Kram Marie

Måndag

Idag har jag inte orkat någonting. Började morgonen med att ligga i sängen och titta på Gotlandsdeckaren "Kommisarien vid havet" del 2. Kollade på Internet. Sedan har jag mest suttit vid datorn förutom att jag var en sväng ner till tunnelbanan och hämtade gratisstidningen Stockholms City.

De ringde föresten från en av ställena där jag har sökt samtalsterapi och jag har fått en tid på torsdag nästa vecka. Alltså den 1 oktober och det känns jättebra. Dessutom kostar det inget där. De heter Psykhälsan och är ett ställe för hbt-personer. Känns tryggt att veta att det finns ställen där de respekterar ens läggning. Jag menar det finns ju vissa psykologer som säger när de får veta att man är homosexuell, att då förstår jag att du har problem och detta vill man ju verkligen inte höra när man kommer dit och beättar om sig själv. Då tappar man förtroende direkt för den så kallade psykologen. Jennie råkade ut för detta hos en psykolog hon gick till när hon berättade om sin läggning. Att hon är homosexuell var det minsta problemet liksom. Så det finns psykologer som är homofober om man säger så och totalt dumma i huvudet. Man kan ibland undra om det är psykologer eller psykopater. Sådana människor ska i alla fall inte jobba som psykologer. Det är ett som är säker för de skälper mer än de hjälper.

Vi får se i alla fall vad som händer och första besöket lär inte bli så känslomässigt i alla fall. Blir nog ganska ytligt. Det är dessutom helt gratis och jag tycker det är jättebra.

Idag tänker jag laga raggmunk. Det ska bli gott men Jennie är inte så överförtjust i det.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie


Fredag till Söndag

Förlåt att jag inte har bloggat i helgen. Har inte blivit av men nu ska jag blogga för tre dagar.

I fredags så var jag först på morgonen på arbetsplatsbesök på Djurskyddet. Vet inte ännu hur det blir med det. Får veta det tidigast på tisdag. Ärligt talat så när jag kom hem kände jag mig inte speciellt glad. Ingenting känns kul och jag har inget direkt hopp om det där jobbet heller. Dessutom blir det bara praktik typ eller en anordnar plats men jag får ju inga pengar för det. Så jag vet inte om jag kommer kunna känna ig så glad för jobbet om jag får det. Är ju inte kul att jobba gratis liksom.

I lördags så låg jag och Jennie länge i sängen innan vi klev upp. Vi hade en jätte slapp dag då det varit en väldigt häktisk vecka. När vi äntligen masade oss ur sängen så satte vi oss och tittade på veckans avsnitt av serien Heros som vi hade spelat in. Tog några timmar. När vi var klara blev vi hungriga och gjorde mat. Efter maten kollade vi på en skräckfilm. Var skönt att bara vara hemma hela dagen och göra inget särskilt. Blev mest tv tittadne och mysande i soffan.

Idag söndag så har vi varit på premiären av musikalen Ramsus på Lufen på Oscars teatern. Det var kul. Hoppas de får bra recensioner. Efter middagen så har jag suttit och kolla på tredje säsongen av Varuhuset. Hade 4 avsnitt kvar av säsongen som jag kollade färdigt på. Nu väntar jag på fjärde säsongen ska släppas.

När jag sett klart på Varuhuset så blev jag ledsen. jag tände ljusen på mitt minnespodie och satt där och tänkte på mamma. Idag är det precis 4 månader sedan mamma dog. Det var lite skönt att sitta där och gråta en stund. jag gråter ju inte så ofta. Jag är faktiskt mest arg. Min sorg visar sig mest i ilska. Jag är lättretlig och har kort stubin. Men i kväll kom tårarna. De bara rann och när de väl kommer så måste jag släppa ut dem. Jag vet att det inte hjälper att sitta och lipa, mamma kommer inte tillbaka för att mina tårar rinner på mina kinder, men det lättar på trycket i bröstet lite i alla fall.

Ärligt talat så känner jag ibland att jag skulle kunna göra vad som helst för att få mamma tillbaka. Precis vad som helst. Saknar henne så mycket och det gör så ont ibland i mig. Det känns så orättvist. Varför skulle just min mamma dö för? Har så svårt att fatta att hon är borta och att försöka anpassa mig till en tillvaro utan henne. Jag försöker men det är verkligen inte lätt. När jag tänker på att mamma är död, när jag smakar på ordet död så gör det så ont och jag vill helst inte tänka på det. För mig är inte mamma död. Känns som om jag bara inte har träffat henne på länge eller inte haft kontakt på en tid. Men så är det ju inte jag vet. Men jag vill att det ska vara så.

Fast jag skulle tog tycka det var lite obehagligt om hon faktiskt kom tillbaka känner jag eftersom någonstans så har hon ju ändå fått sämpeln död på sig och vi har begravt henne och gravsatt henne liksom, så om hon kom tillbaka så skulle jag bli ganska rädd. På tal om graven så har jag inte heller varit där den här veckan. Får ta en sväng till kyrkogården i veckan.

Undrar om jag någonsin kommer kunna känna mig riktigt glad igen? Jag vill inte ha det så här. Ingen mamma, inget jobb och ingen inkomst. Jag känner mig verkligen som ingenting. 

Nu ska jag gå och lägga mig och försöka sova. Jag är trött och ögonen känns svullna efter alla tårar.

Kram Marie





Torsdag

Idag har jag faktiskt varit i sängen halva dagen och det var jätteskönt. Läst morgontidningen från igår och även dagens tidning, sedan började jag att kolla i min sko kartong med vykort och det var mysigt att ligga i sängen och göra det. Hade ingen lust att kliva upp men Jennie tyckte jag skulle åka och hämta hennes paket så jag masade mig upp ändå.

Känns som jag får mindre och mindre ork och energi till någonting för varje dag. Just nu har vi ett berg av disk igen och det skulle behövas dammsugas här och städas på toaletten. Jag vill bara ligga i sängen och ha det skönt känner jag. Känns så jobbigt med alla måsten. Känner mig så trött fast jag inte gör något. Ingenting är kul nästan. Allt känns bara så jobbigt.

Nu håller jag på att laga mat så jag och Jennie kan äta så fort hon kommer hem. Vi ska i väg på Musikalen Cats i kväll för andra gången. men hade hellre gått på premiären av Hairspray faktiskt känner jag. Den hade muntra upp mig lite för den är så bra och en sådan glädjespridare. Men får nöja mig med Cats.

Berättar mer i morgon om det.

Kram Marie 


Onsdag

Idag har jag inte gjort något speciellt. Suttit vid datorn bara typ. Har iofs målat naglarna och hängt fram det jag ska ha på mig i kväll. Jag och Jennie ska till Hamburger Börs och se showen primaDONNOR. Ska bli superkul och jag hoppas vi kommer se bättre den här gången än förra gången då vi satt på balkongen längst bak. Det kommer ryka väldigt mycket pengar i kväll, för vi har bokat matplats och då måste man äta för minst 500 kr. Läs mer här om showen på länken och titta på bilder. http://www.hamburgerbors.se/primadonnor/



Se ett smakprov ur showen här: http://www.hamburgerbors.se/index.php?option=com_content&task=view&id=165

En sak som jag har kommit och tänka på idag är mammas kroppkakor och jösses vad jag saknar dem. De är så fantastiskt goda. Ingen kan laga dem så de blir lika goda som min mamma och nu känner jag bara att hur ska jag klara mig utan min favoritmat, mammas kroppkakor resten av livet? Jag kommer aldrig kunna göra dem så de blir lika goda som hennes. Men jag kommer ändå att laga dem ibland. Här kommer receptet.


Kroppkakor med lök och baconfyllning.

En påse mandelpotatis
2 Ägg
Mjöl
Salt
1 Pkt Tärnad bacon
1 Lök

Måste vara mandelpotatis som kokas dagen innan med skalet på och läggs i kylen. Dagen efter steker du bacon och lök tillsammans i en stekpanna. Dra blandningen åt sidan så det kallnar lite. Skala och mal potatisen i en assistent eller i en handkvarn. Tillsätt äggen och saltet. Blanda väl. Häll rikligt med mjöl på bakbordet och töm ut smeten över mjölet. Arbeta in mjölet, tillsätt mer mjöl tills det blir en fast deg. Ta inte för mycket mjöl för då blir kroppkakorna för hårda och torra. Gör en lång rulle av degen och skär ca 3-4 cm tjocka skivor beroende på hurstora kroppkakor det ska bli. Tryck gropar i skivorna och lägg i lite lök och bacon fyllning ungefär en tesked i varje. Blir det fyllning över så fördela det i alla kroppkakorna. Tryck ihop skivorna och rulla rundabollar. Sätt på en stor gryta med vatten och salt. Sänk försiktigt ner kroppkakorna i vattnet när det kokar. Efter en stund flyter kroppkakorna upp till ytan och låt dem då koka i 10 min.

När kroppkakorna är klara så lägg upp den på ett stort serveringsfat och låt de stå en stund så de får stanna av lite. Servera med smör, lingonsylt eller både och.

OBS: Man kan även göra dem vegetariska genom att låta bli att fylla dem. Man kan också fylla dem med antingen lök och vegetariska bacon bitar om man fortfarande vill ha den där goda salta smaken eller så kan man fylla dem med smörstekta kantareller eller champinjoner.



OBS: Detta är inte bilder på mammas kroppkakor. Hittade dem på Internet.

Det var dagens inlägg och nu är jag förskräckligt hungrig. Ska ta mig en macka tror jag så jag klarar mig tills vi kommer till börsen.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie


Tisdag

Idag har jag baravarit hemma och tagit det lugnt. Fast för mig känns det jobbigt att bara gå hemma ensam heladagarna även om det är skönt att ta det lugnt också. Orkar inte så mycket mer.

Idag har jag fått veta att jag ska få medverka i en tidning med min historia om min fölorade inkomst. De ska intervjua mig och ta bilder till en spalt som heter "Direkt ur verkligheten" Vilken tidning det är vill jag inte lämna ut ännu eftersom jag ännu inte gjort intervjun. En reporter ska ringa mig och bestämma tid för en intervju. När jag är med tidningen vet jag inte heller, men det återkommer jag med när jag vet och i vilken tidning det är. Kan säga att det är en veckotidning i alla fall.

Jag ska snart iväg på min dans. Hoppas det blir roligare den här gången. Känner egentligen inte för att åka dit men ska göra det ändå. Dansar ju fortfarande folkdans.

I morgon kväll ska jag och Jennie till Hanburger Börs och se genrep av primaDONNOR. Ska bli kul men dyrt då vi valt matplatser. Men betalar ju inget för showen då i stället när det bara är genrep.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie



Söndag-Måndag

Igår söndag började jag och Jennie dagen med att tvätta. Sedan fram åt eftermiddagen åkte vi och såg musikelen Mammor. Den var bra och alla som var med var jätteduktiga. Se den om ni får möjlighet. Sedan är vi kom hem och hade ätit middag så satte vi igång och maila till alla som vunnit saker av oss på Tradera. Jag satt och slog in allt och Jennie mailade. Vi hade plötsligt sålt en hel det men det beror på att vi lagt upp lite nya saker. När vi var klara med auktionerna så var jag helt slut.

Idag måndag var jag uppe redan 8.15 för jag skulle träffa min Sius från AF i Globen för att åka på ett arbetsplatsbesök. men när vi möttes fick jag reda på att hon vill skulle träffa på ett ställe som heter Djurskyddet hade gjort illa sig i en axel och fått en akuttid hos en läkare på morgonen, så besöket blev uppskjutet tills på fredag i stället. Jag och min SIUS gick till Mc Donalds och tog en fika i stället och satt där och pratade en stund.

Sedan när vi var klara så åkte jag int till Åhléns i Skanstull för att byta en hårtonings förpackning mot en hårfärg. Köpte fel igår. Jennie som ska färga året igen för det börjar bli så grått.

Just nu känner jag mig rätt ledsen för jag såg just att jag har bara 1000 kr kvar på mitt konto och sedan är pengarna slut. Får inte ett öre mer någonstans ifrån förutom min mammas pension på 300 kr i månaden.

Sedan satt jag här och funderade. Det är ju så många som rekomenderar mig att gå i samtalsterapi, så jag får prata med någon om min sorg och om allt annat som hänt sista tiden, men då undrar jag. Kan någon betala detta åt mig då? Hur ska jag kunna gå i samtalsterapi utan inkomst? Ingenting är gratis här i världen liksom och att gå i terapi är inte billigt om man säger så.

Finns det någonstans där man kan gå gratis i terapi tro? För jag orkar snart inte längre ha det så här. Jag måste få prata med någon om det nu hjälper. För att prata löser ju inte min inkomst precis men det kanske hjälper mig att orka leva vidare mitt liv utan min mamma. Hjälper mig att försöka blicka frammåt må lite bättre vad vet jag.

Har ju gått 10 år i samtalsterapi av mitt liv redan så jag är absolut inte rädd för att söka hjälp. Började på terapi när jag var fjortis och slutade när jag var 24 år ungefär. Gick på BUP som det nu mera heter. Då hette det PBU.

Snälla, kan inte någon rekomendera något? Jag vet att det finns många sorggrupper i Svenska kyrkan men jag har gått ur den så jag antar att jag inte är välkommen där. Vet inte vart jag ska ta vägen. Detta känns förjävligt.

Kram Marie


Lördag

Idag har jag och Jennie varit på bio. Vi såg filmen "Flickan" den var faktiskt bra och flickan i filmen var väldigt duktig måste jag säga. Se den om ni får möjlighet.

Efter bion så åt jag och Jennie vegetariska tacos på en restaurang på Medborgarplatsen som heter Södermanna. Ligger i Söderhallarna och de serverar bara vegatariskt och vegansk mat där. Var jättegott men jag tror att de använder sig av en vegetarisk färs som heter meze och man blir så otroligt bubblig i magen av den. Jag har gått här hela eftermiddagen och släppt väder som bara den.

Vi gick in i mataffären intill innan vå åkte hem och köpte med oss lite kantareller så nu har vi precis ätit smörstekta kantareller på rostat bröd till kvällsmat och så har jag bakat en äppelpaj som vi åt till efterätt. Det var så gott och nu är jag jättemätt.

Jag har någon förkylning på gång för jag har fortfarande ont i halsen och känner mig hängig. Men det är inget som brytit ut ännu i alla fall.

Nu ska jag göra lite annat på datorn, bland annat ska jag leta lite utbildningar. Jag skulle vilja bli Florist eller också gå någon skrivar kurs. Sedan måste jag hitta någon samtalsterapi jag kan börja på. Måste nog gå och prata med någon om min sorg. Senare i kväll ska jag och Jennie se en skräckfilm på tv.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie

Fredag och lite hängit!

Idag känner jag mig lite hängig och jag har ont i halsen. Jennie har ju precis varit förkyld i en vecka så det förvånar mig inte om det är min tur nu.

Jag har varit på gratis mini konsert på radiohuset med Nanne Grönvall idag. Det var kul och hon hann med 5 låtar plus lite mellansnack. På vägen hem stannade jag till i Gamla Stan och köpte mig min andra förlovningspresent som Jennie inte haft tid och möjlighet till att köpa. Dels så fick jag ju jättefina stövlar och så har jag nu äntligen fått min Willow Tree figur "Mor och dotter" som jag så länge velat ha. Den är så otroligt fin och jag älskar den. Den påminner så mycket om mig och mamma. Se bild.



Ikväll ska jag och Jennie ha lite fredagsmys och sitta och titta på veckans alla avsnitt av serien Heros. Jag ska laga någon gott som vi kan äta framför teven. Känns skönt att kunna mysa lite och inte alltid sitta vid datorn tycker jag. För hemma hos oss sitter oftast den ena framför datorn och den andra vid teven. Men ibland är vi tillsammans också och ser någon film eller så.

Blir inte så långt inlägg idag.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie


Torsdag

Skriver blogg lite senare för nu ska jag göra mig i ordning för att åka till Willys och handla.

Kram så länge.

Nu ska jag äntligen skriva dagens blogg. Som jag skrev längre upp så har jag varit på Willys i Älvsjö och handlat och det var verkligen inte igår jag var där. Jag har heller aldrig åkt dit utan att cykla men det gick bra. hande med mig shoppingvagnen men det blev lite tungt att dra den upp för backen över bron till där bussarna går.

Annars var det okej att åka dit och man har ju inbillat sig att det ska bli billigare att handla på Willys men jag tycker inte att det blir det. Det jag handlade gick på över 700 kr, men det är klart handlar man bara av Willys egna varor så blir det nog billigare. Sedan har de ju dubbelt så stora förpackningar av många varot där och det är ju bra. Nu kom jag på något jag skulle ha passat på och köpa när jag ändå var där bara för det. Jaja, det får bli en annan gång.

Jag köpte i alla fall bland annat en påse äpplen för jag blev så sugen på äppelpaj när jag satt och läste Vivis tidning Salt & peppar där de hade ett specialreportage om just äpplen. De hande bland annat med ett recept på äppelpaj så nu ska jag göra det någon dag hade jag tänkt. Mums.

Jag måste dela med mig av en bra artikel jag läste i DN häromdagen om ADHD. Jag har ju ADD och det är samma kriterier som för ADHD fast jag är inte hyperaktiv som H:et står för.

Det var det. Nu har jag lite annat att göra på datorn innan Jennie kommer hem och jag ska börja med middag.

Kram Marie


Fynd löser gåtan adhd

Amerikanska forskare kan nu för första gången visa hur hjärnan fungerar hos personer med adhd. Upptäckten kan leda till nya skräddarsydda behandlingar.

– Det här är första gången det bekräftas i en studie att personer med adhd har ett annorlunda belöningssystem i hjärnan än andra. Det har vi hittills bara sett i djur- och beteendestudier, säger Hans Forssberg, professor i barnneurologi och adhd-forskare vid Karolinska institutet.

Omkring var tjugonde svensk har adhd som påverkar deras vardagsliv. Det är ett funktionshinder som kan ge koncentrationssvårigheter, överaktivitet och låg impulskontroll. Länge har forskarna misstänkt att personer med adhd har en obalans i hjärnan av signalämnet dopamin. Nu kan den amerikanska forskaren Nora D Volkow för första gången i en studie på människor visa att personer med adhd har ett lägre flöde av signalämnet dopamin i två områden i mitten av hjärnan. Just de områdena är centrum för hjärnans belöningssystem, som styr vår motivation att göra saker. Dopamin har som uppgift att förmedla signaler mellan cellerna i belöningssystemet.

Nora D Volkow och hennes kolleger studerade aktiviteten i belöningssystemet hos 53 vuxna personer med adhd med hjälp av en så kallad PET-kamera. Resultaten jämfördes med en kontrollgrupp med 44 personer utan adhd.

– Vi kunde se att dopaminaktiviteten var lägre hos dem med adhd. Det förklarar deras symtom som koncentrationssvårigheter och låg impulskontroll, säger Nora D Volkow, som är chef för National institute on drug abuse i USA. När en person utan adhd får ett nytt intryck från omgivningen stiger flödet av dopamin till en toppnivå, som varar en stund. Hos den som har adhd stiger också nivån av dopamin, men minskar snabbt när han eller hon nås av ett nytt intryck. – Belöningssystemet reagerar alltså snabbare på nya intryck hos den som har adhd. Våra fynd ger också en biologisk förklaring till varför personer med adhd oftare än andra blir missbrukare. Droger ger snabb tillfredsställelse, säger Nora D Volkow.Upptäckten kan enligt Volkow leda till nya skräddarsydda behandlingar, både nya läkemedel och beteendeterapier. Studien publiceras i veckans nummer av medicintidskriften Jama.

Anna Bratt

Adhd

Adhd står för uppmärksamhetsstörningar och impulsivitet/hyperaktivitet. Ungefär 3 till 7 procent av befolkningen beräknas ha adhd.
 
Det är vanligare med adhd hos pojkar än flickor. Barn med adhd har svårt att vänta, att kontrollera känslor och humör. De kan ha svårt att planera och organisera sin tillvaro.

Problemen med adhd hos vuxna varierar mycket, men många har koncentrationssvårigheter.

Personer med adhd har ökad risk för kriminalitet och missbruk av alkohol och droger.


OBS: Vill ni veta mer om ADHD så klicka på länken här: http://user.tninet.se/~fxg297r/nep_adhd_intro.htm Klicka även på länkarna längre ner på sidan för ännu mer information om ADHD. Finns även information i menyn till vänster på sidan. Kolla bland annat på det som heter DIAGNOSKRITERIER. Där längst ner på sidan kan du även klicka på länken DIAGNOSKRITERIER FÖR ADHD. Klicka även på det som heter VUXNA i menyn och läs. Även där innen finns det fler länkar under texten.


Extra inlägg idag.

Till dig som inte svarar mig längre.

Jag vet inte vad som har hänt, varför du inte svarar mig på någonting längre? Du svarar inte när jag skriver om mig själv, du svarar inte när jag skriver om dig, du svarar inte när jag frågar något, varken personligt eller på någon inom ditt jobb, du svarar inte när jag skriver och är ledsen för något och jag behöver tröst och lite peppning, du svarar inte när jag skriver och berättar något, du svarar inte när jag skriver och berömmer dig, peppar dig, tröstar dig, du svarar inte när jag skriver och uppskattar det du gör, du svarar inte på någonting längre.

Du säger aldrig vad DU känner, vad du tycker och vad du tänker. Har du inga åsikter om någonting? Du säger aldrig: Så här känner jag, så här tycker jag, så här tänker jag, det här är min åsikt. Du säger ingenting, inte ett eko ens. Du verkar så fruktansvärt insluten i dig själv.

Förut svarade du på när jag gav något till dig som du tyckte var fint. Då tackade du och tog emot hela tiden. Du sög åt dig allting fint och positivt som en tvättsvamp. Du blev så tacksam för allt du fick hela tiden.

Du svarade även om jag kritiserade dig för något och du kände dig anklagad, på hoppad eller missförstådd för något, om jag inkräktade för nära på ditt revir, om jag tog för mycket plats, eller la mig i något som jag inte hade med att göra. Då gick det bra att svara. För då handlade det plötsligt om självförsvar och det har du fått göra hela ditt vuxna liv. Försvara dig själv och det är inget problem för dig alls.

Alltså hur tjock mur har du framför dig egentligen? Hur kränger man igenom den? Hur når man fram till dig egentligen? Det är inte utan att jag börjar förstå varför alla relationer du haft tagit slut. Du stöter ju bort alla som betyder något för dig när de kommer för nära, när det tar för stor plats, när de kräver för mycket av dig och du inte fixar det. Människor som egentligen är så himla viktiga för dig och som ger dig så mycket stöter du bort ur ditt liv. Du gör det kanske inte alltid medvetet, men du blir så himla rädd och vad du blir rädd för, vet jag inte riktigt men tydligen är det lättare att stöta undan det än att ta emot det, lättare att stöta bort än att ge något tillbaka av dig själv.

Du behöver verkligen jobba på att lära dig känna tillit till folk, lära dig känna förtroende och framför allt lära dig våga känna det. Jag önskar jag kunde visa dig att det inte är något farligt.

Du vet att jag gärna vill hjälpa dig, hjälpa dig att hitta dig själv, hjälpa dig att bli hel, hjälpa dig att lära dig känna tillit och förtroende till andra människor, hjälpa dig så du kan få vara lycklig men en människa resten av ditt liv utan att du blir rädd och stöter undan det, hjälpa dig att må bra så att du kan vara en ännu bättre mamma till ditt barn, men jag kan inte göra något så länge du själv inte vill hjälpa till eller vågar hjälpa mig att hjälpa dig, inte vill ha något hjälp, eller tillåter mig att hjälpa dig. Du kanske inte ens tycker att du behöver någon hjälp, du kanske tycker att du mår bra, att du harde bra som det är, du kanske inte ser något själv. Kan i alla fall inte göra något så länge du inte släpper in mig. Ingen kan hjälpa dig så länge du inte själv vill eller vågar ta emot hjälpen.

Förstår du inte att jag bara bryr mig om dig, tycker om dig och är rädd om dig. Jag ser en människa i dig som inte mår bra på insidan även om det verkar så på utsidan.

Jag vill bara hjälpa till men jag vet inte vad du vill när du aldrig säger någonting. Att skriva till dig är som att prata med en vägg, eller som att prata med min mammas grav. Inget gensvar får man inte ens ett eko .

Kram Marie 


Onsdag och rena sommardagen!

Igår kväll var jag på publikrep av musikalen Hairspray på China teatern och det var den bästa föreställningen jag har sett. Jag bara älskar den och jag skulle så gärna vilja se en igen. Jag måste verkligen rekomendera er att gå och se den när den haft premiär den 17 september. Alla passar suveränt i sina roller och de är jätteduktiga hela gänget. Musikalen är lite dyr men den är värt pengarna jag lovar. Du får verkligen inte missa denna musikal. Läs om musikalen på länken: http://www.hairspraythemusical.se/





Idag har jag varit till mammas grav igen. Har varit så skönt ute trots att det blåst. Kändes som en sommardag faktiskt. Var skönt att åka till graven. Satt som vanligt vid graven och pratade med mamma. Den här gången tog jag med mig kameran så jag tog lite bilder också. Tänkte jag skulle visa den fina lyktan som jag och min lillebror köpte på mammas födelsedag i fredags. Hon fyllde år 4 september. På hemvägen stannade jag till vid Myrans Livs för att hämta paket.

Kommer lägga in bilden på min hemsida också till minne av mamma. http://marithamunther.webs.com

När jag kom hem var jag som jag alltid brukar bli genom svettig. Jag svettas så lätt och mycket jämt. Ibland börjar jag nästan undra om jag är inne i klimateriet redan fast jag bara är 35 år. Jag undrar om det är vallningar jag får för det behövs så lite för att jag ska bli svettig. Antagligen beror det på min övervikt. jag cyklade ju i bara t-shirt liksom och hade ingen jacka och ändå rann det om mig när jag kom hem och fick hoppa direkt in i duschen.

Nu är det snart dags för att börja fundera ut någon middag till mig och Jennie. Funderar också på om jag kanske skulle baka något. Men jag vet inte. Känns så jobbigt att ta sig för något. Jag får liksom ingen motivation till något när jag bara går hemma. Allt känns bara tråkigt och jobbigt. Blä! Ingenting känns roligt. Ändå så känner jag mig inte direkt deprimerad heller. Jag måste ta mig i kragen och försöka göra något kreativt.

Min födelsedag börjar närmar sig sagta med säkert också. Jag fyller 36 år den 2 nov. Kommer kännas konstigt att inte mamma ringer och gratta mig och att jag inte får någon present av henne. Julen kommer bli ännu värre. jag som alltid älskat julen och allt som hör den till. Nu vill jag inte ha ju alls längre. Kommer bli så konstigt att inte fira jul med mamma.

Jag och min bror har pratat om att fira jul med pappa i år. han har inte fått fira jul med oss sedan vi var små och han har alltid suttit ensam varenda jul i alla år och det har nog inte alltid varit så kul. Nog för att han har vant sig nu kan jag tänka mig men ändå.

Ja, ja, det är långt kvar till jul. Får ta den när den kommer.

Nu ska jag förbereda middag.

Vi hörs i morgon.

kram Marie


Mammas grav. Just nu är det mycket blommor för mamma fyllde år i fredags. Här ser man också lyktan. Visst är den fin?


Jag och mammas grav.


Här är en ny bild på mitt minnespodie också. Som ni ser har jag lagt dit en duk nu. Ljusen brinner ofta där kan jag tala om.

Tisdag och lite drömmar om livet!

Idag blev jag väckt halv åtta då Jennie gick upp. Hon skulle i väg på kurs idag. Lyckades somna om en stund efter att hon hade gått. Det var skönt. Har tagit det ganska lugnt nu. Ätit frukost och gjort mig i ordning.

I kväll ska jag och Jennie på genrep av musikalen Hairspray på China teatern. Det ska bli jätte kul. Vi har okej platser också. Skönt att slippa balkongen för på China teatern ser man ingenting därifrån säger Jennie.

Tyvärr missar jag min dans i kväll på grund av att jag ska på Hairspray men det gör ingenting. Kändes inte helt hundra förra gången att komma tillbaka igen tyckte jag. Men det kanske kommer kännas bättre med tiden. Blev ju som sagt väldigt ledsen innan jag åkte dit förra gången och sedan hade ju inte jag varit i nya lokalen tidigare så jag blev lite sen för att jag hade svårt att hitta. Kändes krångligt och långt att gå för att ta sig dit också tyckte jag. Var liksom svettig redan när jag kom. Nu vet jag ju vart det är och hur jag ska gå så då kanske det känns lite lättare nästa gång att gå dit. Men som sagt i kväll blir det inget då jag ska på musikal.

Nu tänker jag lägga in en dikt här som prästen läste på mammas begravning efter önskemål av mammas sambo. Mycket fin dikt och det är inte jag som skrivit den. Jag skriver mycket dikter själv och de flesta jag lägger in här i bloggen har jag skrivit själv och har jag inte skrivit det själv så talar jag om det.


Dikten som prästen läste:

Gråt inte vid min grav.
Jag finns inte där.

Jag finns i solens spegelblänk på fjorden.
Jag finns i vindens lek över sädesfälten.

Jag har inte lämnat dig, det får du inte tro.
Det är bara min kropp som äntligen fått ro.

Så snälla gråt inte mer för mig.
Ty jag finns alltid här och vakar över dig.

Och när du tidigt en morgon,
väcks av fåglars kvitter.
Så är det min röst du hör.

Så gråt inte vid min grav.
Jag är inte död.
Jag har bara gett mig av.


Mammas gravsten. Visst är den fin?

På tal om dikter, är det någon som vet vart man vänder sig för när man vill släppa en diktbok? Ett ställe där det inte är så dyrt och som jag även senare kan släppa min självbiografi på också hade jag tänkt. Det vore ganska smidigt. Men när den blir klar det ska gudarna veta. Känns så svårt att sätta sig och skriva boken, speciellt nu när mamma är borta. Skulle dessutom behöva någon sorts skrivarcoach som kan hjälpa mig med boken, rätta den, läsa igenom den och se om det är bra, mitt sätt att skriva på, tala om för mig om jag behöver lägga till saker eller ta bort saker, få råd och tips, få veta lite hur man skriver en bok och vad man ska tänka på. Vad som ska finnas med i en bok och så vidare. Jag kan ingenting om sådant. Jag skulle behöva massor med hjälp med boken, men jag har inte råd att betala en sådan person för att få hjälp med min bok. Önskar att det fanns någon som frivilligt kunde hjälpa mig med detta och inte gör det för pengarna utan för att han eller hon VILL ställa upp och hjälpa till och som bryr sig. Just nu har jag dessutom hur mycket tid som helst att jobba med min bok, men måste ha hjälp med den.

En annan sak och det är att jag blir tokig på Word. Texten hoppar hela tiden omkring, dock inte i självbiografin men i min diktbok hoppar de omkring och lägger sig flera korta dikter på samma sida, men jag vill ha en dikt på varje sida. Blir så trött på det. Antar att man måste sätta in tabbar och göra marginaler men det är svårt då dikterna är olika långa.

Diktboken är nästan klar. Finns lite små grejer att fixa med fortfarande och så måste jag fundera på hur vida jag ska ha med några texter i den eller inte? Det är ju inga dikter direkt men skrivna av mig och dessutom bra skrivet om jag får säga det själv. Sedan måste jag bara kolla en gång till så det inte är fler dikter som ska vara med i boken. Så lite pyssel är det kvar men det mesta är klart i alla fall.

Vill verkligen släppa både en diktbok och min självbiografi men tyvärr är det så svårt när man inte är känd. Alla människor som är kända blir alltid prioriterade och får alltid släppa sina böcker överrallt. Tycker jag är orättvist men jag förstår att förlagen tjänar bra med pengar på kändisars böcker och därför prioriterar dem. De drar till sig köpare av böckerna men det gör inte en vanlig människa som ingen känner till. Tycker jag är synd för det finns så många begåvningar som förlagen bara struntar i och som aldrig får komma fram i rampljuset med sina historier eller sina gåvor och talanger det har för att skapa posei. Jag har försökt förr att få mina dikter tryckta och jag ska försöka igen. Skam den om ger sig.

Vet ni att hade det inte varit för min älskade lilla mormor som upptäckte min talang för att skriva och övertalat mig att försöka skicka in mina dikter så hade jag aldrig ens kommit på tanken själv att göra det. När jag testade tidigare då jag var yngre att skicka in mina dikter så var största problemet att jag hade för lite manus. Nu har jag hunnit samla på mig ganska mycket mer, så nu borde inte detta vara något problem längre, utan snarare i så fall att de inte gillar mitt sätt att skriva dikter på eller något.

Man kanske borde lägga upp dikterna på Internet någonstans så kanske man lättare blir upptäckt. Men frågan är var? Jag hade en hemsida om mig själv en gång i tiden där jag hade alla mina dikter samlade, men då var de inte så himla många. Kanske ett tjugotal bara. Nu är de så himla många fler och det är ett stort jobb att sitta och lägga upp dem även om man kan använda kopiera och klistra in för att underlätta arbetet lite. Ja, ja, jag får se hur jag gör med detta, men det känns bra att planera lite för framtiden för det ger mig lite hopp om att tillvaron kan bli bättre och då känns det lättare att orka fortsätta tampas med allt det svåra också.

Måste berätta lite om mina drömmar jag har:

Vill ha ett eget hus med inte allt för stor tomt någonstans nära havet eller i alla fall ett radhus eller kanske bara ett sommarställe. Jag drömmer om att ha en egen verkstad där jag kan snickra när jag vill. Skulle vilja ha en egen loppis på gården eller i någon liten lokal i närheten av bostaden typ cykelavstånd. Drömmer också om att ha en egen folkdräkt. Ska vara Sverigedräkten i så fall. Den är så himla fin. En stor dröm som jag har är att få släppa mina dikter i en bok och få släppa min självbiografi som jag håller på att skriva. Jag drömmer också om att kunna få resa runt i Sverige och se mig omkring. Så många ställen jag skulle vilja besöka och se. Skulle också önska att jag kunde ta körkort, jag vill köpa husvagn eller en husbil så jag kan åka på campingsemester i Sverige, jag vill köpa en moppe, helst en flakmooppe skulle jag vilja ha och så vill jag ha en liten hund. Ska skaffa en när min katt inte finns mer och jag har blivit pensionär. 

Detta är mina drömmar och jag tycker om att drömma. Jennie säger ofta att det är meningslöst att ha en massa drömmar om saker som ändå aldrig kommer bli verklighet eftersom man ändå bara blir besviken över att man inte kan uppfylla dem. Men jag tycker om att dörmma och jag mår bra av det och vissa drömmar kanske man visst kan uppfylla någon gång i livet. Det är ingen som vet vad som kommer hända i framtiden. Känns fortfarande som jag har hela livet framför mig och som om det är mycket som kan hända innan det är dags för mig att vandra över till mamma och mormor på andra sidan. Jag vill bara göra något fint av mitt liv, så det känns meningsfullt och jag vill vara lycklig, så jag kan få känna när jag ligger på dödsbädden att mitt liv blev något riktigt, riktigt bra och betydelsfullt tillslut. När jag dör så vill ja dö med den känslan i hela kroppen. Oj! Det blev visst en dröm till.

Vi hörs i morgon, då ska jag berätta mer om musikalen Hairspray. Nu ska jag nog cykla och hämtapaket

Kramar Marie



Söndag-Måndag

Igår söndag blev det bara en lugn hemma dag. Var en kort sväng till Bandhagen bara till Ica för att handla ett par saker.

Idag har jag varit till Spårvägsmuseet och kollat en speciell utställning där. För övrigt har jag bara varit hemma.

Jag skulle vilja och behlva resa bort ett tag. har varit så mycket med mamma och hennes bortgång på sistonde. Skulle vilja åka utomlands ett par veckor någonstans eller bara åka iväg någonstans i Sverige. Komma bort från tillvaron ett tag skulle vara jätteskönt känner jag. Är så trött på den trista tillvaron att bara gå här hemma dag ut och dag in. Vill inte gå hemma längre. 

Men jag har ingen inkomst så jag kommer mig ingenstans. De få slantar jag har kvar efter mamma är allt jag har och de måste jag spara på så länge jag kan. Sedan vet jag inte om jag har lust att resa i väg utomlands på egen hand för jag kan ju ingen engelska till att börja med, sedan blir det lite ensamt. Men till någon plats i Sverige reser jag gärna ensam. Skulle inte sitta helt fel med en Spa weekend någonstans.

Jag har varken bil eller körkort så då måste det bli tåg eller buss om jag ska åka någonstans. Jennie min sambo jobbar ju så hon kan inte hänga med mig ändå. Men jag får bara drömma om detta för just nu finns det inga möjligheter. Finns inga pengar.

Nu ska jag snart börja med middag.

Vi hörs

Kram Marie




Lördag och en sanning direkt från hjärtat!

Nu ska jag berätta något och jag ska vara helt ärlig och uppriktig. Har nämligen hunnit tänka en hel del på sistone och kommit på lite saker. Jag har ju precis har förlorat min älskade mamma och det är just det som är hela problemet.
 
Det är så här att jag är fortfarande väldigt mammig trots att jag är vuxen. Det beror bland annat på att haft en väldigt tuff barndom. mamma fanns aldrig tillgänglig för mig då jag var tonåring eftersom hon söp som värst då. Jag fick en sträng uppfostran av min far. Jag fick aldrig den bekräftelsen jag skulle behövt få av min pappa när jag var liten. Jag saknar en faders gränslösa kärlek. Jag har också mina funktionshinder och de ger mig många svårigheter i min vardag. Detta gör mig så beroende av min mamma och har så gjort hela mitt vuxna liv. Jag har nu förlorat min allra största trygghet i mitt liv.
 
Jag har förlorat min mammas gränslösa kärlek, min mammas värme, min mammas trygghet, min mammas bekräftelse och min mammas tro på mig. Min mamma var den enda som kunde förstå mig, kunde försvara mig i konflikter, kunde lyssna på mig, kunde hjälpa mig med motgångar i mitt liv, kunde trösta mig, kunde lugna mig när jag blev orolig eller upprörd, ge mig hopp om att saker och ting kommer ordna sig. Mamma var den enda som kunde få mig att inte tappa tron på mig själv. Hon var den enda som alltid talade om för mig hur duktig jag var när jag gjorde bra saker, tog mig igenom en massa svårigheter och när jag lyckats tackla alla motgångar som jag stött på under mitt liv. Mamma var mitt allt.
 
När jag var tonåring så gjorde jag en del dumheter och en gång sa min mamma till mig. - "Marie, det finns ingenting du kan göra som kan förändra min kärlek till mig". Dessa ord kommer jag aldrig glömma och det var det finaste jag någonsin fått höra från min mamma.
 
Den sista tiden nu efter mammas död så har jag haft det jätte tufft. Dels har sorgen och saknaden efter mamma tärt enormt på mig, sedan har det varit jättejobbigt det här med min förlorade inkomst. Nu har jag ju inte längre någon mamma som kan pusha på mig längre och som kan tala om för mig hur duktig jag är och det känns så fruktansvärt hårt. Det gör så ont och det är verkligen inte lätt att stå helt på egna ben och försöka fixa allting själv nu. Jag kan inte beskriva den otroliga smärta jag känner, den stora längtan och saknaden jag hela tiden bär på efter mamma. Jag har ett jättestort hål i hjärtat. Det är så svårt och det känns så himla tungt.
 
Jag saknar verkligen en moders kärlek och bekräftelse varenda minut Jag kommer aldrig kunna få det jag vill ha av någon. Jag kan aldrig någonsin få tillbaka det jag har förlorat och det gör så himla ont. Det värker i mig så jag håller på att gå sönder ibland.
 
Jag vet inte vad som är värst egentligen. Att inte ha fått en moders gränslösa kärlek alls i sitt liv eller att plötsligt förlora det man redan haft nästan hela livet? Jag vill bara ha min mamma tillbaka. Jag vet inte hur jag ska orka leva vidare utan min mamma. Det har varit en sådan otroligt svår omställning och mammas död har verkligen kastat omkull hela min tillvaro. Jag har så himla svårt att anpassa mig till livet utan min mamma.
 
Inte heller blir det bättre av att man inte har jobb och bara går hemma hela dagarna. Att inte längre ha en egen inkomst sänker dessutom min självkänsla så otroligt mycket. Känner mig så underskattad. Känns faktiskt rent av förnedrade. Man känner sig nästan lite omyndighetsförklarad. Jag ställer mig ofta frågorna, vart har människovärdet tagit vägen? Finns det inga mänskliga rättigheter alls längre? Jag förstår verkligen inte hur man som funktionshindrad kan bli så utsatt av samhället. Hur kan man ställa folk utan en inkomst och framför allt människor med funktionshinder? För mig är detta så obegripligt. Jag förstår verkligen inte detta.
 
Nu är det ju inte så att jag och Jennie står i någon större ekonomisk kris, utan vill klarar oss ganska bra på hennes lön. Det handlar inte om det utan att jag måste får känna att jag gör rätt för mig. Jag måste få känna att jag kan tjäna egna pengar , vara helt självförsörjande. Det handlar om att jag behöver få känna mig värdig som människa, få känna att jag klarar av saker, få känna mig betydelsefull, få känna mig behövd och få känna mig delaktig. Som det är nu känner jag mig som absolut ingenting.
 
Jag har heller ingen att prata med om det här som verkligen förstår hur jag har det just nu. Ingen som förstår sig på mig och hur jag fungerar, ingen som förstår hur det är att ha funktionshinder och inte klarar av ett vanligt jobb. Jag har ingen som förstår hur det är att förlora en moders gränslösa kärlek. Spelar ingen roll när i livet man förlorar den, det gör lika förbannat ont ändå. 
 
Känns som ingen förstår hur ensam och övergiven jag känner mig just nu. Känns som om ingen ser mig, som om ingen hör mig eller kan känna hur jag lider.

Jag har min Jennie och jag är så tacksam för det. Utan henne hade jag gått under för länge sedan. Hon är ett sådant otroligt stöd för mig. Men det räcker inte med bara henne. Inte i längden. Vet inte vad jag ska göra. Vet inte hur jag ska kunna lära mig att fortsätta leva med denna ständiga smärta inom mig. Jag vet inte hur man gör det. Vet inte hur jag ska orka?

Här kommer en dikt som beskriver hur det känns för mig just nu.


Det är så tungt!

Det är så tungt…
Det är så himla tungt.

Det är så tungt att leva.
Det är så tungt att vara jag.
Det är så tungt en vanlig dag.
Det är så tungt hela veckan
Det är så tungt just idag.

Det är så tungt…
Det är så himla tungt.

Det är så tungt att vakna…
Det är så tungt att kliva upp…
Det är så tungt att äta…
Det är så tungt att vara hemma…
Det är så tungt att åka bort…
Det är så tungt att göra ingenting…
Det är så tungt att klä av sig…
Det är så tungt att lägga sig…
Det är så tungt att somna…

Det är så tungt…
Det är så himla tungt.

Det är så tungt att se…
Det är så tungt att höra…
Det är så tungt att känna…
Det är så tungt att veta…
Det är så tungt att leva…
Det är så tungt att vara jag…

 Det är så tungt

Livet är så himla tungt.





tor-fre

I går torsdag har jag varit hemma med Jennie hela dagen som fortfarande är sjuk med förkylning. Tog det rätt lugnt. Jennie satt och tittade på Sex and the City. Hon har ju köpt alla säsonger och sitter och kollar på dem igen. jag satt vid datorn mest hela tiden, sedan lagade jag en qourn och champinjonlasang som blev alldelse för torr men det smakade gott. Slängde det mesta för det blev bara segt och knaprigt.

Efter maten sedan så satte jag igång och rensade linneskåpet. Det var sannerligen på tiden. Jennie hjälpte till lite i den mån hon orkade samtidigt som hon försökte sitta vid datorn. Det blev så snyggt i skåpet och det känns så skönt att ha lite ordning där inne.  Blev helt slut av det där för det tog lite tid.

En stund efter jag blev klar så la jag mig på spikmattan men plösligt blev jag väldigt illamående. Vet inte om det brodde på mattan eller om jag blivit det ändå så jag kunde inte ligga så länge. Någon pigg kanske kom åt någon punkt på ryggen eller något jag vet inte.

Idag fredag har jag varit till graven tillsammans med min lillebror och satt dit en gravlykta, en blomma och tänt ett ljus. Mamma fyller år idag. Hon skulle blivit 54 år. Kändes bra att åka dit tycker jag tillsammans med lillebror. Vi har inte varit där samtidigt sedan gravsättningen och det är ju ett tag sedan. Bara åkt dit själva olika tider. Tyvärr så glömde jag ta med mig kameran så jag har ingen bild på graven att visa. Får ta en bild nästa gång i stället och lägga upp.

I kväll ska jag och Jennie på en teaterföreställning på Stadsteatern. Det är en enmansföreställning med Katarina Ewerlöf som heter "En dag ska jag berätta om Mamma"

Läs mer här: http://www.stadsteatern.stockholm.se/index.asp?pjaser/mamma.asp&main 

och här: http://www.stadsteatern.stockholm.se/index.asp?pjaser/mamma_ombok.asp&main

Här kommer lite bilder från föreställningen.















Jag hoppas att föreställningen är bra. Den har ju fått väldigt bra kritik i alla fall.

Vi hörs i morgon

Glöm inte att ni är väderfulla och unika.

Marie









Onsdag

Idag har jag varit till AF på morgonen och träffat min handläggare och min Sius, men blev inte så mycket klokare av det. Hann inte ligga på spikmattan i morse då jag var uppe rätt tidigt så det får jag väl göra i kväll i stället. 

Jag och Jennie firar 7 års förlovningsdag idag. Jag kom hem med blommor till henne och s¨hade jag köpt n sten som det står. Jag älskar dig. och ett rött hjärta på. Hon fick också en fylla-i bok. En kärleksförklaring. jag har fått jättesnygga stövlar av henne och så ska jag får en Willow Tree figur som föreställer en mor och dotter.

Vi firade agen med att unna oss pizza mitt i veckan. Var mycket gott och det var vi värda tycker jag. 

Vi ska fira förlovningsdagen lite mer i helgen. Får se vadvi hittar på.

Känner mig fortfarande lite ledsen efter det som hände igår eller jag blir det när jag tänker på det. Jag önskar jag hade en vän som jag kunde prata med om allt, någon jag kan ringa när som helst, någon som kan mig och som verkligen förstår mig. Någon som är stolt över mig, någon som talar om för mig hur duktig jag är, någon som älskar mig precis som jag är, någon som kan trösta mig när jag är ledsen, någon som kan lyssna på mig. Jag skulle vilja ha en storasyster eller en riktigt, riktigt nära vän. Jag har Jennie hon är min bästa vän men hon är också min sambo, vi pratar om allt, men vi är så nära så det blir inte riktigt samma sak ändå. Egentligen så är det nog en mamma jag saknar och behöver om jag ska vara helt ärlig. Det är nog min mamma jag längtar efter. Jag behöver mammas värme, mammas kärlek och mammas bekräftelse. Ingen annan kan bekräfta en som sin egen mamma. Känns så fruktansvärt tomt utan mamma och det gör så ont. Jag vill ha min mamma tillbaka.

Känner mig ledsen.

Hörs i morgon

Kram Marie



 




Tisdag



Jag var ju på publikrep av musikalen Cats igår kväll. Det var kul och alla var jätteduktiga. Vi ska ju se den en gång till efter att den haft premiär också. Jennie vann biljetter i en tävling.

Idag valde Jennie att stanna hemma för hon har känt sig krasslig en längre tid och nu är hon snuvig och lite kraxig. De bryter liksom aldrig riktigt ut något utan hon går och känner sig halv dassig hela tiden. Man känner sig liksom för sjuk för att känna sig helt frisk men man är ändå för frisk för att känna sig riktigt sjuk. Jag har varit en kort sväng till Globen ett ärende åt Jennie. Det har varit som en juvlig sommardag idag. Visserligen har det blåst men det har varit varmt ändå.

Efter middagen åkte jag i väg på min dans, det var roligt men det hade varit ännu roligare om jag sluppit bli så ledsen innan jag åkte. Bråkade nämligen med mammas sambo i telefonen. Han hade råkat läsa ett mail jag skrivit till en arbetskamrat till mamma och honom. Jag hade skrivit att jag och min bror ska till graven på fredag för det är mammas födelsedag och så skrev jag att mammas sambo ska väl också dit om han kommer ihåg det. Det var kanske lite klumpigt utryckt och han blev tydligen jättesårad över detta och ringde och skällde ut mig. Till att börja med var ju som sagt inte mailet till honom, utan privat till deras kollega och sedan hade jag aldrig sagt sådär direkt till honom så jag tycker det var fel av honom att ringa och skälla ut mig. Han ska inte läsa mail som inte är till honom även om det kommer till en gemensam mailadress som både han och deras kollega kollar av. 

Det är heller inte första gången han ringer och skäller ut mig efter att mamma blev riktigt sjuk och dog. Har hänt två gånger förut. Ibland känns det som om han tror att han hade ensamrätt om mamma när hon var sjuk och låg på sjukhus. Jag fick inte lägga mig i någonting när det gällde min egen mamma för då fick jag honom på mig direkt. Det kändes kan jag säga. Men jag lydde snällt fast jag inte har någon anledning till att göra det. Han bestämmer inte över mig. 

Nu känns det som om han tycker att han är den enda som sörjer mamma och att det bara är synd om honom. Känns som om han inte kan föstå att jag har faktiskt fölorat min mamma, jag har förlorat min största trygghet jag hade i livet. Jag har minst lika ont som han och jag är minst lika ledsen och jag har det minst lika jobbigt. Känns som om han har något emot mig och det har det gjort ett tag nu. Vill inte ha så mycket med honom att göra känner jag och det behöver jag ju inte heller. 

Jag blev väldigt arg när han skällde på mig i telefonen så jag la på luren i örat på honom. Fick inte en syl i vädret. Så blev jag tvungen att åka till dansen fast jag blev väldigt ledsen. Hade gråten i halsen hela vägen men det gick över när jag väl kom dit. Var lite svårt att hitta till nya lokalen bara. Långt att gå. På vägen hem började jag tänka och blev ledsen igen.

Gud vad jag saknar mamma, hon vart den enda som kunde rå på sin sambo och tala honom till rätta. Få honom att inse ett och annat och framför allt kunde hon lugna honom när han blir arg. Hon tog alltid mig i försvar om vi hamnade i någon konflikt. Mamma förstod mig också så bra. Det gör så ont att hon är borta. jag vill ha mamma tillbaka. Hur ska jag klara av att leva resten av mitt liv utan min mamma?

Känns lite jobbigt att åka till graven på fredag för tänk om vi råkar vara där samtidigt. Jag vill inte träffa honom känner jag. Dessutom är det väldigt fel plats att bråka på. Men jag måste dit eftersom det är mammas födelsedag.

Nu ska Jennie få tillbaka datorn och jag ska väl gå och lägga mig.

Kram Marie 


RSS 2.0