Sammanfattning 0ns-Sön!

Hej

Nu ska jag försöka sammanfatta dagarna onsdag -Söndag i ett inlägg.

I onsdags så öppnade Pridepark och vi var förstås där då de öppnade. Första dagen så blir det mest att gå runt och kika i parken och besöka alla tälten, göra tävlingar och plocka på sig broschyrer och handla lite grejer, så man slipper släpa på sådant under veckan sedan. Vi började med att gå till Skogsscenen och lyssna på när Lo Kauppi och Anna Wnuk var DJ och spelade väl utvalda låtar. Senare såg vi Malena Lazlo på krogscenen och Niklas Andersson på stora scenen. Träffade också på lite folk både vänner och bekanta under dagen vilket man alltid gör på Priden. De hade ställt ut lite konstverk i parken. Var en kvinna så höll på att avgjuta folks rumpor med sådana här gips bindor, sedan så hällde hon betong i dem sedan och så blev det en rumpa att ställa ut i trädgården eller liknande.


Här sitter jag vid Skogsscenen.


Här är Jennie vid Skogsscenen


Lo Kauppi


Lo Kauppi och Anna Wnuk ska köra en turnéföreställning med riksteatern i höst. Det här är affischen. Lo kommer köra sin del ena akten och Anna kör sitt andra akten. Självklart har vi köpt biljetter till detta.


Anna och Lo och lilla bäbisen.


Här är rumporna jag berättade om längre upp.


De var i parken från Jennie jobb. Djurens Rätt.


Lena Lazlo på krogscenen.


Malena i signeringstältet där hon satt och signerade sin nya singel. Gold. Silver. Diamonds and Pearls.


Söta Niklas Andersson.

Torsdag så var det den berömda schlagerdagen. Som vanligt var vi där då de öppnade. Först åkte vi en sväng till Pride house och pridegaarden innan vi åkte vidare till parken. Sedan strosade vi runt i parken och kikade mer i tälten. Vi såg Niklas Andersson på krogscenen på dagen. På kvällen var det sedan schlager för hela slanten på stora scenen, men årets schlagerkväll med ganska dåligt faktiskt. Det var för få artister som uppträdde, för mycket schlagerfeber medleyn och covers på andra artisters låtar och dessutom körde de för mycket bas i andra akten så man höll på att bli rent knäpp i huvudet. Tur jag hade öronproppar på mig i alla fall.Sedan fick Shirley Clamp som var konferensier lite för mycket plats, då hon dels körde medley på sina schlagerlåtar men också på sina andra låtar också.  De artister som var bra som uppträdde var Sarah Dawn Finer, Lilli och Sussi, Alexander Ryback, Magnus Carlsson, Anna Sahlin Charlotte Perrelli och Alcazar. Resten av de få artisterna som var med var inte så bra tycker jag. Den dagen kom vi sent hem.


Här är jag lite trött på torsdagen. Sitter och väntar på att få komma in i parken.


Söta Niklas Andersson på krogscenen något bakis efter gårdagens festande i parken.


Underbara Sarah Dawn Finer på stora scenen.

Sedan på fredag så var vi åter igen i parken till de öppnade. Vi började med att gå till teatertältet vid skogsscenen och anmäla mig till en skrivarverkstad där som skulle börja kl. 15.00 och hålla på i 2 timmar. Måste säga att det var riktigt kul förutom att vi precis lyckades unkomma en skyfall som kom över oss och vi fick abryta verkastaden en stund och det försvann lite onödigt med tid där. Vi fick slutföra verkstaden inne i teaterlogen tältet och när vi var klara så sken solen igen så det var bara en tillfällig skur. Nu har jag lärt mig lite grunder för hur man skriver ett teatermanus. Var ett nytt sätt att skriva på för mig som annars bara skriver blogg, posei och en självbiografi. Jennie hon satt och kollade på två föreställningar på skogsscenen undertiden jag var med i skrivarverkstaden. Underdagen så kostade vi på oss att göra varsin hennatattuering. Jennie gjore en på underarmen som föreställer två tasspår av något kattdjur och jag gjorde en älva som sträcker sig efter en stjärna. Dessa tattueringar går bort efter två veckor typ. Kul grej i alla fall. Tog nästan inga bilder alls i fredags. Bara de jag lägger in + att jag gjorde en skitfilm som jag kallar för "Bajamajjan" Den tänker jag inte visa här eftersom jag inte vill visa den för vem som helst. Vill du se den så fråga efter den så får vi se om jag skickar den beroende på vem du är.


Här är Jennie Pride klädd och fin.


Jennies tattuering.


Här är min tattuering.

Lördag så började vi dagen med att åka in till stan för att ställa oss på Kungsgatan och vänta på den årliga Pride paraden. Vi mötte även upp en kompis som ville stå med oss och titta. Medan vi stod där och väntade så blev Jennie getingstucken på armen. Först blev det bara en röd prick, sedan blev det en ganska stor knöl, så jag gick iväg och köpte salbubrin. Undertiden försvann knölen och det var bara lite rött, såg nästan ut som något utslag bara. Men vi duttade på lite salubrin i alla fall. När paraden sedan var slut gick vi till en pizzeria och käkade. Var gott för vi behövde något i magen innan vi åkte till parken. När vi kom till Zinkensdam så var inte paraden slut ännu, utan den var ifull gång. Det var folk precis överrallt men vi försökte så gott det gick att komma fram till parken. När vi väl var inne så hade det inte hunnit komma in så mycket folk ännu. Jennie började med att gå till Vårdtältet med sin arm för att be någotn titta på armen och de sa att det såg bra ut. De sa även att hon kunde ta en värktablett om hon hade ont och att hon skulle fortsätta med salubrin. Så det var inget mer med det. Sent på kvällen sedan blev det värre, det började klia och det började svullna upp medan vi stod och tittade på Nina Söderqvist på stora scenen. Vi unnade oss en taxi hem den kvällen för det blev ganska sent och under natten hade Jennie lite svårt att sova för det kliade så mycket.


Paraden och Djurens Rätt


Jag på Pizzerian medan jag väntar på maten.


Jennie på pizzerian och väntar också på maten.


Musikal Nina!


Hårdrocks Nina!


Här är jag och en rosa Unicef ballong som jag fick i parken. Tog med mig den hem för jag tänkte skriva ett brev och skicka upp det till mamma i himlen men när jag kom in i porten hemma sent på kvällen så var ballongen borta. Den åkte ur sitt snöre precis när jag klev in i porten. Det var tydligen inte meningen att jag skulle skriva till mamma om man ska tro på ödet. Men ballongen fick hon antagligen ändå men utan brev.


Söndagen så hade vi med oss en kompis in i parken som vi mötte upp utanför parken. Jennie började med att gå tillbaka till vårdtältet och jag trodde nästan att de la in henne där för det tog en väldig tid. Under tiden gick jag och våran kompis fram till stora scenen och tittade på när Nanne Grönvall repade och soundcheckade inför kvällen. När Jennie kom tillbaka så visade det sig att det hade blivit en allergisk reaktion, så de hade smörjt armen med en cortisonsalva och så hade hon fått en allerimedicin tablett. De skickade med henne en tablett till och sa att hon skulle fortsätta smörja med cortosonsalva. Nu råkar ju jag ha en stark sådan salva som jag fått utskriven på recept så vi smörjde med den när vi kom hem. Så här ser armen ut idag. Det är något bättre än igår och de kliar inte så mycket längre säger Jennie.



Under dagen i parken så såg vi dels Sara Em på krogscenen som jag då känner sedan många år tillbaka, Hur e läget med Hairspray på Skogsscenen + en teaterpjäs som heter "Om hon var kille skulle jag vara kär i henne" och Nanne Grönvall på stora scenen.


Jennie sitter och väntar på Sara Em.


Jag sitter och väntar på Sara Em vid krogscenen.


Sara Em på krogscenen. Hon spelar även på Boulbar i Rålamshovsparken på lördag den 8 augusti kl. 18.00 om man har lust att gå dit och se henne.


Jag och Sara.


Hur e läget gänget. Daniel Sjöberg, Daniel Engman, Jesscia Heribertsson och Sanna Martin. Även David Lindgran medverkade från Higschool musical medverkade. Han ska spela i Hairspray i höst.


Jag i parkens mysigaste sittplats. En sådan här stol skulle jag vilja ha hemma om jag hade haft plats.


Söta goa fina Nanne Grönvall.


Nanne i 80 tals stuk.


Nanne och tro det eller ej med det är Angelique från Sound of musik och hon har inte sjungit på 10-20 år.


Nanne och Tre D tjejerna.

Det blev en lyckad dag och nu är Pride över för denna gång. Nästa år blir det Pride utanför sjöhistoriska museet i stället för i Tantolunden. Det ska bli spännande och se hur det blir. Som jag berättade längre upp i inlägget så handlade jag lite saker i parken och jag tänkte sluta detta kånga inlägg med att visa dessa saker. Hoppas ni tyckte det var kul att få veta lite hur jag haft det i veckan? Har försökt ha så kul jag kan och det har verkligen behövts. Nu blir denna vecka lugn. Jennie behöver vila sista semesterveckan för denna sommaren.

Vi hörs lite senare då jag ska skriva om idag måndag.

Kram Marie


Jag lät trycka en t-shirt i loka tältet till minne av mamma som ser ut så här. Den bar jag i två dagar sedan.


Mamma,  jag saknar dig!


Köpte en lite regnbågsfärgad halsduk till min älskade katt Spookie och en liten tyglapp med kvinnosymbolerna. Den ska jag nog stryka fast på min jeansjacka tror jag.


Här är mitt mobilsmycke som jag köpte i form av kvinnosymbolerna det också. Snyggt va?


Här är Malena Lazlos singel som Jennie köpte. Det enda hon köpte faktiskt förutom tattueringen dårå som jag också köpte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0