Julen

Julen gillar jag mest av allt. Julen och december månad är den bästa tiden på året. Man tänder ljus i advent, går på julmarknader, julkonserter,  julbakar, julpysslar, julstädar och julpyntar hemma. Köper julmat, köper julklappar. Det är en härlig stämning inför jul. Synd bara att den är över så snabbt. I år har jag inte hunnit med att julbaka som jag brukar och knappt julpyssla heller något. Men allt annat har jag gjort. Varit på många julmarknader och på en julkonsert, julpyntat och julstädat. Julhandlat både mat och julklappar. :) Det finns så mycket värme, glädje och gemenskap till jul. man äter god mat, ser mycket på tv, öpnnar julklappar, tänder ljus, äter godis och dricker julmust förstås. Ett måste på julen. Älskar julen och hoppas att alla haft en riktigt mysig jul.

God fortsättning.

image35

Nyår

Jag gillar inte nyårsafton och det på grund av flera olika saker.. För det första så intresserar det mig inte det minsta att festa. Dessutom tycker jag inte om alkoholdrycker. Dricker inte vin varken rött eller vitt, inte öl, inte snapps, inte konjak, inte whiskey. Kan på sin höjd dricka cider och någon enstaka drink, men jag dricker helst inte alls. Sedan gillar jag inte heller fulla människor eftersom de inte är sig själva och man vet aldrig vart man har dem och det är obehagligt. Så att gå ut och festa eller festa på nyårsafton har jag aldrig förstått poängen med och vad som är så roligt med det.

Sedan på nyår är jag livrädd för smällare och rakteter. Dessutom hatar jag ljudet för det är för högt och för plötsliga ljud. Är jätte rädd att få smällare och raketer på mig eller att de ska flyga in i min läghenhet. Håller mig helst inne på nyårsafton. Raketer är fint att se på om man kan se dem på långt håll. Men då ska det inte samtidigt smälla runt omkring där jag står.

Min katt är också rädd för smällare på nyårsafton och jag är orolig varje år att hon ska blir så rädd att det tar psykiskt på henne. Skulle önska man kunde hoppa över nyår.

Skulle vilja vara långt ute på landet utan alkohol , (möjligen cider att skåla med) där man nästan är helt ensam på nyårsafton och sitta där i ett hus med öppen spis, äta en god middag tillsammans med några vänner, spela sällskapspel och se på nyårsvakan på Skansen och sedan bara själv eventuellt gå ut på min egen gård och smälla några enstaka raketer, men egentligen skulle det räcka med de man eventuellt kan se på håll och de man ser på tv. Så vill jag fira nyår om jag ska fira. Slippa fester, fylla, en massa smällare och raketer. Gud så skönt det skulle vara.

Skulle kunna fira så om jag skulle valt att vara hos min pappa för han bor ute på landet och har en jättefin utsikt över vattnet där man kan se fyrvererier runt hela sjön, men då måste jag sova över och han har så litet och trångt. Kan inte heller lämna min flickvän ensam och framför allt inte min katt på nyårsafton. Någon gång i framtiden om jag får råd ska jag hyra en stuga över nyårs helgen långt ute på landet och ta med mig katten dit, där vi kan ha det lugnt och skönt hon och jag och min sambo.

Längtar tills det är över med nyår och då det kommer dröja ett helt år tills nästa gång. Tycker man skulle förbjuda privatpersoner att skjuta rakteter. Vore bättre att varje komun sköt upp reketer på en allmän plats i stället dit man kan åka om man vill uppleva dem. Som det är nu smäller folk inne på bostads områden och inne på gårdar där det är livsfarligt. Dessutom ekar det så mellan husen allt ljudet blir nästan dubbelt så högt. Folk har även fått raketer in genom sina fönster och någon raket som gjorde det fjuttade på en hel lägenhet. Dessutom har folk smällt sönder både ansikten och händer m.m. Helt vansinningt.

Jag förstår inte hur man kan lägga ner flera tusen på något som man smäller upp på några min? Skulle jag aldrig göra. Finns vettigare saker att lägga ner pengarna på. Det är totalt bortkastat med alla raketer och folk är dessutom helt tokiga. De köper hur mycket som helst. Super sig fulla och smäller på fyllan. Tror jag ska försöka göra något för att fyrvererier ska förbjudas för privat personer eller fixa så det blir en lag. Dessutom borde man inte få handla raketer förrän man är 21 år. Det är helt vansinningt som det är nu.

Hoppas ändå alla ni som kommer fira får en trevlig kväll i morgon .

Önskar er Gott nytt år.


image34

Att vara annorlunda

Jag har varit annorlunda hela mitt liv. Men på vilket sätt förstår jag inte och kommer nog aldrig förstå? Ser jag konstig ut? Beteer jag mig underligt? Pratar jag på fel sätt? Luktar jag illa, vad är det för fel? Varför försvinner alla som jag bryr mig om?
 
Vart tog de som jag trodde var mina vänner i klassen vägen? Har inte hört ett ljud av dem sedan drygt ett år tillbaka. Min sambo sa att de tycker bara synd om dig. När du slutar skolan kommer du inte höra ett ljud från dem längre för de är inte dina vänner. Jag trodde henne inte, men hon hade så himla rätt. Vart tog min underbara assistent vägen som jag tyckte så mycket om? Har inte hör i från henne på 1,5 år då jag slutade skolan.

Inte heller har jag hört ett ljud av mina två största förebilder på länge som jag hade lite personlig kontakt med. Varför skiter folk i att höra av sig till mig? Folk svarar inte ens på kontakt annonser som jag skriver och om de svarar så skriver de bara en gång sedan hör jag inget mer. Alltså vad är det med folk? Eller är det mig det är fel på? Vad gör jag för fel?

Vart tog min gulliga kompis som jag träffade på Datorteket vägen för snart 10 år sedan? Hon slutade bara höra av sig och jag var också dålig på det ett tag. Nu vet jag inte ens om hon lever för hon blev svårt sjuk. Vart tog min bästa vän vägen? Hon som var som en storasyster för mig. Hon var så sjuk hon med, vet inte heller om hon lever idag och jag både skrev och ringde då och då, för hon var för långt bort för att vi skulle kunna träffas. Plösligt måste jag sagt något som sårade henne, men jag förstod inte vad. Har inte hört ett ljud från henne på över ett år.

Varför skiter folk i att höra av sig? Vad är det för fel på mig? Jag förstår verkligen inte det. Kan någon förklara vad det är som är fel? Gillar inte folk mig, har jag sagt något fel eller handlat fel? Varför försvinner bara alla som jag bryr mig om? Jag försöker bry mig om andra, men varför bryr sig folk inte om tillbaka? Jag förstår verkligen inte vad som är fel?

Kanske inte är meningen att jag ska ha några vänner. Jag kanske inte är skapt till att få ha det. Har inga problem att få kontakt med folk, men grejen är att ingen stannar kvar och jag förstår inte denna problematik. Detta gör mig fruktansvärt förvirrad.

Vart tog den gulliga tjejen vägen som jag träffade på Sylvia.se? Vi hade så kul och vi skulle firat nyår ihop om inte jag blivit magsjuk. Något jag skrev i mail sårade dig så oerhört, men jag förstår fortfarande inte vad? Nu bor du inte längre i Stockholm.

Varför hör ingen av sig? Ingen ringer mig, ingen mailar mig eller skickar sms. Vart tog mina två vänner vägen från Vårdinge folkhögskola? Hör nästan aldrig i från dem och träffar dem aldrig. Nu är det snart 17 år sedan vi gick ut skolan.

Vart tog min barndomskamrat vägen? Jag bröt med henne för att vi var så olika och jag orkade inte med att jag bara dög att umgås med då det passade henne. Dessutom orkade jag inte sitta och lyssna i timmar på hennes strul med killar historier. Men jag saknar henne. Träffades när vi var 10 år. Nu är vi 34 år båda två.

Jag har bara min familj och min sambo. Inga vänner. Jo det finns tre stycken tjejer ni vet vilka ni är, som faktiskt bryr sig om mig, som läser min blogg och som tycker om mig som den jag är, men de är fortfarande inga vänner som jag umgås med. Men ni ska veta att jag tänker på er och jag bryr mig mycket om er också tjejer. 

 Jag har varit ensam i hela mitt liv och kommer förmodligen vara ensam tills jag dör. Men jag är inte lika ensam som min pappa i alla fall. Men är livrädd att bli lika ensam som honom. Särskilt den dagen mamma inte finns längre, eller att jag ska få det lika illa ställt som honom när det gäller allting. Han har inga vänner och den enda familj han har är mig och min bror. Min pappa är alltid väldigt ensam och till viss del har han valt det också och trivs med det, men det kan aldrig vara roligt i längden att alltid vara så ensam som han är. Han kommer dö alldeles ensam och vetskapen känns hemsk.

Mest ensam kommer jag bli när min mamma dör som fortfarande inte slutar röka. Kommer inte finnas något kvar av mig den dagen mamma inte finns mer. När hon dör, så dör min själ också. Jag kommer bli helt tom.

Min moster har jag inte hört ett ljud i från på länge nu, på grund av att jag var ärlig och sa som det var. Kanske lika bra det. Blir ett bekymmer mindre då.

Kan någon förklara för mig varför folk bara försvinner? Vad är det hos mig som gör att folk aldrig stannar kvar? Vad gör jag för fel och är det något som folk ogilla hos mig?

Saknar alla jag förlorat jättemycket och särsklit när jag inte förstår varför de inte stannar.


image33
.



RSS 2.0