Söndag - Måndag

Igår söndag blev det inte så mycket tid till att blogga då jag och Jennie dels tvättade redan från 10 på morgonen, sedan satt vi resten av dagen och la upp nya grejer på auktionssajten Tradera. Kolla våra auktioner om ni vill och bjud gärna massor. http://www.tradera.com/search/result.aspx?alias=Maureen

Detta har vi hålit på med länge för att få in lite extra småslantar, men i sommar har det varit tunt och vi har knappt sålt någonting. Då får man betala mer till Tradera än vad vi tjänat och det är ju inte så kul. Nu har vi tagit ner de gamla grejerna ett tag och lagt upp lite nya så nu får vi se vad som händer.

Igår kväll så bytte jag ut mina gamla tidskriftssamlare mot de nya jag köpte när jag var på IKEA. Detta innebar att jag fick lov att sortera alla papper jag mulat ner i den gamla. Jag lägger ner alla papper i sådana i stället för att sätta in dem i pärmar. Orkar inte hålla på att ha en massa pärmar. Tog en stund för det har hunnit bli flera års räkningar och papper i denna tidskriftssamlare. Jag hatar alla papper man får och mycket papper blir det och egentliugen undrar jag hur mycket man behöver spara på och hur länge man ska spara på papper och räkningar? När jag var klar satt jag i soffan och läste morgontidningen. Såg bara ett program på tv, innan jag vi 22.00 blev så trött att jag gick och la mig.

Idag måndag har jag börjat morgonen med att ligga på min spikmatta. Tänker göra detta varje morgon. Räcker med att ligga i 10-20 min bara. Men just idag var det jobbigt att ligga på den för det gjorde väldigt ont. Fast det är ju bara tredje gången jag ligger på den så jag har inte vant ryggen ännu vid den. Tar nog ett tag. Men jag hoppas att det kommer hjälpa min onda rygg med tiden.

Sedan åt jag frukost med Jennie men bara en macka för jag ska snart iväg och äta lunch med min älskade lillebror i stan. Ska möta honom vid hans jobb på söder. Det ska bli mysigt att luncha med honom.

Sedan ska jag hem en stund och greja lite och så måste jag se till att ha middag klar till Jennie kommer hem idag för vi ska nämligen på genrepet av musikalen Cats i kväll på Cirkus. Ska bli väldigt kul tycker jag. Så vi kommer hem sent i kväll och då hinner jag inte blogga för då är det bums i säng.

I morgon börjar min dans igen och det ser jag verkligen fram emot. Kul att få träffa alla och roligt att få röra lite på sig igen. Hoppas bara att jag hittar till nya lokalen. Berättar mer om dansen i morgon.

På fredag ska jag och min bror åka till graven för då är det mammas födelsedag. Hon skulle ha blivit 54 år om hon levat. Jag och Jennie ska även på kvällen på fredag till Stadsteatern och se en föreställning som heter "En dag ska jag berätta om mamma" med Katarina Ewerlöf i huvudrollen. Passar bra att se den på mammas födelsedag och det blir verkligen en dag att hedra mamma på. Berättar mer om den föreställningen senare.

Glöm inte att ni är värdefulla och unika.

Kram Marie




Fredag-Lördag

Igår fredag så var jag i stan nästan hela dagen. Jag sprang runt och letade efter förlovningspresent till min Jennie. Vi firar 7 år som förlovade på onsdag den 2 september. Eftersom jag inte visste vad jag skulle hitta på så tog det ett bra tag. Var nämligen meningen att jag skulle åka till Jennies jobb och fika när jag var klar, men det hann jag inte med. Jag var dels i gamla stan, sedan gick jag drottninggatan vidare in till city, gick in en sväng till Kulturhuset och sedan var jag på på Åhlens och Pub. Jag gick även en sväng in på Gallerian. Försökte hitta en Gallerix men tydligen har de lagt ner alla inne i City. Fanns en i gallerian förut har jag för mig och en vid Pub. Jag hittade ingen och satte mig på t-bana hemmåt och bestämde mig på vägen att gå av i Globen för där finns en Gallerix. På Ica handlade jag lite godsaker till helgen också. När jag senare kom hem så var jag dyngsvettig och fick börja med att stoppa huvudet under duschen och blaska av mig lite. Sedan kom Jennie hem, jag fixade middag. Vegoburgare och pommesfrittes. Lite lyx på en fredag ska det vara. Resten av kvällen såg jag lite på tv bara men låg mest i sängen och läste. Skönt att inte se så mycket tv utan bättre att sätta på lite bra musik i stället.

Idag lördag så gick jag och Jennie upp kl. 9.00 för vi skulle iväg på en loppmarknad som skulle vara på Bondegatan på söder. Vi slängde bara i oss lite yougurt innan vi åkte för vi var inte så hungriga eftersom vi var så nyvakna. Vi åkte in och började med att titta på en liten marknad de hade, där de sålde frukt/grönsaker, kött och en massa annan mat. Sedan blev vi hungriga och köpte oss frukost på ett Café som heter Blå Lotus som ligger precis intill på Skådengatan. Det var gott. Nu orkade vi börja kolla loppisen som sträckte sig nästan längst hela Bondegatan. Det var kul men jag blev väldigt irretarad på att de inte hade stängt av vägen för bilar för det körde bilar där samtidigt som de gick en massa folk på gatan. Bilarna tutade och höll på att skrämma livet ur en. Dessutom sprang det barn överrallt också. Det där måste de se till att ändra på till nästa år och stänga av vägen om de ska fortsätta ha loppis. För det är ju inte klokt att de ska få köra bilar där samtdigt. Det var nog trångt där ändå med alla parkerade bilar, alla bord och alla människor.

Fyndade lite saker i alla fall. Dels köpte jag mig faktiskt en fluga för 30 kr. En rosa sak så jag får se när jag använder den. Måste nog kanske fixa mig en skjorta först till att börja med. Sedan köpte jag ett lite kamerastativ för 50 kr som man skruvar fast kameran på. Kan vara bra att ha och enkelt att ta med sig då den går att fälla ut till mer än dubbel storlek. Hittade också en Shakti spikmatta för 200 kr och den verkar inte ens använd. Bra pris med tanke på att de kostar 500 kr annars. Jennie köpte en Phantom of the Opera CD för 40 kr. Var den svenska uppsättningen av musikalen så den tyckte hon var kul att ha. Hon hittade sig ett par Levis basket dojjor också för 60 kr typ nya. Det är så kul med loppisar. Jag älskar det verkligen.

När vi var klara så gick vi till Slussen men på vägen fick vi gå in på ett ställe för ett toabesök. I Slussen skulle Jennie möta upp en köpare från Tradera som vi sålt några filmtidningar till. Han kom precis på avtalad tid så det var ju bra. Vi fortsatte sedan vidare med buss till Nacka Forum för vi skulle se Erik Linder från Talang uppträda på MediaMarkt. Vi visste inte när vi kom dit vart han skulle vara så vi sprang genom hela Nacka Forum och letade men som sagt det var ju på MediaMarkt i alla fall. Erik Linder sjöng tre låtar och vilken röst han har. Var så kul att höra honom live. Sedan fick Jennie hans skiva signerad. Jag köpte två filmer som jag hittade. Dels en film som heter "Honungsbiets hemliga liv. En liten berömd skådespelerska som heter Dakota Fanning medverkar i den. Jag samlar på filmer med henne. Sedan köpte jag filmen "Buddha föll av skam"

När vi var klar inne på MediaMarkt blev vi hungria igen och satte oss på ett matställe mitt emot och åt en jättegod pastarätt. Blev så mätta. Sedan innan vi tog bussen tillbaka till Slussen så gick vi in en sväng till Konsum och handlade lite småsaker. Bland annat köpte vi kantareller som vi sedan efter att vi varit hemma en stund smörstekte och la på rostatbröd. Blev en jättesmaskig kvällsmat.

Man steker hackade kantareller i riktigt smör tillsammans med lite purjolök, salta och peppra. Häller en skvätt grädde i och steker tills det gått in i svampen. Sedan är det bara att lägga på rostat bröd. Blir jättegott. Man kan säkert göra likadant med chaminjoner också men jag tycker kantareller är godare.

Nu kommer lite bilder på dagens fynd. Sedan ska jag testa min spikmatta, läsa morgontidningen och sedan se en av mina filmer tror jag.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie


Här är min spikmatta.


Mina filmer men det var inga fynd även om de är lite billigare på MediaMarkt på film än andra affärer.


Här är flugan, lite suddig bild.


Kamerastativet.


Jennies dubbel CD


Jennies Levis skor.


Torsdag

Idag började jag dagen med att dammsuga och det kändes bra att jag fått det gjort. Vid 13.30 ca kom de från Electrolux för att titta på min kyl/frys som bara krånglar. Sedan har jag bara suttit vid datorn, kollat på film och filosoferat över min livssituation.

Jag har tre alternativ jag kan göra för att lösa min jobb situation och min inkomst!.

1. Söka anställning på Samhall

2. Studera något och söka mer studielån

3. Starta eget

Jag måste fundera på vad jag ska göra för något. Idag ringde de från en tidning som jag skickat in en insändare till angående att jag som funktionshindrad har blivit ifråntagen min ekomomiska ersättning. De vill göra ett reportage om min historia men först måste jag veta hur min historia slutar och hur jag kommer lösa det ehla så vi ska höra om ett tag igen och se vad som hänt och om det löst sig på något sätt så ville de intervjua mig för ett reportage i deras palt "Direkt från verkligheten" eller någon sådant hette det. Får se vad som händer med detta.

Jag har också gjort ett event på Facebook där jag utlyst en tävling som går ut på att den som hittar ett jobb till mig som leder till anställning bjuder jag på middag. Får se om detta leder någon vart.

Skam den som ger sig i alla fall, för på något sätt ska jag lösa detta om det är så det sista jag gör. Vet att mamma hade varit super stolt över mig nu som orkar och klarar av detta samtidigt som jag går med ett stor sorg. Mamma hade tyckt att jag är jätteduktig det vet jag. Önskar bara att jag kunde få höra henne säga det också men det enda jag kan göra är att påminna mig om det själv och om vad hon skulle tyckt. Tror det ger mig lite kraft faktiskt.

Jag kan ju säga så här att år 2009 har inte varit något lätt år för mig hittills, inte heller har det varit särkilt glädjerikt eller speicellt värdefull. nej, 2009 är inte mitt år helt enkelt och jag längtar tills deeta år är över så jag kan börja på en ny kula 2010 och hoppas på att det blir ett bättre år för mig då än det har varit det här året. 

Jag älskar dig mamma och jag vet att du är stolt över mig. Du är nu min skyddsängel vilket du iofs nästan alltid har varit även när du levde men nu är du en skyddsängel på riktigt. Glöm mig aldrig mamma för jag kommer aldrig glömma dig.

Kram Marie


 

Nu är det illa!


Det finns inte längre några mänskliga rättigheter och inget människovärde heller längre. Jag tror inte på det i alla fall.   För det verkar som att AF inte kan göra mer för mig nu. Jag får inga pengar och jag kan inte få några jobb på egen hand. Känner mig så utanför, så förnedrad och så underskattad. Får regeringen verkligen ställa en funktionshindrad människa utanför arbetsmarknaden och utan inkomst? Jag kommer bli helt utanför allting och jag vet faktiskt inte vad jag ska göra? Känner ingen mening med någonting längre. Jag har inget att leva av och inget att leva för. Känns inte som om jag är värd någonting. Undrar om jag kanske skulle skriva till Stadsminister Fredrik Rainfelt och fråga vad fan de håller på med i regeringen? Men frågan är om det hjälper mig något. Kanske skulle försöka gå ut i media och berätta vad som händer med folk som mig? Men frågan är om det hjälper mig mer än att jag sprider ut vad regeringe håller på med. Tror knappas att regeringen tar sig i brasan och gör något i alla fall.   Nä, jag vet inte vad jag ska ta mig till, detta känns bara så över jävligt och jag kan knappt fatta att det är sant ens. Vad tycker ni att jag ska göra nu?

Jag har varit så rädd för att jag skulle få det så mycket värre om mamma dog och det sa jag flera gånger till henne innan hon dog och det är precis vad som har hänt nu. Hade jag inte haft Jennie som jobbar så hade jag helt enkelt hamnat på gatan. Jag hade inte kunnat betala hyran så det är den hemska saningen. Jag Marie Munther hade fått lov att bo på gatan. Så illa är det.

Marie


Dessa blommor kom Jennie hem med till mig idag till tröst. Jennie är så snäll och jag är så glad för att hon finns. Vet inte vad jag skulle göra utan henne. jag älskar dig så mycket gumman. Puss och kram.

Onsdag och det är ett riktigt pissväder!

Idag regnar det som tusan. Så jag har bestämt mig för att det ska bli en innedag idag och jag ska försöka göra lite nytta här hemma. Måste fortsätta diska, dammsuga och plocka lite. Ska ta tag i detta när jag bloggat färdigt.

Jag måste berätta att jag har gjort ett litet minnes podie i min hylla i vardagsrummet till minne av mamma. Har ställt dit lite saker som påminner om mamma och lite bilder. Står även två ljus där som jag kan tända när jag vill. Så här ser det ut. Funderar på att hitta en fin duk att lägga dit också kanske. Vad tycker ni?


Mitt podie och det är svårt att ta en fin blid.


Bild tagen med bixt och det ser inte lika fint ut där. Ser ganska sterilt ut.


Så här står det på en skylten och jag hoppas det går att läsa för det var svårt att få en skarp bild. Den har mamma fått av mig för länge sedan.


Även denna har mamma fått av mig en gång i tiden. Den var lättare att ta bild på.


Borde kanske ställa dit den här keramiktavlan som jag berättar mer om på min hemsida till minne av mamma http://marithamunther.webs.com Den  betyder så mycket och för mig är det jag och mamma, men den hänger ganska bra där den hänger på väggen. Har haft den inne på bloggen förut också tror jag i ett tidigare inlägg.


Den här borde stå där för denna betydde mycket för mamma och jag älskade den från första stund jag såg den då hon köpte den. När hon flyttade från lägenheten på Kanalgatan till radhuset på Nydalavägen så fick jag den i födelsedagspresent av henne och jag blev överlycklig för jag hade gått och suktat efter den så länge. Den står längst upp i samma hylla som podiet.

Nä nu måste jag rycka upp mig och ta tag i städningen för nu har halva dagen gått redan.

Vi hörs i morgon eller eventuellt om jag skriver något mer senare i kväll.

Kram Marie



Tisdag

Idag har jag varit till IKEA. Jag har inte köpt med mig hela varuhuset, bara nästan. :P Nejdå, jag handlade bara lite små grejer. Kul att strosa runt där och kika tycker jag. Kollade på en ny säng, en fåtölj, köksbort och stolar men har inte råd att handla något nu. Kollade också på en dörrmatta och på underlakan men struntade i det. Därimot köpte jag ett set med två stekpannor, en grillpanna, en ny tvålkopp, tidskrifstsamlare, grytunderlägg, batterier, servetter och en klädrulle. Blev nöjd med det jag handlade och jag hade ju dessutom lite pengar kvar på ett presentkort så jag behövde bara lägga till pengar för hälften av summan och det kändes bra

.

Nu ska jag berätta lite om mitt och Jennies musikalintresse. Från början så är det Jennies intresse men jag har alltid gillat att gå på teater. Men när hon flyttade till mig och vi gick på musikaler så började jag gilla det också. Nu springer vi mycket på både musikaler och teater. Jennie har ju en musikalkalender på Internet http://www.musikalkalendern.tk och genom den så får hon ganska mycket publik och genrepsbiljetter gratis. Så vi har alltid en massa musikaler inbokade vare höst och vår och det känns väldigt kul tycker jag. Ibland köper vi biljetter också men det är om vi vill se om en musikal eller gå på en vanlig teater som lockar.


De musikaler som går i Stockholm i höst är:

Cats (Den ska vi se två gånger)

Hairspray (Den ska vi se)

De tre muskitörerna (Den har vi sett två gånger)

Buddy Holly Musical (Den har vi sett)

My Fair Lady  (Har vi sett)

Obesvarad kärlek (Den har vi sett)

High School musical (Den har vi sett)

Musikalen Mammor (Den ska vi se)

Rasmus på Luffen (Den ska vi se)

PrimaDONNOR (Den har vi sett)

Elvis (Inga planer på att se men vi vill se den)

Sedan ska vi även se en teater som heter "En dag ska jag berätta om mamma" och en annan teater som heter Bröderna Lejonhjärta" Så vi har lite grejer inbokade och vem vet det kanske blir mer också och närmare jul så lär det bli ett par julkonserter också.








Ett annat intresse som bara jag har, det är att jag dansar folkdans. Ni vet jag dansar Vals, Hambo , Snoa, Schottis, Polka och Masurka. Det är jättekul, fast jag dansar inte längre bara de enskilda gammledanserna utan jag dansar nu mera folkdanser där alla gammledanser ingår. Finns hur många folkdanser som helst att lära sig. Jag är med i ett danslag som heter Allmogegillet. Finns en hemsida på Internet. http://www.allmogegillet.se Vi dansar en gång i veckan på tisdagar så om en vecka startar dansen igen. Jag har tagit en paus från dansen i ett halvår för att det har varit så mycket med mamma och hennes sjukdom och nu hennes bortgång så jag har inte orkat engagera mig. Jag har inte dansat faktiskt något sedan före jul förutom en gång då jag var med på det årliga Valborgsfirandet ute på Tollare folkhögskola. Så det ska bli riktigt kul att börja igen nästa vecka och nu ska jag banne mig se till att gå varje gång om jag inte är sjuk. För det är så otroligt kul och det är ett underbart gäng trots att alla är betydligt äldre än jag.

Min stora dröm är att få äga en folkdräkt. Men den kostar skjortan och speciellt eftersom jag måste få den uppsydd speciellt till mig. Jag är ju kort och ganska rund. Det kan gå på mellan 6000 kr och upp till 10.000 kr minst. Det kommer jag aldrig ha råd med. Det finns bara en dräkt jag skulle vilja ha och det är Sverigedräkten för jag tycker den är så himla fin. Men det är klart om någon släkting har en folkdräkt liggande som inte används som inte är Sverigedräkten och vill skänka den till mig så tackar jag ju inte nej förstås.

Fråga gärna om ni undrar något.

Kram Marie



Så här ser Sverigedräkten ut.

Söndag-Måndag

Igår söndag var jag och Jennie på bakluckeloppis vid Hammarby backen men det var ingen att ha. Var nästan inga där och de som kom var jättesena så man fick stå och vänta på att de skulle plocka upp. Tacka vet jag bakluckeloppisen ute i Siggesta Gård. Det kallar jag loppis. Tog ett par timmar att kolla genom allt för så många var där med sina bilar och sålde prylar. Dit ska jag åga igen vad så säker. Det är faktiskt värt nästan två timmars resväg för detta alltså.

Vi var hemma väldigt tidigt igår så Jennie plaserade sig vid datorn och satt där hela eftermiddagen och kvällen och jag kollade på tv, tog ett bad, lagade mat och läste lite.

Idag måndag så gick Jennie upp 6.30 för hon skulle iväg till Karolinska sjukhuset för att genomgå en undersäkning för att se om hon har brist på tillväxthormoner. Det har visat sig att hon har ganska dåliga värden och därför ville de göra ett speciellt test på henne för att se vad det visar. Jennie är ju jämt trött, hon har gått upp 10 kg på 1,5 år och fått en väldigt bukfettma trots att hon är vegetarian och det kan vara tecknen på att man har brist på tillväxthormon. Är så fallet så kan hon få börja ge sig själv sprutor varje dag om det inte finns tabletter förstås som alternativ. Jennie gillar inte riktigt tanken med att hon måste hålla på att ge sig själv sprutor. Får se om ett par veckor vad tester givit för resultat.

Jag somnade förstås om efter att hon gett sig i väg även om det tog en stun, men när jag vaknade 9.30 så var jag ganska väck i huvudet för jag hade sovit hårt. Tog långt tid att vakna till och jag har känt migl lite seg hela dagen. När jag ätit frukost så satte jag mig och betalde räkningar och sedan cyklade jag en kort sväng till Högdalen och lämnat böcker på biblioteket och sedan handlat lite. Det är jätteskönt väder ute idag.

Nu måste jag gå och tömma diskmaskinen så jag kan slänga in en ny.

Kram Marie

"One last goodbye" spelade min bror på mammas begravning.


Jag spelade "Jag fick låna en ängel" av Shirley Clamp


En sång från hjärtat av 15 åriga Linn som vann Lill Melodifestivalen med denna. Hon har skrivit den själv och den handlar om hennes bästa kompis som tog sitt liv. Detta är den engelska verionen. Så stark låt och en fantastisk röst.

Lördag en slapp början på dagen!

Idag blev det en slappp början på dagen. Vi låg länge i sängen och läste. Bland annat morgontindningen. Sedan gick jag ut i köket och hämtade frukost och så åt vi den i sängen och blev kvar ett tag till. Blev en riktigt långkörare i sängen i morse. Det var skönt. När det är helg får man vara i sängen länge på morgonen om man inte planerat något särskilt för dagen. Ibland kan man faktiskt unna sig att gå i nattlinnet hela dagen.

Men tiden gick och vi var tvungen att göra oss i ordning för vi skulle i väg på en picknickkonsert på eftermiddagen ute på Värmdö. Det var Therese Anderssons årliga konsert och det var jättemysigt för den här gången var det utomhus bnere vid Viks församlingsgård. Annars har det alltid varit i Värmdö Kyrka.

Vi åkte hemifrån lite för tidigt så vi gick av i Mölnvik i Gustavsberg och gick och kollade lite i Gustavsbergs Köpcenter. Köpte alvedon på apoteket, ett par nya strumpbyxor på Lindex, nya skosnören på en skoaffär och så åt vi lite tidig middag på ett trevligt matställe där. Solen kom fram på eftermiddagen så det blev jättemysigt väder och ganska varmt faktiskt.

Blev en lyckad konsert och en mysig picknick i det gröna sedan under kvällen.

Väl hemma igen blev det bara att ta det lugnt. Jag hamnade vid datorn och Jennie i soffan med kvällstidningarna och teven. Ska lägga mig på sängen tror jag och läsa tidningarna om en stund.

Det var min dag idag och jag har haft en fin dag faktiskt.

Kram Marie

Ätligen fredag!

Fast det spelar inte mig någon roll för tillfället vilken dag det är egentligen. Men om jag hade jobbat så är det fredagar jag gillar bäst.

Idag har jag varit till graven. Satt där en lång stund och pratade med mamma och berättade om allt som hänt på sistone. Hoppas verkligen att hon hörde mig. Tycker det känns bra att ha graven att åka till och sitta där en stund ensam och prata med mamma. Kanske verkar ganska idiotiskt att sitta och snacka med en sten men det är de enda sättet att få prata med mamma nu när hon inte finns och jag pratar bara med henne när jag är på graven helt ensam. Är det rätt eller fel att prata med någon som inte finns tycker ni? 

Det var meningen att jag skulle köpa med mig blommer men upptäckte på vägen när jag stannade för att köpa vatten att jag inte hade några pengar kvar. Mitt i allt tog pengarna på mobilen slut också så jag blev ganska sur och tänkte först vända och åka hem. Det blåste ju halv storm också så det var lite jobbigt att cykla faktiskt men cyklade vidare ändå. Fick lov att vara törstig och skita i blommor helt enkelt. Vet ni vad jag gjorde? Jag nöp av några rönnbärskvistar och tog med mig i stället. och det fick duga. Nu fick mamma lite försmak på hösten också. Sedan drack jag vatten på kyrkogården. Deras vatten där i kranarna är inte så gott men det duger i alla fall. Så det löste sig ändå till det bästa och jag är glad för att jag inte vände och åkte hem igen.

Nästa gång jag åker till graven blir nog på mammas födelsedag den 4 september. Då ska jag ta med mig blommor + ett ljus som jag tänker tända för henne.

Nu är det helg och jag hoppas jag och Jennie kan ha det lite mysigt i kväll. Sätta oss och titta på någon bra film och äta lite ost och kex. Har bett Jennie köpa med det hem. Fast Jennie har väl förstås tänkt sitta vid datorn hela kvällen då hon inte kunde göra det igår.

Kram Marie




Här är stenen jag satt och pratade med.  

Torsdag

Jag började morgonen idag med att åka till AF för att få lite klarhet i allting som händer och inte händer men jag blev inte så mycket klokare. Fick ett förslag som jag ska fundera på och jag får se hur jag ska göra.

När jag kom hem så var jag hungrig och började med att äta lunch. Sedan hade jag funderinag på att cykla till graven men det blev inte av. Jag fastnade i stället med min diktbok som jag satt med i flera timmar sedan och grejade med. Fick riktigt mycket gjort och jag hoppas den kan blir klar snart så jag kan skicka in den och få den tryckt. Min självbiografi ligger lite på is just nu men ska försöka ta tag i den också vad det lider.

När Jennie kom hem från jobbet åkte vi in till stan för att gå ut och äta på Hermans med några jobbkollegier till Jennie. Hermans är en vegetarisk buffé restaurang. Det kostar lite men det är värt det och ibland måste man få unna sig något lite extra. Mätta och belåtna kom vi hem för en halvtimme sedan och nu ska vi snart lägga oss.

Måste bara påpeka att idag är det tre månader sedan mamma dog. Nu har har jag börjat fatta att hon faktiskt är borta och det är nog därför det blir jobbigare ju längre tiden går. Det gör så ont. Saknar mamma så mycket. Tycker fortfarande det känns så himla konstigt att hon inte finns längre, känns konstigt att inte kunna ringa henne, känns konstigt att inte kunna prata med henne på MSN, det känns så tomt efter mamma liksom. Det känns väldigt konstigt att besöka henns grav. Kommer nog alltid kännas kontigt tror jag. Man vänjer sig nog aldrig vid att mamma inte finns mer. http://marithamunther.webs.com/   

Den 31 augusti är det precis 4 år sedan mormor dog. Tiden går så himla fort tycker jag. Ska tända ett ljus för henne då. Borde ha tänt ett ljus för mamma idag men jag har inte varit hemma ikväll så jag kunnat göra det. Jag tänder ett ljus i hjärtat i stället. På minneshemsidan brinner ett ljus förevigt för mamma.

Kram Marie




Onsdag en mycket fin dag.

Det har varit en jättefin dag idag. Solen har skinit hela dagen. Ändå har jagbara varit inne och suttit vid datorn. Har legat i soffan också och läst lite. Jagborde göra mer nytta. Skulle behöva städa och diska. Rensa i linneskåpet är en annan sak jag skulle behöva göra och även torka ur skafferiet. Jag skulle också behöva sätta mig och sammaställa alla mina dikter i ett häfte och skriva klart min självbiografi någon gång. Har ett köksbord stående i vardagsrummet som jag skulle behöva slipa färdigt skivan på så jag kan lacka om den. Har haft den stående där sedan förra sommaren liksom. Men jag får aldrig tummen ur arslet. Blir tokig på mig själv snart.

Måste också ta en rensning i bokhyllan igen för att se om det finns mer böcker att sälja på Tradera. Även DVD hyllan och CD hyllan måste få sig en genomgång. Men detta får jag göra tillsammans med Jennie någon dag. Inte bara mina böcker, DVD:er och skivor nämligen. Vi säljer saker på Tradera.com Använarnamn Maureen. Säljer på Jennies användarnamn. Kolla där om ni vill bjuda på något. som vi säljer. I sommar har det varit väldigt tunt. Säljer bara någon sak här och där. Det ger i alla fall lite extra slantar även om det mesta går till Tradera för att vi säljer där.

Direktlänk till våra auktioner: http://www.tradera.com/search/result.aspx?alias=Maureen

Nu ska jag börja med middag för Jennie kommer snart hem från jobbet.

Kram Marie

Mån-tis

Igår måndag gjorde jag inte så himla mycket. jag var en sväng till Högdalen för att handla kattmat på djuraffären och för att handla lite människomat på Ica. I övrigt var jag bara hemma och tog det lugt.

Idag tisdag så har jag varit på en arbetsplatsbesök helt på egen hand. Det gick jättebra och kändes väldigt bra men vad som kommer hända med det vet jag inte ännu. Det var i alla fall på Dyslexiförbundet FLMS. Devill att jag ska sitta och registrera på datorn och utföra lättare fakurering som tar högst 5 timmar i veckan. Dessutom är de vana vid folk med funktionshinder i olika former, det är till och vissa anställda där som själva har läs och skrivsvårigheter så på det sättet känns det bra. De har heller ingen tidspress på någonting och är medvetna om att jag måste lära mig arbetsuppgifterna först för att kunna utföra dem. Det kändes bra och arbetsgivaren gillade mig och trodde på starkt mig, men frågan är bara hur mycket jag orkar prestera, så vi får se vad som händer. Det handlar ju om haltid så det ska nog inte vara några större problem och det kan kanske ökas på till 75%. De var heller inte emot anställning med lönebidrag så vi får se. De måste prata med min handläggare på AF och bestämma vidare vad som ska hända.

Jag är ju i tredje fasen av jobb och utvecklingsgarantin och ska ju typ göra samhällstjänst på Djurens Rätt som blir min anordnare och då får man inte söka praktikplats undertiden så detta måste ju bli provanställning direkt med lönebidrag i så fall på kanske upp till 90% om det ska leda något vart. Undrar hur regeringen tänkt att man ska komma ut i jobb om man inte får söka praktik när man är i tredje fasen? För det är ju tänkt att man ska söka jobb paralellt med att man går hos en anordnare liksom och då är det väl anställningar direkt man måste söka då förstås. Gud vad krångliga de är och de på arbetsförmedlingen verkar knappt heller ha kolla på vad som gäller och inte eftersom det är så himla nytt med tredje fasen. Tror inte heller att man får praktisera utan inkomst för då jobbar man ju helt gratis och det får man inte.

Frågan är bara om arbetsgivaren går med på provaanställning med lönebidrag direkt bara? Får som sagt se vad som händer. Går ju också och väntar på beslut från Försäkringskassan om jag får fortsätta med aktivitetsstödet nu när jag är med i A-kassan. På tal om den föresten så står jag nu med två räkningar på 450 kr som ska vara betalda den här månaden. En från juli och en för augusti. har idag ring dem och prata med dem om att jag dels inte kan betala så mycket eftersom jag  är helt arbetslös utan bara betala 150 kr i månaden som får betala då. Det är en stor skillnad på att betala 300 kr för två månader än att betala 900 kr för två månader speciellt när jag inte har någon inkomst utan Jennie måste betala a-kassan åt mig för att jag ska kunna vara medlem för att kanske få tillbaka aktivitetsstödet. Hon ställer upp och betalar 150 kr i månaden åt mig med inte 450 kr i månaden.

Får jag nu jobb på halvtid så kan jag betala själv och då spelar det ingen roll om jag får tillbaka aktivitetsstödet igen eller inte. Men det är en evig väntan i alla fall måste jag säga. Försäkringskassan kan man få vänta i månader på innan de får tummen ur och göra något. De är så tröga. Jag har verkligen hamnat i en väldigt knepig sist och dessutom precis i kläm för vad jag har rätt till och inte. Så just nu vet jag ingenting om någonting. Jag vill bara ha jobb så jag kan tjäna pengar så fort som möjligt. Jag blir så snurrig på allting.
 
Så här är det. Jag kan inte ha Dyslexiförbundet som anordnare för de arbetsuppgifter jag ska utföra får man inte göra när man är i tredje fasen och jag kan inte börja med praktik för man får inte praktisera utan ekonomisk ersättning har jag för mig så det enda utvägen för mig är en direkt provanställning som vanligt på en arbetsplats eller en provanställning med lönebidrag på upp till 90% om arbetsgivaren går med på det. Så jag undrar hur detta ska sluta. jag blir så förvirrad och jag undrar om regeringen verkligen har någon aning om vad det sitter och bestämmer och vad de har tänkt egentligen. Detta är inte klokt.

Jag hoppas allt löser sig till det bästa i alla fall.



Nu några tankar till Anna Book och hennes familj som har varit på begravning i dag och begravt Annas mamma och barnens mormor. Jag hoppas det har gått bra och att det blev en fin begravning. Har haft dem i tankarna hela dagen.
Annas mamma har ju precis gått bort i lungsjukdomen KOL precis som min mamma gjorde för drygt två månader sedan. Båda våra mammor hette Maritha dessutom. Har lite personlig kontakt med Anna just på grund av detta. Vi förstår varandra och tänker på varandra i sorgen och saknaden efter våra älskade mammor. Man orkar ju inte vara så mycket stöttepelare åt varandra då man själv har fullt upp med sin egen smärta. Men lite kan vi stötta och det viktigaste är att vi förstår varandra i alla fall.

Kram till dig Anna om du läser detta. Jag tänker på dig det vet du.


Nu ska jag gå och titta ut middagsmat till mig och Jennie.

Vi hörs i morgon

Kram Marie





Söndag

Idag har jag och Jennie varit inne i stan och kollat på världens längsta bo9kbord som sträckte sig längst hela Drottninggatan typ. Jag hittade sju böcker och Jennie hittad fyra stycken. Det blev så tungt att släpa på så nästa gång det är något sådant där så ska jag ta med mig våran shopping vagn faktiskt. Då slipper man bära så mycket. Hittade egentligen fler böcker jag hade velat ha men jag köpte bara de jag verkligen ville ha inte de som jag var lite osäker på om jag ville ha dem eller inte. Orkade inte heller släpa på allt. Vi tog en paus och åkte upp till Kulturhustaket och käkade lite. Var så skönt att få sitta en stund. 

Roligt med böcker tycker jag. Detta var en bra idé. Nu är jag ganska slut i armarna, i ryggen och i fötterna. Gjort av med lite pengar idag men har ändå fyndat och när man handlar böcker sådär så får man dem otroligt mycket billigare än när man köper dem nya. Köper bara nya böcker annars typ när det är bokrea i februari. Ska lägga mig i soffan och kika lite i mina böcker som jag köpt. Ska väl äta någon middag sedan också. Får se vad det blir.

Det var allt för idag.

Vi hörs i morgon.

Marie

Lördag

Idag har jag och Jennie varit och besökt Bergianska Trädgården. Fint där med månnga märkliga och vackra växter. Vi var inne i två hus också. Den ena heter Edvard Anderssons växthus och den adra Viktoriahuset. Vi åt också en god bön och tomatsalland på Gamla orangeriet. Vi fick också sse en Japansk damm och där intill växte det plommonträd. Det var väldigt små plommon så jag trodde först de var körsbär eller bigaråer. Var en fin dag.

När vi kom hem så var vi av någon anledning jätte trötta och hade ont i huvudet bägge två. Jag är fortfarande väldigt trött och har ont i huvudet trots att jag tagit medicin. Borde gå över snart. Förstår inte hur jag kan vara så tött alltså. Sov ju rätt bra i natt och vi gick inte och la oss speciellt sent igår heller.

Här kommer lite bilder.


Jennie vid den Japanska dammen


En bild från ett annat håll.


En till från ytterligare ett håll.


Näckrosor


Fina blommor


Fler vackra blommor


Vackra blommor utanför Viktoriahuset


Vattenblommor inne i Viktoriahuset.


Häftiga blad som växer i vatten. Ser ut som pajformar. De kan bära upp till 70 kg så man kan alltså sitta på dem.


En anna märklig växt.


Mer vattenväxter.


Jennie inne i Edvards Anderssons växthus. Detta är Califonien.


Jättestor kaktus.


Regnskog


En liten damm med en häfit rök i.




En annan liten damm i medelhavs delen.


Fler märkliga växter


Massa blommor intill orangeriet.


Här sitter Jennie och äter bön och tomatsallad.


Här äter jag bön och tomatsallad..


Orangeriet där vi satt och åt. Hade solen i kameran därför blev den så mörk.


Ytterligare en lite damm. Fanns många dammar där. Innan vi åkte hem gick vi in en sväng på Plantagen och tittade. Jag köpte några gravljus så jag har när jag ska åka och besöka mammas grav. Efte det kom tröttheten och vi åkte hem.

Nu är vi hemma. Jennie sitter och glor på serien Sex and the city. Hon har köpt alla säsonger ien box på Tradera. Jag sitter här och skriver blogg. Nu ska jag gå och göra något annat. Måste nog snart börja fundera ut någon middag. Det blidde en supergod vegetarisk tacopizza. Nu är jag jättemätt. Någon som är nyfiken på hur jag gjorde så fråga gärna.

Vi hörs.

Kram Marie

PS: Glöm inte att besöka min hemsida till minne av min mamma då och då för jag uptaterar den i mellanåt. http://marithamunther.webs.com

Fredag en seg dag.

Idag har jag inte varit helt pigg för igår kväll när jag skulle lägga mig fick jag plötsligt en väldigt konstig smärta i magen. Kunde inte peka riktigt på vart det gjorde ont för det värkte och strålade ända bak i ryggen, upp till vänster axel och vidare upp till huvudet. Efter en stund blev jag väldigt illamående och fick gå och spy två gånger så jag trodde nästan jag blivit magsjuk men blev inget mer än så. Tömde nästan magen ändå. Somnade någon gång efter två i natt och när jag vaknade i morse så var jag ganska matt och orkeslös eftersom magen var rätt så tom och jag behövde få i mig vätska. Så jag har känt mig lite seg idag men ätit någorlunda som vanlig så det var väl bara något spratt som magen spelade mig i natt antar jag.
 
Det har varit en väldigt fin och solig dag idag. Dock inte jätte varmt och det har blåst men det gör inget så länge solen skiner. Viktigasre är att det inte regnar tycker jag. men det känns längst inne i ryggmärgen som om hösten sakta men säkert börja smyga sig på lite. Vill inte ha höst med mörker och kyla känner jag. Fast än så länge ör det sommar kvar och det brukar vara det både augsti och september om vi har tur. Sedan börjar träde gulna och ramla av. Hösten är fin med alla olika färger faktiskt. Men tycker inte om att behöva hålla på och bylta på mig en massa kläder. Gillar att gå i tunna, bekväma slappa, lediga kläder. Man känner sig lättare och smidigare då på något sätt.

Jag har varit en sväng till Högdalen idag dels för att posta ett brev, lämna tillbaka böcker på biblioteket och så lånade jag förstås ett par nya. Läser mest lättlästa böcker då jag har vissa lässvårigheter i med min ADD och Dyslexi. Läser väldigt långsamt och har dåligt ordföråd. Då funkar det bra med lättlästa böcker för då förstår jag vad jag läser.

Jag blev faktiskt kvar ett tag i Högdalen där och strosade runt i några av affärerna som finns där. Var inne i en skoaffär, en väskaffär och på Lindex. Blev en sväng in på Jysk också. Blev inget handlat alls för jag måste spara på pengarna jag har, då jag ännu inte vet om jag får något mer.

Hittade i alla fall väldigt snygga byxor och en snygg skjorttunika på Lindex men de kostade 300 kr och 400 kr så det hade blivit för dyrt. Hittar inga bilder på Lindex hemsida så tyvärr kan jag inte visa dem för er. Får bara hoppas de finns kvar till en annan gång.

Jag gillar föresten Lindex, där köper jag mest kläder och även både på Kappahl och på Axelsson som är min favoritklädesaffär. Handlar bara kläder på dessa tre butiker för de har bäst kvalité och snyggast kläder tycker jag.

I kväll blir det nog lite mys med något gott och en bra film tillsammans med Jennie.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie


Kolla så vackert


Underbara färger


Fantastiskt


Det är nästan så man blir bländad.


Hösten är ganska fin faktiskt.

Torsdag och en bra dag!

Idag har jag varit till graven och tro det eller ej men jag blev faktiskt ganska glad och överraskad när jag kom dit för stenen hade äntligen kommit på plats. Först höll jag inte på att hitta mammas grav, saedan när jag såg stenen fick jag en liten chock för oj vad stor den var. Vilken bumling alltså. Men den är så vacker och jag satt där länge och tittade på den. Jag tog med mig en bild på mamma till graven idag som jag har plastat och tejpat in ordentligt med både dubbelhäftat tejp, silvertejp och eltejp, så nu borde det inte läcka in vatten om det börjar regna. Får se hur länge den håller sig. Har tagit bilder på graven. Köpte också med ett ljus som jag tände den här gången. Blommorna ser inte så himla roliga ut längre, men jag nöp av alla gamla vissna knoppar i alla fall så det ser lite mer vårdat ut. Här kommer bildrna.


Första bilden och där ser man min bild på mamma.


Bild på stenen utan min bild.

För övrigt har jag mått ganska okej idag. Det har varit en fin och solig dag. Borde egentligen ta ett städ och disk ryck men det får bli en annan dag. I morgon kanske. Måste börja fundera ut någon middag som jag kan laga till Jennie kommer hem.

Nu ska jag gå och öppna ett paket som jag fått idag. Något jag köpt på Tradera så det är inget spännande.

Kram Marie

Onsdag och lite hopp!

Idag har jag varit på besök på Djurens Rätt där jag ska börja jobba ideellt. När jag börjar vet jag inte för det tar tid med pappaer som ska ordnas med och det jag kommer göra är att stå och plocka ihop och packa gratismaterial som folk beställer och kanske sitta och registrera lite. Alltid något att göra och jag kommer att få komma ut lite tre dagar i veckan. Kommer vara där tis-tor samma tider som Jennie jobbar. Känns bra tycker jag.

Tycker det känns tryggt att få vara där just efterom många på Djurens Rätt vet vem jag är och att jag varit där förr och hjälpt till. Dessutom jobbar ju Jennie där också. Så nu får jag vänta ett lite tag till innan jag får börja men det känns ändå lite förhoppnings fullt känner jag. Går ju också och väntar på nytt beslut från FK om jag får fortsätta ha aktivitetsstöd nu när jag gått med i A-kassan och ordnat med en en anordnare att vara hos alldeles själv. Hoppas det inte dröjer för länge bara innan de tar ett nytt beslut på min överklagelse. Har också skickat in ett ny aktivitetstödsförsäkran i fall jag får aktivitetsstöd igen så ligger jag ändå ett steg före och då får jag pengar fortare.

Jag tycker faktiskt att jag har varit väldigt duktig som orkat fixa med allting trots min sorg. Bara det nu ger ett positivt resultat också.

Har varit till Högdalen och handlat lite på vägen hem både till oss och katten. Cyklade förstås och som vanligt är man genom svettig när man kommer hem. Förstår inte varför jag blir så svettig av att cykla, men det är skönt och roligt i alla fall.

I kväll blir det lugn som vanligt. Ska läsa, se på tv och pyssla med lite annat. Nu måste jag gå och laga middag för snart kommer Jennie hem från jobbet.

Kram Marie



http://www.djurensratt.se





Måndag en tung och ledsam dag!

Idag har jag inte gjort så mycket mer än att jag har varit ganska ledsen. Det var meningen att jag skulle cykla till graven men det började regna så mycket att jag inte kunde göra det. Jag tänker just nu mycket på en speciell person och då menar jag inte mamma, jag menar en person jag blev tvungen att bryta med för att skydda henne från mig själv. Jag har en förmåga att bli så intensiv. 

Tyvärr kan jag inte be om ursäkt för att det blev så här eftersom det var jag som bröt, för att du tyckte jag blev besvärlig och svår. Men det mesta beror på att jag just förlorat min mamma och bara sökte lite tröst och empati hos dig. Men med tanke på vad du själv har gått egenom och förstår hur det känns så borde du inte tycka det. Trodde du tyckte om mig och att jag var perfekt precis som jag är. Var i alla fall vad du en gång sa till mig. Så dum jag var som hela tiden tog dig på orden då du inte alls menade det du sa egentligen.

En dikt till dig även om du antagligen inte läser min blogg. Det är dock inte helt och hållet mina ord med delvis för jag har gjort om den lite.

På kvällen rinner tårarna
I mörkret faller de
De fälls för dig och mig
För oss,
för det som var
Tårar utan mening
Tårar med sorg
Tårar för det jag inte förstod
Tårar för att du ändå log
Tårar för allt du tog emot
Tårar för att du inte känner tillit till mig
Tårar för att jag inte kunde hjälpa dig
Jag gråter för den tid vi hade
Jag gråter för den tid vi aldrig kommer få
Tårar för att jag försökte men ändå inte kunde nå
Nå in till ditt hjärta och din själ 
På samma starka sätt 
Som du berört mig med ditt liv.
Med den du är och med det du gör. 
Du har gett ett stort tomrum efter dig
Jag är ledsen för att det blev så här 
Ledsen för allt besvär 
Tårar för att det är verklighet
Tårar för att det är sant
Tårar för att det blivit så här 
Tårar för att jag bröt vårt band


Du kallade mig finaste ängel, men nu finns bara en ledsen ängel kvar.

Gratis Stockholm



Stockholm är Sveriges hjärta
Stockholm är en underbar stad.
Många nöjen
Mycket att göra
Massor att se
Stockholm har otroligt mycket att ge.

Stockholm behöver inte kosta
Stockholm är inte dyrt
Navigera dig runt på stan
Upplev Stockholm en hel dag
Använd hemsidan
Gratis Stockholm.nu
För att få veta direkt
Vad du kan göra helt gratis
Varenda dag

http://www.gratisistockholm.nu

Måndag en lite seg dag!

Det har varit en ganska seg dag idag för jag är lite trött. Har sovit lite oroligt och hattigt i natt eftersom Jennie inte varit hemma. Hon kom hem vid fem tiden i morse. Det var inget roligt alls att behöva gå lägga sig ensam igår kväll kändes väldigt olustigt och jag längtade efter Jennie. Tycker inte om att vara ensam på kvällarna för bland annat är jag mörkrädd, så jag måste somna med radion på och då har jag inställt på lugna favoriter, kan inte ha det helt tyst + att jag måste ha en liten lampa tänd när jag är ensam.

I morse var jag till AF och träffade min SIUS. Vi pratade lite om vad som hänt under sommaren med min inkomst och så. Sedan har vi bokat tid med Djurens Rätt så han och jag ska åka dit på onsdag och träffa scefen där och bestämma angående min visstelse där. Kanske om jag har tur kanske jag kan börja nästa vecka.

På vägen hem så gick jag först förbi apoteket och sedan köpte jag med mig mer hårfärg, för jag tänkte att jag skulle göra ett nytt försök med blonderingen. Första gången blev håret visserligen ljusare men det blev mest gult, röd orange. Såg nästan morotsfärgat ut. Den här gången blev det ett mycket bättre resultat. Finns inget rött kvar, nu är det mest gult och så blev det förstås ljusare. Funderar på om jag ska köpa mig sådant där silver schampoo, så kanske jag får ur lite mer gult i ur håret. Får prata med min frisör om det tror jag och höra vad han tycker. Vet inte om jag ska göra ett försök till med blondering också kanske. Får se hur jag gör.


Så här mörk var jag från början, skillnad är det ju från då och nu.


Det här är resultatet efter första försöket.


Resultatet efter andra försöket. Fortfarande inte som jag vill ha det men betydligt bättre är det. Nu är jag i alla fall blond vilket jag inte blev efter första försöket. Svårt att ta en rättvis bild där man ser exakt hur det ser ut i verkligheten.

Jag kämpar på så gott jag kan med allting och med att försöka lösa min inkomst situation just nu. Det är tungt, jag saknar mamma mycket för hon fanns alltid där förut för mig när jag stötte på motgångar, hon stöttade mig och hon kunde lugna mig när jag blev upprörd, rädd och orolig, hon kunde trösta mig när jag var ledsen så som bara en mamma kan göra, hon kunde ge mig hopp om att saker och ting löser sig och hon fick mig alltid att känna tron på mig själv att jag klarar av saker om bara jag vill. Mamma talade alltid om för mig att jag var så duktig när jag tog tag i svåra saker. Nu får jag aldrig mer höra det längre men skulle behöva få höra det. Nu måste jag klara mig helt själv. Det gör ont och det är så svårt. Tur att jag är så envis i alla fall. Det är klart att Jennie stöttar mig ju så gott hon kan och utan henne hade jag inte orkat med någonting. Tog en break från allting under Pride veckan, för att bara försöka ha roligt och det behövde jag verkligen. Det gjorde att jag orkade ta tag i en massa praktiskt saker förra veckan i stället och den här veckan. Går och väntar på att få veta om det lönar sig med att jag gick med i Arbetslöshetskassan Alfa. Jag hoppas det för jag vill verkligen inte gå till Socialen.

Känner mig ensam och ledsen ikväll trots att Jennie är hemma. Man kan faktiskt göra det när man har sorg och det är inget konstigt. Saknar mamma och skulle vilja ha en kram av henne, jag skulle vilja höra hennes kärleksfulla röst och känna hennes doft. Min fina, fina mamma är borta för alltid. *Snyft* Det gör så ont i hjärtat ibland men det är inte så konstigt när det är hå i det. Ett hål som aldrig någonsin kommer försvinna.

I morgon börjar Jennie jobba igen. Då blir jag ensam på dagarna. men förhoppningsvis kanske bara under denna vecka. Har även tvättstugan direkt i morgonbitti så då blir det inte att ligga och dra sig i sängen och läsa morgontidningen inte. Då är dety upp och hoppa då Jennie stiger upp. Får se om jag kanske cyklar en sväng till graven efter jag har tvättat om det inte regnar förstås. Är ju risk för regnskurar nu ett par dagar men ändå växlande molnighet.

Vi hörs i morgon.

Kram Marie

Söndag och varmt, varmt och ännu varmare puh!

Idag började jag dagen med att hänga med Jennie in till centralen för att vinka av henne vid tåget. Hon har ju åkt till Göteborg på Madonna Konsert på Ullevi. Hon kommer hem i morgonbitti någon gång i gryningen. Så i kväll blir jag ensam och så får jag gå och lägga mig ensam också.

Efter att jag vinkat av Jennie åkte jag vidare till gröna Lund för att se Anna Book uppträda. Fick även en liten pratstund med henne och det var mysigt att äntligen få träffa henne. Vi har ju så mycket gemensamt eftersom hennes mamma dog för 4 veckor sedan i KOL precis som min mamma gjorde för ca 8 veckor sedan. Båda våra mamma hette dessutom Maritha så det kändes väldigt speciellt att få träffa henne även om vi inte sa så mycket. Det behövs inte så väldigt mycket or egentligen för vi vet vad vi båda går igenom jst nu och hur båda mår. Vi känner båda starkt med varandra och vetskapen över det räcker.

Dessutom är det så svårt att försöka ge något som man själv är i så stort behov av att få. Jag ger vad jag kan och det gör Anna också.

Ett par ord till Anna: När jag såg dig stå där och sjunga så blev jag så rörd, tårarna rann för jag tycker du har blivit så fin efter din viktnedgång och du ser så fräsch och välmående ut fysiskt. Det gör mig glad att det gått så bra för dig och att du äntligen får trivas med dig själv. Sedan rann tårarna för att jag också känner så starkt med dig med tanke på det du går igenom just nu efter din mammas bortgång. Själv är jag tacksam över att allt praktiskt är över för min del och att just nu kan jag bara sörja i lugn och ro utan en massa press över allt som måste göras och ordnas med. Men det är tungt ändå och det går upp och ner hela tiden. Man får ta en dag i taget.

Anna, jag hoppas verkligen att det blir en jättefin begravning den 18 august. Ska tänka på dig då det lovar jag. Hoppas du tycker om presenten? Jag skickade inte med något kort för jag känner att ord får du så mycket av mig ändå
så det behövdes inte vara med där också tyckte jag. 

Nu kommer lite bilder från Grönan.


Anna Book och jag


En bild till på oss och presenten Anna fick av mig.


Här är Annas små guldklimpar Venessa och Antonio.


Anna Book sjunger.


Anna och två tjejer som jag inte minns namnen på.


Anna, Venessa och Antonio + två barn till ett par av Annas bästa värninnor.

Har varit en otroligt varm dag idag. Jag känner mig helt slut. Ska nog slänga mig i soffan en stund och läsa tidningar.

Kram Marie
 

Lördag

Idag har jag suttit och uppdaterat min hemsida till minne av min mamma. http://marithamunther.webs.com Jag har suttit och berätta hela historien om mammas sista tid i livet och det var ganska jobbigt. För jag vill helst inte minnas den tiden utan jag vill hellre komma ihåg mamma som hon var när hon var frisk. Jag vill bara ha positiva minnen av mamma. Men jag tänkte att det kunde vara bra för andra som kände mamma, släktingar och vänner som besöker sidan att få veta hur hon hade det sista tiden och hur dålig hon faktiskt var. Men det är ingen rolig historia. Jag har dessutom skrivit det ur min synvinkel och ur mina uppfattningar av allting men sedan hur vida det stämmer helt och hållet med verkligheten vet jag inte. Det vet bara min mammas sambo. Men allting jag har skrivit om hände i alla fall det var i stort sätt så det var.

I kväll ska jag och Jennie åka till Rålamshovsparken och lyssna på en artist som heter Sara Em som har spelning där. Jag känner henne sedan många år tillbaka så för mig är hon i alla fall ingen kändis. Men hon sjunger fantastiskt bra i alla fall och jag älskar hennes sångröst. Det ska bli trevligt att sitta där i det fina vädret och lyssna på henne.

I morgon åker Jennie till Göteborg för att gå på madonna konsert. Hon kommer att komma hem tidigt på måndagsmorgon igen typ vid halfem kanske eller senare då hon åker ett speciellt tåg som är insatt speciellt i samband med konserten. Jag följer nog Jennie till tåget i morgon men jag tänker inte möta henne. 

Sedan börjar Jennie jobba igen på tisdag och då blir jag ensam på dagarna. Får se hur länge det dröjer innan jag får börja jobba idiellt på Djurens Rätt. Ska prata med min handläggare på AF i veckan.

Nu ska jag göra något annat ett tag för jag har suttit ganska länge vid datorn.

Vi hörs i morgon

Kram Marie


Mamma 

Fredag och en varm dag.

Idag har jag varit på besök hos den där anordnaren där jag skulle få sitta och göra saker i halm. Kändes inte riktigt bra för de som håller i det där kan knappt svenska så jag förtod inte så mycket vad de sa. Så jag tror inte det där är något för mig. har därimot fått svar från Djurens Rätt att jag får vara där så det är jag hellre. Men jag vet ännu inte när jag ska börja. Men det ska bli kul i alla fall. Där vet folk vem jag är eftersom Jennie jobbar där och dessutom har jag varit där förr och hjälpt till så jag vet redan lite hur det går till.

Nu på eftermiddagen så var jag och Jennie till Farsta badet och såg på parktteater. Cirkus Cikör var där. Vi åkte lite tidigare så hann jag ta ett dopp också för det var så varmt. Vi köpte med oss mat ner också till stranden. Var skönt i vattnet faktiskt. Cirkus Cikör var bra. Var mycket folk där också. Nu är jag hemma och bloggar.

Snart ska jag sätta mig och läsa Aftonbladet och Expressen men först ska jag ta mig en dusch och få av mig lite intorkad sjövatten.

Det finns några saker jag måste komma mig för att göra.

1. Sätta ihop ett häfte med alla mina dikter

2. Skriva färdigt min självbiografi

3. Göra klart min hemsida till minne av mamma. (inte riktigt klar) 

Det är konstigt att jag inte hinner göra någonting fast jag bara går hemma hela dagarna. Men till veckan börjar Jennie jobba igen och då ska jag försöka ta tag i lite av det jag räknat upp. Lättare när jag är ensam och kan ha datorn hela dagen.

Nä, du ska jag hoppa in i duschen

Vi hörs i morgon.

Kramar Marie

Torsdag

Idag har jag suttit och gjort en minneshemsida av min mamma. Besök gärna den. http://marithamunther.webs.com/ 
Hoppas ni kommer gilla den. Jag kommer säkert lägga in mer där med tiden.

Åt Pizza till middag. Mums! I kväll blir det läsning och kanske en film.

I morgon ska jag besöka en anordnare den jag skrev om i ett tidigare inlägg där jag får lära mig göra saker i halm. Mer om hur det gick med det besöket skriver jag om i morgon.

Blev ett kort blogg idag

Kram Marie

Onsdag och strålande väder!

Idag har jag och Jennie varit till graven på Skogskyrkogården och besökt graven. Fortfarande så har inte stenen kommit på plats. Jag förstår inte att det ska ta så långt tid alltså. Graven är fin men det ser tråkigt ut utan stenen. Känns liksom inte som mammas grav när inte stenen är på plats. Hoppas verkligen den kommer snart. Idag hade jag inte med mig några blommor utan bara en fin fågel i sten som jag ställde där. Har tagit bild på det.

När vu cyklade där ifrån så åkte vi ut genom huvudentrén. Annars brukar jag komma in på en annan ingång på sidan. På väg ut till huvudentrén så åkte vi förbi en meditationskulle. Vi stanna och gick upp. Var fin utsikt därifrån så jag tog lite bilder där också.

När vi sedan kom tillbaka till Svedmyra så stannade vi på BEA (Ica Kvantum) och köpte några saker. Jennie köpte en present till sin mormor (en mugg som det står mormor på) och Erik Linders nya skiva. Ni vet han som kom tvåa i talang. Jag köpte en ryggkliare och en liten dyna som man kan stå på knä på. Tänkte ha den med mig när jag åker till graven så jag kan stå på knä och plantera blommor när jag har sådana med mig.

Känns fortfarande så konstigt att mamma inte längre finns. Fortfarande svårt att fatta det. Samtidigt så saknar jag henne så himla mycket. Skulle vilja ringa och prata med henne. Saknar att höra hennes röst, saknar att känna hennes doft och saknar hennes varma goa kramar.

Förut trodde inte jag att jag skulle kunna klara av en tillvaron utan mamma men nu känner jag att jag faktiskt gör det. Det går bra även om det är jobbigt och väldigt tungt ibland. Känner mig faktiskt väldigt duktig om jag får säga det själv. För jag har ju varit så otroligt beroende av mamma förut trots att jag är vuxen men det beror på mina funktionshinder och i vissa fall så är jag inte helt självständig och det kommer jag nog aldrig helt att bli.

Jag pratade med mamma på MSN varje dag, pratade med henne i telefonen ett par gånger i veckan och träffade henne nästan en gång i veckan. Men efter mamma låg inne förra gånge innan jul på sjukhuset i en hel månad så hann jag vänja mig en hel del vid att mamma inte fanns tillgänglig. Visst det kändes jobbigt i början att inte kunna prata med henne varje dag på MSN och att inte kunna ringa henne när jag behövde henne, men det gick över ganska fort. När mamma sedan kom hem från sjukhuset och hade tillgång till datorn igen så fick hon tillslut höra av sig till mig efter ett tag och fråga vart jag hade tagit vägen? Hon tyckte jag var så tyst. Själv märkte jag inte att jag inte hörde av mig lika ofta som jag brukade.

På något sätt så hade jag vant mig vid att hon inte fanns där hela tiden och det blev ju lite som en förberedelse till det som hände nu 20 maj då hon somnade in för gott. Tror  faktiskt att det var en ganska bra förberedelse för annars hade det blivit ännu svårare att vara utan mamma nu. Men detta betyder inte att jag aldrig kommer sluta sakna henne för det kommer jag inte. På något sätt tycker jag det har blivit jobbigare ju längre tiden har gått.

Nu har jag ju Jennie min älskade flickvän som stötta och hjälper mig så gott hon kan och hon är faktiskt nu den enda som verkligen förstår mig och hur jag fungerar. Jennie är en sådan stor trygghet för mig och jag älskar henne så mycket. Jennie är inte bara min flickvän utan hon är min allra bästa vän. Jag och Jennie har inga hemligheter för varandra och vi pratar alltid om allt med varandra. Vi försöker i alla fall göra det. Kan väl iofs säga att jag pratar inte så mycket om mina tankar och känslor efter min mammas bortgång men det beror på att jag inte vill belasta henne för mycket med det. Men hon får ändå veta mycket genom att hon läser min blogg varje dag ändå. Jag älskar verkligen Jennie av hela mitt hjärta. Tack gumman för att du finns för mig.

Vet ni att på mammas begravning när Jennie stod framme vid mammas kista och la fram blomman så lovade hon mamma att hon skulle ta hand om mig. Tycker jag var så fint. Det visar verkligen hur mycket Jennie älskar mig för hon är inte så bra alla gånger att visa det annars. Hon är bara sådan och uppvuxen med att man visar inte känslor, pratar inte känslor och att man inte kramas så ofta. Då är det inte lätt att försöka göra det som vuxen heller men Jennie har blivit mycket mycket bättre sedan vi flyttade ihop. Jennie har förändrats så mycket och det är så positivt. Jennie är det finaste jag har förutom min älskade katt förstås. :)

Nu kommer lite bilder.

Kram så länge.

Marie


Här är graven som den ser ut just nu.

 
Här är fågeln jag har köpt. Mamma gillade småfåglar.


Är är meditationsplatsen uppe på kullen. Var som en fyrkantig inhägnat område .


Utsikt från kullen från ett håll.


Utsikt från ett annat håll.


Utsikt från ett tredje håll.


Utsikt från ett fjärde håll och där ser man lite av huvudentrén.


Här sitter Jennie och vilar sig samtidigt som hon antagligen beundrar blommorna bakom sig. Jag vet inte för jag smygtog denna bild på henne.

Måndag-Tisdag!

Igår måndag så gjorde jag ingenting vettigt, tog det väldigt lugnt eftersom jag varit ute i fem dagar i streck på Priden så man blir ganska slutkörd. Jag skrev ett långt blogginlägg och sammanfattade onsdag-söndag, jag läste, och tittade på tv.

Idag tisdag har jag därimot gjort lite mer saker. Dels så har Jennie och jag varit och handlat, jag har kontaktat två anordnare för att höra om jag kan få vara hos dem tills jag hittat en praktikplats. Jag har kontaktat Arbetsförmedlingen och meddelat att jag nu är medlem i Arbetslöshetskassan Alfa. Jag har skrivit ett brev till Försäkringskassan för att överklaga beslutet på indraget aktivitetsstöd, eftersom jag nu är medlem i Arbetslöshetskassan Alfa. Detta krävdes för att jag skulle få fortsätta få aktivitetsstöd medan jag är i tredje fasen av Jobb och Utvecklingsgarantin och regelbundet är hos en anordnare, trots att jag förbrukat mina 450 dagar som man kan kan få ekonomisk ersättning för. Skickade brevet idag. Så nu får vi se vad som händer med det.

Jag har även kontaktat CSN för att meddela dem att jag inte längre kan fortsätta betala av på mitt lån så länge jag inte har någon inkomst. De tycker bara jag ska sänka månadsbeloppet men det gör ju ingen nytta när jag fortfarande inte har någon inkomst men de vill inte riktigt förstå det. Jag hoppas nu att de fattar det efter lite mailande.

Dessutom har jag även sökt jobb. Har sökt praktikplats på 17 ställen via mail som på föreningar och hjälp organisationer som allt i allo, kontorsassistent eller kontorsvaktmästare. Nu är det bara att vänta och se om någon svarar. Se nedan vilka ställen jag sökt praktiplats på.

  • Riksförbundet Sällsynta Diagnoser
  • Attention Riks
  • Attention Stockholm
  • Föreningen Autism
  • Dyslexiförbundet FMLS
  • Dyslexi Centrum
  • Hjälpmedelsinstitutet
  • Handikapp & Habilitering
  • Arbetsförmedlingen Unga Funktionshindrade
  • Djurens vänner i Stockholm
  • Svenska Djurskyddsföreningen
  • Djurskyddet i Sverige
  • Världsnaturfonden WWF
  • Stadsmissionen
  • Röda Korset
  • Rädda Barnen
  • UNICEF

  • Jag måste säga att jag känner mig riktigt duktig och idag har jag faktiskt orkat ta tag i det här. Nu hoppas jag bara att det inte går åt helvete eftersom det vet jag inte om jag fixar för det behövs så lite för att det ska brista och jag ska tappa fotfästet och tron på att det kommer lösa sig. Jag är så pass känslig. Orkar heller inte hålla på att bråka med myndigheter.

    Jennie tycker att jag ska kontakta personligt ombud som kan hjälpa mig att hålla kontakt och ordning på alla myndigheter åt mig. Men än så länge känns det fortfarande okej, men om det går så långt att det känns helt hopplöst och jag inte orkar eller klarar av att hålla ihop allting själv så ska jag göra det. Har haft kontakt förr med personligt ombud och det är väldigt bra.

    Det sista jag gör är i alla fall att gå till socialen. Men jag hoppas verkligen att jag ska slippa det nu genom att jag förhoppningsvis får tillbaka aktivitetstödet nu.

    I kväll kan jag somna nöjd och glad med mig själv över vad jag presterat idag.

    Vi hörs i morgon, då funderar jag eventuellt på att cykla till graven för det var ett tag sedan nu.

    Kram Marie


    Här är en bild på mig och Nanne Grönvall som min kompis Karin Johannesson tog på Stockholms Pride.


    Sammanfattning 0ns-Sön!

    Hej

    Nu ska jag försöka sammanfatta dagarna onsdag -Söndag i ett inlägg.

    I onsdags så öppnade Pridepark och vi var förstås där då de öppnade. Första dagen så blir det mest att gå runt och kika i parken och besöka alla tälten, göra tävlingar och plocka på sig broschyrer och handla lite grejer, så man slipper släpa på sådant under veckan sedan. Vi började med att gå till Skogsscenen och lyssna på när Lo Kauppi och Anna Wnuk var DJ och spelade väl utvalda låtar. Senare såg vi Malena Lazlo på krogscenen och Niklas Andersson på stora scenen. Träffade också på lite folk både vänner och bekanta under dagen vilket man alltid gör på Priden. De hade ställt ut lite konstverk i parken. Var en kvinna så höll på att avgjuta folks rumpor med sådana här gips bindor, sedan så hällde hon betong i dem sedan och så blev det en rumpa att ställa ut i trädgården eller liknande.


    Här sitter jag vid Skogsscenen.


    Här är Jennie vid Skogsscenen


    Lo Kauppi


    Lo Kauppi och Anna Wnuk ska köra en turnéföreställning med riksteatern i höst. Det här är affischen. Lo kommer köra sin del ena akten och Anna kör sitt andra akten. Självklart har vi köpt biljetter till detta.


    Anna och Lo och lilla bäbisen.


    Här är rumporna jag berättade om längre upp.


    De var i parken från Jennie jobb. Djurens Rätt.


    Lena Lazlo på krogscenen.


    Malena i signeringstältet där hon satt och signerade sin nya singel. Gold. Silver. Diamonds and Pearls.


    Söta Niklas Andersson.

    Torsdag så var det den berömda schlagerdagen. Som vanligt var vi där då de öppnade. Först åkte vi en sväng till Pride house och pridegaarden innan vi åkte vidare till parken. Sedan strosade vi runt i parken och kikade mer i tälten. Vi såg Niklas Andersson på krogscenen på dagen. På kvällen var det sedan schlager för hela slanten på stora scenen, men årets schlagerkväll med ganska dåligt faktiskt. Det var för få artister som uppträdde, för mycket schlagerfeber medleyn och covers på andra artisters låtar och dessutom körde de för mycket bas i andra akten så man höll på att bli rent knäpp i huvudet. Tur jag hade öronproppar på mig i alla fall.Sedan fick Shirley Clamp som var konferensier lite för mycket plats, då hon dels körde medley på sina schlagerlåtar men också på sina andra låtar också.  De artister som var bra som uppträdde var Sarah Dawn Finer, Lilli och Sussi, Alexander Ryback, Magnus Carlsson, Anna Sahlin Charlotte Perrelli och Alcazar. Resten av de få artisterna som var med var inte så bra tycker jag. Den dagen kom vi sent hem.


    Här är jag lite trött på torsdagen. Sitter och väntar på att få komma in i parken.


    Söta Niklas Andersson på krogscenen något bakis efter gårdagens festande i parken.


    Underbara Sarah Dawn Finer på stora scenen.

    Sedan på fredag så var vi åter igen i parken till de öppnade. Vi började med att gå till teatertältet vid skogsscenen och anmäla mig till en skrivarverkstad där som skulle börja kl. 15.00 och hålla på i 2 timmar. Måste säga att det var riktigt kul förutom att vi precis lyckades unkomma en skyfall som kom över oss och vi fick abryta verkastaden en stund och det försvann lite onödigt med tid där. Vi fick slutföra verkstaden inne i teaterlogen tältet och när vi var klara så sken solen igen så det var bara en tillfällig skur. Nu har jag lärt mig lite grunder för hur man skriver ett teatermanus. Var ett nytt sätt att skriva på för mig som annars bara skriver blogg, posei och en självbiografi. Jennie hon satt och kollade på två föreställningar på skogsscenen undertiden jag var med i skrivarverkstaden. Underdagen så kostade vi på oss att göra varsin hennatattuering. Jennie gjore en på underarmen som föreställer två tasspår av något kattdjur och jag gjorde en älva som sträcker sig efter en stjärna. Dessa tattueringar går bort efter två veckor typ. Kul grej i alla fall. Tog nästan inga bilder alls i fredags. Bara de jag lägger in + att jag gjorde en skitfilm som jag kallar för "Bajamajjan" Den tänker jag inte visa här eftersom jag inte vill visa den för vem som helst. Vill du se den så fråga efter den så får vi se om jag skickar den beroende på vem du är.


    Här är Jennie Pride klädd och fin.


    Jennies tattuering.


    Här är min tattuering.

    Lördag så började vi dagen med att åka in till stan för att ställa oss på Kungsgatan och vänta på den årliga Pride paraden. Vi mötte även upp en kompis som ville stå med oss och titta. Medan vi stod där och väntade så blev Jennie getingstucken på armen. Först blev det bara en röd prick, sedan blev det en ganska stor knöl, så jag gick iväg och köpte salbubrin. Undertiden försvann knölen och det var bara lite rött, såg nästan ut som något utslag bara. Men vi duttade på lite salubrin i alla fall. När paraden sedan var slut gick vi till en pizzeria och käkade. Var gott för vi behövde något i magen innan vi åkte till parken. När vi kom till Zinkensdam så var inte paraden slut ännu, utan den var ifull gång. Det var folk precis överrallt men vi försökte så gott det gick att komma fram till parken. När vi väl var inne så hade det inte hunnit komma in så mycket folk ännu. Jennie började med att gå till Vårdtältet med sin arm för att be någotn titta på armen och de sa att det såg bra ut. De sa även att hon kunde ta en värktablett om hon hade ont och att hon skulle fortsätta med salubrin. Så det var inget mer med det. Sent på kvällen sedan blev det värre, det började klia och det började svullna upp medan vi stod och tittade på Nina Söderqvist på stora scenen. Vi unnade oss en taxi hem den kvällen för det blev ganska sent och under natten hade Jennie lite svårt att sova för det kliade så mycket.


    Paraden och Djurens Rätt


    Jag på Pizzerian medan jag väntar på maten.


    Jennie på pizzerian och väntar också på maten.


    Musikal Nina!


    Hårdrocks Nina!


    Här är jag och en rosa Unicef ballong som jag fick i parken. Tog med mig den hem för jag tänkte skriva ett brev och skicka upp det till mamma i himlen men när jag kom in i porten hemma sent på kvällen så var ballongen borta. Den åkte ur sitt snöre precis när jag klev in i porten. Det var tydligen inte meningen att jag skulle skriva till mamma om man ska tro på ödet. Men ballongen fick hon antagligen ändå men utan brev.


    Söndagen så hade vi med oss en kompis in i parken som vi mötte upp utanför parken. Jennie började med att gå tillbaka till vårdtältet och jag trodde nästan att de la in henne där för det tog en väldig tid. Under tiden gick jag och våran kompis fram till stora scenen och tittade på när Nanne Grönvall repade och soundcheckade inför kvällen. När Jennie kom tillbaka så visade det sig att det hade blivit en allergisk reaktion, så de hade smörjt armen med en cortisonsalva och så hade hon fått en allerimedicin tablett. De skickade med henne en tablett till och sa att hon skulle fortsätta smörja med cortosonsalva. Nu råkar ju jag ha en stark sådan salva som jag fått utskriven på recept så vi smörjde med den när vi kom hem. Så här ser armen ut idag. Det är något bättre än igår och de kliar inte så mycket längre säger Jennie.



    Under dagen i parken så såg vi dels Sara Em på krogscenen som jag då känner sedan många år tillbaka, Hur e läget med Hairspray på Skogsscenen + en teaterpjäs som heter "Om hon var kille skulle jag vara kär i henne" och Nanne Grönvall på stora scenen.


    Jennie sitter och väntar på Sara Em.


    Jag sitter och väntar på Sara Em vid krogscenen.


    Sara Em på krogscenen. Hon spelar även på Boulbar i Rålamshovsparken på lördag den 8 augusti kl. 18.00 om man har lust att gå dit och se henne.


    Jag och Sara.


    Hur e läget gänget. Daniel Sjöberg, Daniel Engman, Jesscia Heribertsson och Sanna Martin. Även David Lindgran medverkade från Higschool musical medverkade. Han ska spela i Hairspray i höst.


    Jag i parkens mysigaste sittplats. En sådan här stol skulle jag vilja ha hemma om jag hade haft plats.


    Söta goa fina Nanne Grönvall.


    Nanne i 80 tals stuk.


    Nanne och tro det eller ej med det är Angelique från Sound of musik och hon har inte sjungit på 10-20 år.


    Nanne och Tre D tjejerna.

    Det blev en lyckad dag och nu är Pride över för denna gång. Nästa år blir det Pride utanför sjöhistoriska museet i stället för i Tantolunden. Det ska bli spännande och se hur det blir. Som jag berättade längre upp i inlägget så handlade jag lite saker i parken och jag tänkte sluta detta kånga inlägg med att visa dessa saker. Hoppas ni tyckte det var kul att få veta lite hur jag haft det i veckan? Har försökt ha så kul jag kan och det har verkligen behövts. Nu blir denna vecka lugn. Jennie behöver vila sista semesterveckan för denna sommaren.

    Vi hörs lite senare då jag ska skriva om idag måndag.

    Kram Marie


    Jag lät trycka en t-shirt i loka tältet till minne av mamma som ser ut så här. Den bar jag i två dagar sedan.


    Mamma,  jag saknar dig!


    Köpte en lite regnbågsfärgad halsduk till min älskade katt Spookie och en liten tyglapp med kvinnosymbolerna. Den ska jag nog stryka fast på min jeansjacka tror jag.


    Här är mitt mobilsmycke som jag köpte i form av kvinnosymbolerna det också. Snyggt va?


    Här är Malena Lazlos singel som Jennie köpte. Det enda hon köpte faktiskt förutom tattueringen dårå som jag också köpte.

    RSS 2.0