Vegetarisk pastasås


Igår när jag stod och lagade min vegetariska pastasås så kom jag på att den faktiskt till och med är vegansk och att det skulle vara kul att dela med sig av receptet för det är så gott. Testa gärna och berätta sedan vad ni tyckte.


Smaklig måltid.


Maries vegetariska pastasås


Ingredienser :


3-4 medelstora  morötter

1 liten Kålrot

1 liten Palsternacka

1 liten gul eller röd lök eller purjolök

1-2 burkar krossade tomater

1-3 dl vatten

1 tärning Knorr Grönsaksbuljong

1 tärning Örtagårdens Italiensk Ört

1 tärning Örtagårdens Basilika & Timjan

1-2 vitlöksklyftor

2 msk Tomatpuré

2 msk olivolja

1-2 tsk Salt

1 tsk Svartpeppar


Örtkryddor:


1 tsk Salvia

1 tsk Körvel

1 tsk Mejram

1 tsk Basilika

1 tsk Oregano

1 tsk Timjan

½ tsk Muskotnöt


Man kan ha paprikakrydda i också för lite starkare smak.


Gör så här: Skala och riv rotsakerna. Häll olivolja i en gjutjärnsgryta. Hacka och bryn löken i grytan när den är varm. Lägg i rotsakerna och bryn tills de är mjuka. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna tillsammans med salt och peppar. Häll på med krossade tomater och rör om. Pressa vitlöken och lägg i. Blanda örtakryddorna i en mortel och vänd ner dem i grytan. Blanda ordentligt. Häll i tomatpurén och rör om och smaka av. Låt såsen puttra en stund. Ser såsen för vattnig ut, så gör en redning av mjöl och vatten och häll i eller blanda i lite Maizena mjöl.


Koka valfri pasta till. Även gott med en färsk grönsallad till.


OBS: Blir mycket mat så receptet kan minskas om man vill ha färre portioner. Kryddmängder är efter tycke och smak och kan kryddas mer eller mindre. Receptet kan också varieras. Går att göra utan lök, men man kan även tillsätta lite sojasås för mer smak eller byta ut olika kryddor.


Kommentarer
Postat av: jesper

Om du tycker att det saknas lite vegetabiliskt fett, modifierad stärkelse, salt, socker, mononatriumglutamat, härdat vegetabiliskt fett, etc... i pastasåsen så släng i en extra tärning Knorr Örtagården Basilika & Timjan (eller i stort sätt vilken annan Knorr produkt som helst, gör ingen direkt skillnad, innehållet är oftast detsamma).



Örter i buljongtärningsformat vore ju annars en smart ide. Synd att produktutvecklarna som tog fram Knorrs blekgrå klumpar inte tänkt på det.



//j

2009-05-31 @ 21:58:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0